Yardım TV'yi monitör olarak kullanmak

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Tv yi Hdmi ile bilgisayara bağlıyorum. Film izlerken yada bazı oyunlarda problem yok. Fakat Fifa21 NFS MW gibi oyunlarda videodaki gibi problem çıkartıyor. Nedir bunun çözümü. TV markası : AWOX

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Etkisi olur mu bilmiyorum. Ama oyunlarda vsync aktif edip deneyin isterseniz.

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Tek monitör olarak denediniz mi ?

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Tvnizin ekran tazeleme hızı monitörünüzden düşük. Oyunda monitör uyum sağlayabiliyor ama tv sağlayamıyor. Monitörün tazeleme hızını düşürerek deneyin.
Bir ihtimalde kablonuzun kalitesiz olması. Kötü kablolarda bu tür sorunlar olur. Özellikle ekranda geçici kararma ve parazit parlamaları, küçük ses patlamaları duyuyorsanız kabloda olabilir.
Oyunlarınız da ses ayarlarını kontrol edin 5.1 veya surround cinema vs gibi ayarlarda cok daha fazla veri kablo ile gönderilir ve kalitesiz kablo hemen kendini belli eder. Stereo olarak ayarlayıp deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tvnin 4 hdmi girişinden ikisini yakmış (artık kullanılamıyor) bilgisayarı tvye bağlamaya tövbe etmiş bir tecrübe sahibiyim.

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Tvnizin ekran tazeleme hızı monitörünüzden düşük. Oyunda monitör uyum sağlayabiliyor ama tv sağlayamıyor. Monitörün tazeleme hızını düşürerek deneyin.
Bir ihtimalde kablonuzun kalitesiz olması. Kötü kablolarda bu tür sorunlar olur. Özellikle ekranda geçici kararma ve parazit parlamaları, küçük ses patlamaları duyuyorsanız kabloda olabilir.
Oyunlarınız da ses ayarlarını kontrol edin 5.1 veya surround cinema vs gibi ayarlarda cok daha fazla veri kablo ile gönderilir ve kalitesiz kablo hemen kendini belli eder. Stereo olarak ayarlayıp deneyin.

Tvnin 4 hdmi girişinden ikisini yakmış (artık kullanılamıyor) bilgisayarı tvye bağlamaya tövbe etmiş bir tecrübe sahibiyim.
ses vb sorun yaşamadım kablo ile hiç. Vatandan almıştım media oynatıcı için yıllar önce uçlarında yuvarlak regülatörlerden vs var kablo kalitesiz değildir. ekran tazeleme hızından olabilir ama forza düzgün oynanıyorken fifa nasıl bu işi yapıyor anlamadım

ekran
Tek monitör olarak denediniz mi ?
ekran ayarlarında pc den tek monitör yada çift monitör yapamadım ilginç şekilde nedense

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Çözüm olur mu bilmiyorum.
İlgili oyunun exesini seçip; sağ klik/özellikler/uyumluluk sekmesindeki
"Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini aktif edip deneyin isterseniz.

Ayrıca V-Sync i kapatıp da deneyin.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Ekran kartı sürücüsü yüklü müdür ? Microsoft temel görüntü bağdaştırıcı olarak kalmışsa ondan olabilir

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Ekran kartı sürücüsü yüklü müdür ? Microsoft temel görüntü bağdaştırıcı olarak kalmışsa ondan olabilir
ekran kartı GTX 860m yüklü ama onu kullanmıyor anamonitörde intel hd 4600 kullanıyor

Çözüm olur mu bilmiyorum.
İlgili oyunun exesini seçip; sağ klik/özellikler/uyumluluk sekmesindeki
"Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini aktif edip deneyin isterseniz.

Ayrıca V-Sync i kapatıp da deneyin.
ikisinide denedim hadi most wanted eski bir oyun anlarımda fifayı tv de oynayamamak çok saçma oldu

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
ekran kartı GTX 860m yüklü ama onu kullanmıyor anamonitörde intel hd 4600 kullanıyor

ikisinide denedim hadi most wanted eski bir oyun anlarımda fifayı tv de oynayamamak çok saçma oldu
Grafik ayarlarından onu değiştirip diğer ekran kartına verin bence onunla alakalı. Ya da diğer bir ihtimal harici ekran kartınız bozulmuş olabilir

Üst Alt