Yardım twrp silmek sorun olur mu?

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global stock rom 13,0,4
Telefon Modeli
poco x3 pro 8gb
Bootloader Kilidi
Açık
poco x3 pro twrp yüklü sadece magisk kurulu değil ama telefonda root görünüyor. stock recovery yüklesek tekrar sorun olur mu? bu arada telefona imei atılmış.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
poco x3 pro twrp yüklü sadece magisk kurulu değil ama telefonda root görünüyor. stock recovery yüklesek tekrar sorun olur mu? bu arada telefona imei atılmış.
Imei atılmış telefonda yazılımsal problemlerin çözümünde en iyi yardımcı olacak yazılım twrp recovery. Size zararı olmaz neden silmek istediğinizi anlamadım. Stock recoverynin de ayrıca hiçbir artısı yok

Oyla:

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Imei atılmış telefonda yazılımsal problemlerin çözümünde en iyi yardımcı olacak yazılım twrp recovery. Size zararı olmaz neden silmek istediğinizi anlamadım. Stock recoverynin de ayrıca hiçbir artısı yok
telefonda root görünüyor banka programlarına girince. rootlu olması telefonu hedef haline getirmez mi

Oyla:

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
telefonda root görünüyor banka programlarına girince. rootlu olması telefonu hedef haline getirmez mi

Hangi uygulamara root erişimi verdiğinize göre değişir bu, banka programları içinde magisk hide yaparsınız. Eğer bilindik yerlerden modül kuruyor ve bilindik uygulamara root erişimi veriyorsanız çokta sıkıntı etmeyin ben hiç sorun yaşamadım bu konuda.

Oyla:

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
Hangi uygulamara root erişimi verdiğinize göre değişir bu, banka programları içinde magisk hide yaparsınız. Eğer bilindik yerlerden modül kuruyor ve bilindik uygulamara root erişimi veriyorsanız çokta sıkıntı etmeyin ben hiç sorun yaşamadım bu konuda.
magisk yüklü değil telefonda zaten sadece twrp var onu anlamadım neden rootlu görüyor

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Ben yıllardır rootlu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Twrp ve root farklı şeyler . Root magisk ile yapılır ve yapıldıktan sonra telefona da magisk uygulaması gelir . Bunu manuel olarak silerseniz telefon rootlu gibi görünmez ama rootludur . Magiski başka yerden kaldırmak gerekiyor rootsuz olması için. Twrp ise root , rom , imei vb şeylerin yüklendiği bir ön yükleme bölümü. Bunun silinmesi çok bişey değiştirmez

Oyla:

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
Ben yıllardır rootlu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Twrp ve root farklı şeyler . Root magisk ile yapılır ve yapıldıktan sonra telefona da magisk uygulaması gelir . Bunu manuel olarak silerseniz telefon rootlu gibi görünmez ama rootludur . Magiski başka yerden kaldırmak gerekiyor rootsuz olması için. Twrp ise root , rom , imei vb şeylerin yüklendiği bir ön yükleme bölümü. Bunun silinmesi çok bişey değiştirmez
telefonlarımı hiç rootlu kullanmadım tercih etmiyorum ihtiyacım olmadı zaten. dediklerinizden twrpnin rootlu görünmeye sebep olmayacağını anlıyorum. bende sadece twrp yüklü magisk yok. anlamadığım nokta bu rootlu görünüyor.

Oyla:

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
telefonlarımı hiç rootlu kullanmadım tercih etmiyorum ihtiyacım olmadı zaten. dediklerinizden twrpnin rootlu görünmeye sebep olmayacağını anlıyorum. bende sadece twrp yüklü magisk yok. anlamadığım nokta bu rootlu görünüyor.

Herhangi bir tek tuş twrp yükleme veya otomatik twrp yükleme gibi (forum veya dışı cihazınızı bilmiyorum) bir program kullandınız mı eğer öyleyse magisk uygulaması kurulmamıştır ama cihazınız rootlanmış olabilir. Yukarıda hocamız sağolsun detaylı açıklamış o durumu.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Tamam işte mesajimda neden öyle olduğunu belirttim. Magisk.zip twrp ile yükleniyor, yüklendikten sonra magisk uygulaması olarak da telefona düşüyor. Siz bu uygulamayı silseniz de magisk silinmiyor sdece uygulamayı silmiş oluyorsunuz ve root devam ediyor

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
IMEI atan kişi siz değilseniz büyük ihtimalle imeiyi atan arkadaş root kurup sonra uygulamayı kaldır kısmından magiski kaldırmış.

Root'un twrp ile bir alakası yoktur. Sadece root kurmak isterseniz en basit yol twrp üzerinden kurmaktır aksi halde diğer yöntemler uğraştırır. Cihazınızda twrp oldugu için değil,daha önceden root atılıp root'un düzgün şekilde kaldirilmadigindan kaynaklı. Cihazınıza twrp ile magisk kurun,daha sonrasında magisk içinden magiski kaldırin. Sağlıklı bir biçimde magisk kalkınca sorununuz çözülecektir.

Yine olmazsa telefonunuzu twrp üzerinden format data yaparak silin root ile birlikte her şeyi silecektir. Ancak bu yöntemle IMEI silinme ihtimali var, imeinin nasıl atıldığı önemli bu şekilde sifirlayinca bazı IMEI yapma işlemleri sifirlanmiyor bazıları sıfırlanıyor.İmei'nin nasil atıldığı önemli bu konuda.

Ayrıca banka uygulamaları hata versede önemli değil çoğu banka uygulaması çalışmaya devam ediyor uyarıdan sonra. Cihazınızda hiçbir uygulamayaroot yetkisi vermezseniz riskli bir durumda da olmazsınız. Sandığınız aksine root telefonun her şeyine tüm uygulamalarin kolayca ulasabilmesini sağlamıyor, bunlara izin verdiğiniz uygulamaların ulasabilmesini sağlıyor siz eğer hiçbir uygulamaya izin vermezseniz güvenlik sorunu yaşamazsınız.

Son olarak ta banka uygulamaları sadece root olduğunda değil bootloader kilidi açık olduğunda da hata veriyor. Bu sorunun çözümü ya magiskten root gizleyeceksiniz ya da bootloader kilidini kapatacaksiniz ancak bootloader kilidi kapatmak için tekrar yazılım atmanız falan gerekir ve IMEI silinir. Yani magisk kaldırmak yerine magisk üzerinden root gizleme yaparsanız sorununuz zaten çözülür. Sizin sorununuz magisk değil,magisk sizin yardımcı uygulamanız. Kaldırmak yerine onu kullanmanız hem daha basit hem daha mantikli

Oyla:
Üst Alt