- Adım
- Albatros
- Cihazım
- Mi 11 ULTRA
- Meslek
- Yazilim Muhendisi
- Konular
- 6
[TWRP] MI 11 (Pro/Ultra) (mars/star)
Evet arkadaslar Xiaomi EU sitesinde TWRP Recovery yaziliminin daha once paylasilan araci programla yuklenme yontemine ek olarak artik daha basit bir yukleme yontemi anlatacagim burada. Az once kendi cihazimda denedim ve calisiyor.
Nasil yapilir?
1- Oncelikle su siteden
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
dosyasinin indirip twrp.img olarak yeniden isimlendirin.2- Bilgisayarinizda android platform-tools yuklu ve komut satirindan direkt fastboot yazinca calisiyorsa 4. adima geciniz.
3- Bilgisayarinda platform-tools yuklu degilse surda(bu sitedeki baska bir konuda yapilan aciklamaya gider) nasil yuklenecegi anlatiliyor. Takip edebilirsiniz.
4- Eger komut satirinda fastboot komutu calisiyorsa, twrp.img dosyasinin oldugu dizine gidip, telefonunuzu fastboot moduna alip, tirnaklar olmadan 'fastboot boot twrp.img' komutu ile telefona twrp yukleyebilirsiniz.
5- Yukledikten sonra TWRP ekran kilidi ile aciliyor. 6. Secenegi secip sag ustte web/Dunya seklindeki ikon ile dilini Cinceden ingilizceye degistirebilirsiniz.
6- EGer twrp yi kalici yapmak istiyorsaniz daha onceki gibi one-key inject yapmaniz gerekiyor. Advanced altinda o secenek var. Bu islemler biraz uzun surebilir.
7- Bu sayede EU rom yuklediyseniz artik zip olarak guncellemeleri yayinlayacaklarmis ve kolaylikla orda yukleyebilirsiniz.
Ek not: Boot slot secenekleri var A-B diye. Onlari degistirmemeye calisin. Genelde A da durmasini oneriyorum sahsi tecrubelerimle.
Kolay Gelsin.
Kaynak:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir