Sohbet Türkiye'nin kanayan yarası IMEI

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
135
Arkadaşlar halk olarak hiçbir talepte bulunmadığımız için yöneticiler kafasına göre yapıyor herşeyi, IMEI sistemi dünyada hiçbir ülkede olmamasına rağmen bizde var çok garip ama hadi onada eyvallah bir kesimin lüks içinde yaşamasının bedelini biz ödüyoruz neyse konuyu değiştirmeyim, ama 20.000₺ gibi absürt bir ücret talep ediliyor bu olsun olsun 5000₺ olsun zaten yurt dışı amiral gemileri hariç tüm telefonlar 700$ ların altında biz 700$ veriyoruz IMEI kaydı 300$ a bi dünya model varken 700$ vermek niye?

Bunun için iki güzel yöntem var 1. İlk telefon için eski fiyat 6000₺ alsınlar bunada 3 yıl veya 5 yıl kullanma sonra satma hakkı olsun, sonraki alınacak tüm yd telefonlara 20.000₺ alsınlar ama 2. Telefonda 20.000₺ verileceği için 2 yıl satamama hakkı olsun.

2. Yöntem telefonun dolar fiyat bazına göre alınsın vergi e devlete resimli bildirim yapılsın telefonun tüm marka model seçeneği olsun onu seçip ona göre ücret verilsin 300$ mı telefon 3/2 si olarak vergi verilsin, 800$ veya 1000$ mı telefon yine 3/2 si şeklinde IMEI ücreti verilsin bunada 5 yıl hatta isterlerse ömür boyu satamama durumu olsun.

Ama bunlardan biri olsun ama olsun.

Arkadaşlar bu sistem çok saçma kimse kusura bakmasın.

İnsanlarda artık IMEI klonlama direnç gibi saçma işlerden kurtulsun.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Böyle birşey yapmayacaklar amaçta zaten halkı yurtiçi cihaza yönlendirmek orada çok tatlı bir vergi olduğundan 🙂
yabancı arkadaşlarıma türkiyedeki vergi sistemini anlatıyorum gülmekten ağlıyorlar ve bana hala nasıl hayatta kalabildiğimi soruyorlar 🤣

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
135
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle birşey yapmayacaklar amaçta zaten halkı yurtiçi cihaza yönlendirmek orada çok tatlı bir vergi olduğundan 🙂
yabancı arkadaşlarıma türkiyedeki vergi sistemini anlatıyorum gülmekten ağlıyorlar ve bana hala nasıl hayatta kalabildiğimi soruyorlar 🤣
Makedonyadan yeğenim geldi ay başında 3 gün kaldı durumu anlattım kahkaha attı nasıl bir düzeniniz var dedi, ben istersem telefonu Almanya'dan alırım olduğu gibi kullanırım dedi.

Bu IMEI sistemi gerçekten önünde yaprak elinde mızrakla gezen ülkelerde bile yok 🤣

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Makedonyadan yeğenim geldi ay başında 3 gün kaldı durumu anlattım kahkaha attı nasıl bir düzeniniz var dedi, ben istersem telefonu Almanya'dan alırım olduğu gibi kullanırım dedi.

Bu IMEI sistemi gerçekten önünde yaprak elinde mızrakla gezen ülkelerde bile yok 🤣
Öyle demeyin hocam öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar hakkı tanındı. Tabi 9500 TL bilgisayar bulabilirseler 😂
herkesin hayalini kurduğu öğrencilerin vergisiz alabileceği telefonlar 🤣 ve bunu bir lutüf gibi seçim vaadi olarak kullandılar...
  • General Mobile GM 24 Pro
  • Infinix Note 30
  • Xiaomi Redmi Note 12S
  • Samsung Galaxy A24
  • Xiaomi Redmi Note 12
  • Poco M5s
  • Honor X9a
  • Samsung Galaxy M14 5G
  • Samsung Galaxy M33
  • Realme C55
  • vivo Y36
  • vivo Y35

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
135
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle demeyin hocam öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar hakkı tanındı. Tabi 9500 TL bilgisayar bulabilirseler 😂
herkesin hayalini kurduğu öğrencilerin vergisiz alabileceği telefonlar 🤣 ve bunu bir lutüf gibi seçim vaadi olarak kullandılar...
  • General Mobile GM 24 Pro
  • Infinix Note 30
  • Xiaomi Redmi Note 12S
  • Samsung Galaxy A24
  • Xiaomi Redmi Note 12
  • Poco M5s
  • Honor X9a
  • Samsung Galaxy M14 5G
  • Samsung Galaxy M33
  • Realme C55
  • vivo Y36
  • vivo Y35
iPhone 14, 15 pro Max bekleyen yurdum gençleri ters köşe oldu 🤣🤣

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Logan, yurtdışından satın alınıp da imei kaydı yaptırmadan kullandığınız telefonunuz varsa, kullanım süresi dolduktan sonra, video'daki anlatımı uygulayın isterseniz ;

Belki yakınmalarınızın hafiflemesine çare olabilir. :D

Üst Alt