Yardım Unbrick, Hardbrick Olmuş Bl Kilidli Telefonlara Rom Atmak

maminizlen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Resmi 9C
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.5.4
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Açık
Elimde olan redmi note9 hardbrick olmuş durumdaydı ve bl kilitliydi uzun uğraşlar sonrası bir cözümünü buldum.
Sp Flash ile öncelikle stock romunuzu kurmayı deneyin eğer verify tarzında hata verirse cihazınıza uygun olan eng romu indirin ve yüklemeye deneyin
yüksek ihtimal yükler bl kilidi ile ilgili bir hata vermez verir ise
unlockbl olanı açın telefonu edl moda alıp usb ile takın bl kilidini acıcaktır
sonrasında ise eng romu tekrar deneyin sorunsuz bir şekilde açıyor ise eng rom da ki scatter dosyasını stock romunuz da ki scatter dosyası ile değiştirin
ve
sp flash tool da tikli olmayan dosyaları da eng romdan stock romun images bölümüne atın.
Sp Flash Tool dan Download Only Kısmını firmware upgrade kısmına tıklayıp yükleyin
sonrasında telefonu yeniden edl moduna alıp tekrardan bl kilidini açın
sonrasında direkmen fastboot kısmına girip vbmeta dosyasını disable olarak flashlayın
En son olarak telefonu normal şekilde çalıştırmak olacaktır.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Elimde olan redmi note9 hardbrick olmuş durumdaydı ve bl kilitliydi uzun uğraşlar sonrası bir cözümünü buldum.
Sp Flash ile öncelikle stock romunuzu kurmayı deneyin eğer verify tarzında hata verirse cihazınıza uygun olan eng romu indirin ve yüklemeye deneyin
yüksek ihtimal yükler bl kilidi ile ilgili bir hata vermez verir ise
unlockbl olanı açın telefonu edl moda alıp usb ile takın bl kilidini acıcaktır
sonrasında ise eng romu tekrar deneyin sorunsuz bir şekilde açıyor ise eng rom da ki scatter dosyasını stock romunuz da ki scatter dosyası ile değiştirin
ve
sp flash tool da tikli olmayan dosyaları da eng romdan stock romun images bölümüne atın.
Sp Flash Tool dan Download Only Kısmını firmware upgrade kısmına tıklayıp yükleyin
sonrasında telefonu yeniden edl moduna alıp tekrardan bl kilidini açın
sonrasında direkmen fastboot kısmına girip vbmeta dosyasını disable olarak flashlayın
En son olarak telefonu normal şekilde çalıştırmak olacaktır.
açıklama ve foruma yardım için teşekkürler bu arada "
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
" bootloader açmaya falan gerek yok rn9 cihazda videodakileri yaparsanız açılır

Oyla:

maminizlen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Resmi 9C
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
açıklama ve foruma yardım için teşekkürler bu arada "
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
" bootloader açmaya falan gerek yok rn9 cihazda videodakileri yaparsanız açılır
bl kilidini açmadan denedim ama "verified boot is enabled" sürekli karşıma eng rom dosyasında ki scatter dosyası ile değiştirdiğimde bu hatadan kurtuldum stock romu sp flash tool dan başarılı şekilde atsam bile loopa giriyordu sonrasında bl kilidini açtığımda sorunsuz bir şekilde cihaz açıldı.
miui 13 de denedim vbmeta yı disable yapılmıyor ama 12.5.4 sürümünde sıkıntısız cihazı açabildim

Oyla:
Üst Alt