Sohbet Üniversitede ücretsiz Windows 10 keyi almak

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Okuduğum üniversitenin hesabından Microsofta bağlanınca ücretsiz Windows 10 keyi aliniyormuş. Arkadaşım freedos PC aldı. Sistem yüklememiz gerekiyor. Öğrenci olduğumuz için lisansı parayla almak biraz masraflı oluyor. Korsan yüklemekte istemiyoruz. Bu şekilde key alıp kullanan var mı ?

1. Onthehub.com adresine gir.
2. Find your school seçeneğine tıkla, college&university'i seç
3. Country bölümünde Turkey diye arat ve seçim yap.
4. Okulunun tam adını girme, bir kısmını gir, bazen isimler birazcık farklı olabiliyor. Mesela ankara üniversitesi yazma ankara yaz sadece. Zaten varsa listelenecek.
5. Eğer okulunun lendi mağazası varsa "Log in to your to view all available offerings." Şeklinde bir yazı çıkacak. Buraya giriş yapabilmek için üniversitenin öğr. İşl. Dai. Bşk.'lığının internet e posta vb. Servisiyle ilgilenen bölümden kullanıcı adı ve şifre etmelisin.
6. Okulunu arattığında "Your institution does not have a WebStore yet, but you can still get access to great software at the ." Şeklinde bir yazı çıkıyorsa geçmiş olsun, alabileceğin birşey yok.
7. Bildiğim kadarıyla da office'i bu şekilde lisanslaman pek mümkün değil çünkü office'i bu site üzerinden sunan bir üniversiteyi ben daha görmedim.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Çoğu okulda imagine premium sadece bilg. müh. öğrencilerine sunulur. Eğer bilg. müh. öğrencisi isen ve okulun da bu desteği sunuyorsa lisansı alman çok basit zaten sormazsın bile. Anladığım kadarıyla değilsin ve bu durumda lisans alamazsın. Ofis için aynı sistem geçerli mi bilmiyorum ama Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Ofis 365'i ücretsiz kullanabiliyor. Okul her öğrenciye Microsoft mail hesabı ve kurumsal kimlik veriyor çünkü.

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
akademisyenlere özel Ücretsiz AutoCAD programı da alabilirsiniz

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Çoğu okulda imagine premium sadece bilg. müh. öğrencilerine sunulur. Eğer bilg. müh. öğrencisi isen ve okulun da bu desteği sunuyorsa lisansı alman çok basit zaten sormazsın bile. Anladığım kadarıyla değilsin ve bu durumda lisans alamazsın. Ofis için aynı sistem geçerli mi bilmiyorum ama Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Ofis 365'i ücretsiz kullanabiliyor. Okul her öğrenciye Microsoft mail hesabı ve kurumsal kimlik veriyor çünkü.

Bahsettiğiniz üzere KTÜ' nün verdiği ve diğer bazı üniversitelerinde sunduğu office aboneliği office'in online kullanımına yönelik, ki bu zaten bir mana ifade etmiyor. KTÜ'nün sayfasında şu şekilde yazıyor:

Office 365 Eğitim (Office dokümanlarının -Word, Excel, PowerPoint vb.-) web üzerinden online düzenleme, anlık mesajlaşma ve görüntülü-sesli konferans yapma, dosya paylaşma gibi olanaklar sağlayan bir bulut platformudur.
Bu servisleri kullanmak isteyen akademik personel, idari personel ve öğrencilerinin; adresine bağlanarak kurum mailleri ile kayıt yapmaları gerekmektedir.
Böylece, Office 365 Eğitim (Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online) OneDrive, Lync, SharePoint ürünleri ücretsiz olarak kullanılabilecektir
Kayıt işlemi yardım dokümanı için .

Kullanıcı adı ve parola sorunları için bim@ktu.edu.tre-posta adresine mail atılabilir.

Ankara üniversitesi de aynı şekilde online kullanım imkanı sunuyor ancak bildiğimiz klasik manada offline office sunan görmedim daha.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Bahsettiğiniz üzere KTÜ' nün verdiği ve diğer bazı üniversitelerinde sunduğu office aboneliği office'in online kullanımına yönelik, ki bu zaten bir mana ifade etmiyor. KTÜ'nün sayfasında şu şekilde yazıyor:

Office 365 Eğitim (Office dokümanlarının -Word, Excel, PowerPoint vb.-) web üzerinden online düzenleme, anlık mesajlaşma ve görüntülü-sesli konferans yapma, dosya paylaşma gibi olanaklar sağlayan bir bulut platformudur.
Bu servisleri kullanmak isteyen akademik personel, idari personel ve öğrencilerinin; adresine bağlanarak kurum mailleri ile kayıt yapmaları gerekmektedir.
Böylece, Office 365 Eğitim (Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online) OneDrive, Lync, SharePoint ürünleri ücretsiz olarak kullanılabilecektir
Kayıt işlemi yardım dokümanı için .

Kullanıcı adı ve parola sorunları için bim@ktu.edu.tre-posta adresine mail atılabilir.

Ankara üniversitesi de aynı şekilde online kullanım imkanı sunuyor ancak bildiğimiz klasik manada offline office sunan görmedim daha.
ofis 365'i bilgisayarıma kurup ktu kimliği ile etkinleştirdim dosyamı yerel ya da online olarak kullanmak benim insiyatifimde. Aktifleştirdikten sonra internetsiz bir bilgisayarda aktivasyon sorunu çıkarır mı bilmiyorum ama bahsettiğim şekilde kullanımı mümkün. Yani online olarak kullanma zorunluluğunuz yok.

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
ofis 365'i bilgisayarıma kurup ktu kimliği ile etkinleştirdim dosyamı yerel ya da online olarak kullanmak benim insiyatifimde. Aktifleştirdikten sonra internetsiz bir bilgisayarda aktivasyon sorunu çıkarır mı bilmiyorum ama bahsettiğim şekilde kullanımı mümkün. Yani online olarak kullanma zorunluluğunuz yok.
Klasik anlamda kullanabiliyorsanız ne mutlu size :)

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Öncelikle sağolun. Yarın gidip öğrenicem. Eğer bilgisayar bölümü okuma zorunluluğu yoksa maili alıp yapılış adımlarını buradan paylaşırım. Bu şekilde yapmak isteyen olursa faydalanır. Olmazsa online mağazalarda çok uyguna satılıyormuş zaten. O şekilde satın alırız ilgi alakanız için teşekkür ederim

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Öncelikle sağolun. Yarın gidip öğrenicem. Eğer bilgisayar bölümü okuma zorunluluğu yoksa maili alıp yapılış adımlarını buradan paylaşırım. Bu şekilde yapmak isteyen olursa faydalanır. Olmazsa online mağazalarda çok uyguna satılıyormuş zaten. O şekilde satın alırız ilgi alakanız için teşekkür ederim
Online mağazalarda satılanlarda öğrenci lisansı ))

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular