Soru TWRP Wipe Ekranındaki Seçenekler Ne İşe Yarıyor TAM olarak?

QPaybs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burq
Cihazım
Redmi S2
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global ROM 11.5
Telefon Modeli
Redmi
Bootloader Kilidi
Kapalı
Bir sürü video ve makale okuyup duruyorum kafayı yiyicem artık kardeşim.

Biri diyor ROM u yüklerken dosyalarının silinmesini istemiyorsanız dahili hafızayı seçmeyin format data yapıp install dan yükleyin. Diğeri diyor format data herşeyi siler.
Diğeri diyor herşeyi değil sadece uygulamaları ve dataları siler ROM saklı kalır. Öbürü diyo Format Data + Advanced den dahili hafıza dışında herşeyi sil doyaların gitmez. Diğeri dahili hafızanın silinmesi lazım kalıntılar için diyor

Valla çıldırıcam BLOG larda siliniyor siliyo sıfırlıyo diye diye detaylandırılmadan yazmış.

Bu üç Opsiyon tam olarak nerelere müdahale edip siliyor Detaylıca yazar mısınız?

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
Hah bakın şimdi ordan geldim ordada işletim sistemi siler diyor ya :D :D :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım İlk günkü gibi olur derken :D temizlemekten kastı fabrika çıkışı haline gelir yani işletim sistemi kalır kullanıcı değişiklikleri temizlenir demek :D ya kardeşim öldürdünüz beni bee
Başkan gece gece birbirimizin kafasını karıştırdık :D benim aklım kendi yaptığım işleme gitti format datadan kastım kendi kafamda yer ettiği şekilde wipe kısmından herşeyi seçip silmek :) üşenmedim videoyuda izledim Buse S. Yıldız ında dediği gibi format data sistem harici herşeyi sıfırlar fabrika ayarlarına dönersin :)

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Tamam hadi pekiştirmeli anlatım yapalım o zaman.
İşletim sistemi siler dediği şu:

Bir saksiniz ve içerisinde toprağımız var. Bu bizim işletim sistemimiz.
Bunun içerisine bir tohum ektik suladik suladik ve büyüttük (işletim sistemimizi güncelledik, fotoğraflar attık, uygulamalar yükledik)
Sonrasında biz bu büyümüş olan bitkimizi kökünden sökerek aldık (format data yaptık)
Elimizde geriye yine saksı ile toprak kaldı, yani ilk hâline döndü. (yani telefonumuz ilk aldığımız haline döndü, sıfırlandı :) )

Yani sizin elinizde atıyorum Windows 8 işletim sistemi varsa bunu formatlarsaniz Windows xpye donmezsiniz. Temizlenmiş halde Windows 8 olarak açılır tekrar :))))) umarım bu sefer anlatabilmişimdir haha-- haha-- haha-- haha--
Hah bakın şimdi ordan geldim ordada işletim sistemi siler diyor ya :D :D :D

Aynen öyle ! :)))
Sanırım İlk günkü gibi olur derken :D temizlemekten kastı fabrika çıkışı haline gelir yani işletim sistemi kalır kullanıcı değişiklikleri temizlenir demek :D ya kardeşim öldürdünüz beni bee

Son düzenleme:
Oyla:

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14

Bunun içerisine bir tohum ektik suladik suladik ve büyüttük (işletim sistemimizi güncelledik, fotoğraflar attık, uygulamalar yükledik)
Sonrasında biz bu büyümüş olan bitkimizi kökünden sökerek aldık (format data yaptık)
Elimizde geriye yine saksı ile toprak kaldı, yani ilk hâline döndü. (yani telefonumuz ilk aldığımız haline döndü, sıfırlandı :) )

Yani sizin elinizde atıyorum Windows 8 işletim sistemi varsa bunu formatlarsaniz Windows xpye donmezsiniz. Temizlenmiş halde Windows 8 olarak açılır tekrar :))))) umarım bu sefer anlatabilmişimdir haha-- haha-- haha-- haha--
Ali ata bak'a dönmeden olay başka konulara kaçayım ben :D

Oyla:

QPaybs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burq
Cihazım
Redmi S2
Konular
5

Aynen öyle ! :)))
Sonradan güncelledim. Salakda değilim Oraya İşletim Sistemi Temizlenir gibi anlam benzerliği taşıyan yakın bi ifade geçilmiş o silmek gibi anlaşılıyo TWRP ile uğraşan birine saksı benzetmesi :D pek samimi değil :)

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Yok hocam aklıma ilk bu şekilde geldi, estağfurullah olur mu öyle şey :)
Sonrasında Edit yaptığınızı gördüm ben de düzeltme ekledim. Yanlış anladı iseniz affola, iyi geceler :)
İlk okuyusta öyle anlaşılıyor doğrudur. Ben de ilk okumada öyle anlamış idim. Haklısınız. :)
Sonradan güncelledim. Salakda değilim Oraya İşletim Sistemi Temizlenir gibi anlam benzerliği taşıyan yakın bi ifade geçilmiş o silmek gibi anlaşılıyo TWRP ile uğraşan birine saksı benzetmesi :D pek samimi değil :)

Oyla:

QPaybs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burq
Cihazım
Redmi S2
Konular
5
Yok hocam aklıma ilk bu şekilde geldi, estağfurullah olur mu öyle şey :)
Sonrasında Edit yaptığınızı gördüm ben de düzeltme ekledim. Yanlış anladı iseniz affola, iyi geceler :)
İlk okuyusta öyle anlaşılıyor doğrudur. Ben de ilk okumada öyle anlamış idim. Haklısınız. :)
Forumlarda üretiğiniz içerikler popülerite taşımasada bir şeyler üretmek için uğraşan kısıtlı kesime ciddi bir kaynak sunuyor :D benim için Saygın insanlarsınız teknik işler insanı bu hale sokuyor :D Elimde sadec 1 adet tekrar alamayacağım cihaz olduğu için Olabilecek bütün seneryoları internette araştırıyorum zaten bu işin içine girmek üzereyim o yüzden :D Detaylar önemli oluyo bu durumda :D

Oyla:

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
Forumlarda üretiğiniz içerikler popülerite taşımasada bir şeyler üretmek için uğraşan kısıtlı kesime ciddi bir kaynak sunuyor :D benim için Saygın insanlarsınız teknik işler insanı bu hale sokuyor :D Elimde sadec 1 adet tekrar alamayacağım cihaz olduğu için Olabilecek bütün seneryoları internette araştırıyorum zaten bu işin içine girmek üzereyim o yüzden :D Detaylar önemli oluyo bu durumda :D
Hocam 2019 Ocak ayına kadar iPhone kullanmış Android ekosisteminden zerre anlamayan ve haz etmeyen ama teknik detaylar da boğulmayı derin sularda yüzmeyi seven biriydim. (halende öyleyim). Fiyatların yükselmesi ile birlikte telefonumunda cortlamasıyla beraber bana en uygun gelen cihaz Mi8 i aldım. iPhone'da jailbreak la uğraştığımdan Android'de rom root işlerine girmek istedim. Fazla araştırmadan anlamadan dinlemeden daldım olaya ve herşeyimi sildim ilk denememde ve bana o kadar pahalıya mal olduki anlatamam. Resimleri dosyaları geçtim kripto para borsalarında giriş için kullandığım Google Authenticator un gitmesiyle dünyam başıma yıkılmıştı. O bana acı tecrübe oldu hiç unutmam unutursam Allah beni bildiği gibi yapsın :) biraz uzun oldu ama demem odur ki yedeğini sen en başta al ondan sonra ne yaparsan yap herşey çözülür :) biraz bozup düzeltmek insana en iyi öğreten şey okumak araştırmak bi yere kadar öğretiyor

Oyla:

QPaybs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burq
Cihazım
Redmi S2
Konular
5
Hocam 2019 Ocak ayına kadar iPhone kullanmış Android ekosisteminden zerre anlamayan ve haz etmeyen ama teknik detaylar da boğulmayı derin sularda yüzmeyi seven biriydim. (halende öyleyim). Fiyatların yükselmesi ile birlikte telefonumunda cortlamasıyla beraber bana en uygun gelen cihaz Mi8 i aldım. iPhone'da jailbreak la uğraştığımdan Android'de rom root işlerine girmek istedim. Fazla araştırmadan anlamadan dinlemeden daldım olaya ve herşeyimi sildim ilk denememde ve bana o kadar pahalıya mal olduki anlatamam. Resimleri dosyaları geçtim kripto para borsalarında giriş için kullandığım Google Authenticator un gitmesiyle dünyam başıma yıkılmıştı. O bana acı tecrübe oldu hiç unutmam unutursam Allah beni bildiği gibi yapsın :) biraz uzun oldu ama demem odur ki yedeğini sen en başta al ondan sonra ne yaparsan yap herşey çözülür :) biraz bozup düzeltmek insana en iyi öğreten şey okumak araştırmak bi yere kadar öğretiyor
Evet dediğiniz seneryoları yaşayanlarıda okuyorum :D ve çok iyi anlıyorum :) Yardımlarınız için Teşekkürler Yarın gene bir kaç sorum olacak ama şimdilik kalsın. S3 mini ye daha yeni ROM yükledim (Sırf eski cihazlarda bu işler nasıldı diye) Şimdi bu TWRP ile Mobilin hükümdarı olduğumuzu gördüm bu konularda daha detaylı incelemeler yapıp bilgiler toplayınca eminim şu forum zevkten dört köşe olarak okuyacağınz yazılar eklerim belki :)

Oyla:
Üst Alt