- Adım
- Çağatay
- Cihazım
- Redmi Note 10S
- Konular
- 2
Arkadaşlar, Redmi Note 10S cihazı aldım yeni. LineageOS yüklemek istiyorum. İnternette ve videolarda birkaç rehber okudum,izledim. Bootloader kilit açma aşamasını anladım fakat TWRP ile yükleme aşamasında kafam karıştı. MicroSD kart olmadan kurulum yapacağım. Anladığım kadarıyla önce bilgisayara telefonun usb sürücülerini vs yükleyeceğiz,sonra adb yükleyeceğiz,sonra cihazın modeline göre TWRP.img yükleyeceğiz,en son da LineageOS sitesindeki dosyaları bilgisayara indireceğiz. Bunları anladım. Kilit açıldıktan sonra ADB üstünden komut verip telefon üzerinden TWRP açıyoruz. Bundan sonrasında ise makro olarak şöyle olacak galiba:
1-Backup tan yedek al
2-Wipe dan advanced ile birkaç yeri işaretle,format data ile sil herşeyi.
3-TWRP ye gir,recovery yap.
4-Install üzerinden Lineageos Romu yükle.
5-System basıp telefonu Lineageos ile kullanmaya başla.
Kabaca böyle doğru mu anladım ve bunları yaparken özellikle yedeklemede nereleri seçmeliyim? Telefonu yeni aldığım için veri meri yok,o yüzden her şey silinsin ama imei gibi kimlik bilgileri silinmesin istiyorum sadece. Ve bir de wipeda neleri seçmeliyim,telefonun kimlik bilgileri hariç herşey silinsin sağlıklı şekilde. Yardımcı olur musunuz, daha önce hiç böyle bir şey yapmadım,ilk defa yapıyorum,basit basit anlatır mısınız?
1-Backup tan yedek al
2-Wipe dan advanced ile birkaç yeri işaretle,format data ile sil herşeyi.
3-TWRP ye gir,recovery yap.
4-Install üzerinden Lineageos Romu yükle.
5-System basıp telefonu Lineageos ile kullanmaya başla.
Kabaca böyle doğru mu anladım ve bunları yaparken özellikle yedeklemede nereleri seçmeliyim? Telefonu yeni aldığım için veri meri yok,o yüzden her şey silinsin ama imei gibi kimlik bilgileri silinmesin istiyorum sadece. Ve bir de wipeda neleri seçmeliyim,telefonun kimlik bilgileri hariç herşey silinsin sağlıklı şekilde. Yardımcı olur musunuz, daha önce hiç böyle bir şey yapmadım,ilk defa yapıyorum,basit basit anlatır mısınız?