Haber Türkiye'de süre 7 yıl

Cep telefonu kullanımı ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte! Türkiye'de akıllı telefon kullanımı her geçen gün artmaktadır. Dünyada 4 yılda bir telefon yenilenirken Türkiye'de insanlar daha uzun süre kullanabilecekleri telefonları tercih ediyorlar. Peki Türkiye'de bu süre kaç yıl? Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir'den ezber bozan bir açıklama geldi. İşte detaylar..​

Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir, Türkiye'deki akıllı telefon kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dünyada 4 yılda bir telefon yenileme trendinin Türkiye'deki ortalaması herkesi şaşırttı.

Samsun Türkiye Başkanı Murat Azdemir bu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 11-12 MİLYON TELEFON SATILIYOR"​

"Bugün benzer nüfus ve ekonomik yapıdaki ülkelerde yıllık satılan telefon adeti 20 milyonlar, 25 milyonlar seviyesinde. Bu aslında gün sonunda Türkiye'deki kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre kullanmaları global endekse göre. Dünya ortalaması 4 yıl akıllı telefon kullanımı yani 4 yılda bir yenileme trendi var dünya ortalamasına baktığımızda.
Yani burdan nüfusu oranlarsak 80 milyonluk bir nüfusta 20 milyon telefon satılması lazım ama Türkiye'de yaklaşık 11-12 milyon telefon satılıyor. Ortalama yaklaşık 6.5-7 yıl gibi bir kullanım süresine tekabül ediyor. Bu da şuraya geliyor; kullanıcılar daha uzun süre kullanabilecekleri cihazları tercih ediyorlar. Yani ne demek bu? Dayanıklılık hem kalite hem de içeriksel."

Sevgili arkadaşlar, sizler ortalama ne sıklıkta telefon değiştiriyorsunuz?

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Kaynak: Mynet

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Pis fakirler, bir üstüne cimriler demiş adam :D

Yazıda "benzer nüfus ve ekonomik yapıdaki ülkelerde" diye belirtilmiş. Yani zaten gelişmiş, medeni toplumlarla kıyaslamıyoruz sizi diye baştan söylüyor adam. (Daha ciddi araştırmalarda gelişmiş ülkelerde 1.5-2 yıl gibi bir değişim süresi olduğu belirtiliyor) Kenyayla, Ugandayla, Hondurasla falan aynı kategorideyiz biz ve onlar bile 4 yılda bir değiştiriyor siz 7 yılda bir değiştiriyorsunuz demiş. Yani hiç çaktırmadan hem fakirsiniz hem de cimri diye giydirmiş bize :D

Yahu ben Mi4 saklıyorum AOSP yükledim arada oynuyorum sıkılırsam windows bile yüklüyorum sevgili Samsung başşakanı... Bizim fakirliğimizi, cimriliğimizi sınıflandırmak için kelime haznen yetmez senin inlove~~flower~~

Şaka bir yana gerçekten mecburiyet diyelim... Ciddi ciddi kenyadaki adamlar bizden ekonomik anlamda daha rahatlar. Biz de istiyoruz 15 Pro Max, S24 Ultra veya Mi15 Ultra arasında seçim yapmayı ama imkanlar bizim seçimin hangi AOSP daha az kasarla, hangi şarj aleti daha ucuz olur arasında gidip gelmesine neden oluyor.

Yazdıklarınız şaka değil ki yaşamak zorunda bırakıldığımız gerçekler işte bu yüzden ''Almanya bizi kıskanıyor sizin yaptıklarınızı Naziler bile yapamazdı diye'' 😁
Yatırım için Iphone Telefon alındığı bizim haricimiz de hangi ülke de görülmüştür, yurtdışı cihaz harcı dahil 18000tl ye aldığım ve pamuklara sararak kullandığım Iphone 14 Pro cihazını 23 ay sonra 46000tl ye sattım yani neredeyse 3 katına yakın bir fiyata sattım, komik işler bunlar. 😄
1 telefon sana 2 telefon bana vergilendirme sistemini Einstein bile akıl edemez di. 🤣🤣

Son düzenleme:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Yazdıklarınız şaka değil ki yaşamak zorunda bırakıldığımız gerçekler işte bu yüzden ''Almanya bizi kıskanıyor sizin yaptıklarınızı Naziler bile yapamazdı diye'' 😁
Yatırım için Iphone Telefon alındığı bizim haricimiz de hangi ülke de görülmüştür, yurtdışı cihaz harcı dahil 18000tl ye aldığım ve pamuklara sararak kullandığım Iphone 14 Pro cihazını 23 ay sonra 46000tl ye sattım yani neredeyse 3 katına yakın bir fiyata sattım, komik işler bunlar. 😄
1 telefon sana 2 telefon bana vergilendirme sistemini Einstein bile akıl edemez di. 🤣🤣
Einstein " ekonomist" değil ki hocam, basit, sıradan bir fizikçi. Garibimin zekâ seviyesi bizim ekonomi mucizemizi çözmeye yeter mi? 8=)giggle~~

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Einstein " ekonomist" değil ki hocam, basit, sıradan bir fizikçi. Garibimin zekâ seviyesi bizim ekonomi mucizemizi çözmeye yeter mi? 8=)giggle~~

Biliyorum da bizde ki absürt işleri açıklamanın başka yolu yok ki hocam, aman ha zenginden az, bordro'lu ve asgari ücret'liden daha daha çok vergileme sistemi hangi mantıkla nasıl anlatılabilir ki.?
Einstein IQ değerleri yüksek olduğu için ülkemiz de ki sistemi görüp iyi ki ekonomist olmamışım diye fizikçiliği seçip dua etmiştir kesin... 🤣🙃

Son düzenleme:
Üst Alt