Haber Türkiye'de süre 7 yıl

Cep telefonu kullanımı ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte! Türkiye'de akıllı telefon kullanımı her geçen gün artmaktadır. Dünyada 4 yılda bir telefon yenilenirken Türkiye'de insanlar daha uzun süre kullanabilecekleri telefonları tercih ediyorlar. Peki Türkiye'de bu süre kaç yıl? Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir'den ezber bozan bir açıklama geldi. İşte detaylar..​

Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir, Türkiye'deki akıllı telefon kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dünyada 4 yılda bir telefon yenileme trendinin Türkiye'deki ortalaması herkesi şaşırttı.

Samsun Türkiye Başkanı Murat Azdemir bu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 11-12 MİLYON TELEFON SATILIYOR"​

"Bugün benzer nüfus ve ekonomik yapıdaki ülkelerde yıllık satılan telefon adeti 20 milyonlar, 25 milyonlar seviyesinde. Bu aslında gün sonunda Türkiye'deki kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre kullanmaları global endekse göre. Dünya ortalaması 4 yıl akıllı telefon kullanımı yani 4 yılda bir yenileme trendi var dünya ortalamasına baktığımızda.
Yani burdan nüfusu oranlarsak 80 milyonluk bir nüfusta 20 milyon telefon satılması lazım ama Türkiye'de yaklaşık 11-12 milyon telefon satılıyor. Ortalama yaklaşık 6.5-7 yıl gibi bir kullanım süresine tekabül ediyor. Bu da şuraya geliyor; kullanıcılar daha uzun süre kullanabilecekleri cihazları tercih ediyorlar. Yani ne demek bu? Dayanıklılık hem kalite hem de içeriksel."

Sevgili arkadaşlar, sizler ortalama ne sıklıkta telefon değiştiriyorsunuz?

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Kaynak: Mynet

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
24
Hocam bu istatistiklere kayıt dışı olanlar dahil değildir haliyle. Bu süre daha kısadır tahminimce :)

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu istatistiklere kayıt dışı olanlar dahil değildir haliyle. Bu süre daha kısadır tahminimce :)
Aaaaa, kayıt dışı kullanım mı var hocam Türkiye de

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
En uzun süre kullandığım telefon Mi6 idi, o da 4.5 sene. 2 seneye yakın 13 pro kullanıyorum. En aşağı 2 sene daha kullanırım. Sonrası Allah kerim...
Yani ben şimdi bu hesaba göre gariban emekli maaşımla Dünya standartlarında mı yaşıyorum? wasntme~~
Bence bu Samsung' cu arkadaş hesabını tekrar gözden geçirsin. 8=)

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En uzun süre kullandığım telefon Mi6 idi, o da 4.5 sene. 2 seneye yakın 13 pro kullanıyorum. En aşağı 2 sene daha kullanırım. Sonrası Allah kerim...
Yani ben şimdi bu hesaba göre gariban emekli maaşımla Dünya standartlarında mı yaşıyorum? wasntme~~
Bence bu Samsung' cu arkadaş hesabını tekrar gözden geçirsin. 8=)
Valla hocam, benim kullanım sürelerim bu standartlara uymuyor sanırım...Huawei Mate 7 yi yaklaşık 3 sene kullandım, 2017 Mayıs da Xiaomi ile tanışıp, Haziran başında Mi Max 2 aldım, bunu yaklaşık 2 sene kullandıktan sonra tarafıma Mi Max 3 hediye edildi, halen 2 nci telefon olarak kullanmaktayım, geçen sen Eylül ayından bu yana da Mi11T Pro kullanıyorum, gariban emekli olarak nasıl ve ne zaman yeni bir cihaz sahibi olurum, meçhulwasntme~~

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Valla hocam, benim kullanım sürelerim bu standartlara uymuyor sanırım...Huawei Mate 7 yi yaklaşık 3 sene kullandım, 2017 Mayıs da Xiaomi ile tanışıp, Haziran başında Mi Max 2 aldım, bunu yaklaşık 2 sene kullandıktan sonra tarafıma Mi Max 3 hediye edildi, halen 2 nci telefon olarak kullanmaktayım, geçen sen Eylül ayından bu yana da Mi11T Pro kullanıyorum, gariban emekli olarak nasıl ve ne zaman yeni bir cihaz sahibi olurum, meçhulwasntme~~

Maşallah siz Dünya standartlarını bile ikiye katlamışsınız hocam. giggle~~

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Aaaaa Türkiye de standartmı varmış bir yaşıma daha girdim... 😉🙃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cep telefonu kullanımı ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte! Türkiye'de akıllı telefon kullanımı her geçen gün artmaktadır. Dünyada 4 yılda bir telefon yenilenirken Türkiye'de insanlar daha uzun süre kullanabilecekleri telefonları tercih ediyorlar. Peki Türkiye'de bu süre kaç yıl? Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir'den ezber bozan bir açıklama geldi. İşte detaylar..​

Samsung Türkiye Başkanı Murat Azdemir, Türkiye'deki akıllı telefon kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dünyada 4 yılda bir telefon yenileme trendinin Türkiye'deki ortalaması herkesi şaşırttı.

Samsun Türkiye Başkanı Murat Azdemir bu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 11-12 MİLYON TELEFON SATILIYOR"​

"Bugün benzer nüfus ve ekonomik yapıdaki ülkelerde yıllık satılan telefon adeti 20 milyonlar, 25 milyonlar seviyesinde. Bu aslında gün sonunda Türkiye'deki kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre kullanmaları global endekse göre. Dünya ortalaması 4 yıl akıllı telefon kullanımı yani 4 yılda bir yenileme trendi var dünya ortalamasına baktığımızda.
Yani burdan nüfusu oranlarsak 80 milyonluk bir nüfusta 20 milyon telefon satılması lazım ama Türkiye'de yaklaşık 11-12 milyon telefon satılıyor. Ortalama yaklaşık 6.5-7 yıl gibi bir kullanım süresine tekabül ediyor. Bu da şuraya geliyor; kullanıcılar daha uzun süre kullanabilecekleri cihazları tercih ediyorlar. Yani ne demek bu? Dayanıklılık hem kalite hem de içeriksel."

Sevgili arkadaşlar, sizler ortalama ne sıklıkta telefon değiştiriyorsunuz?

Kaynak: Mynet

Kusuruma bakmayın da aylık 12500 tl maaşla geçinmeye çalışan insanlara 50-100 bin tl bandında telefon satmaya çalışıp bir de dert yanmaları bana komik geliyor 17 yıl olmadığına dua etsinler derim...

Son düzenleme:

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Skorpi hocam siz çok iyi bilirsiniz Almanya da faturana 1 euro ek ile istediğin telefonu alabiliyorduk aynı şeyi burda yapmak istediler de işi faizciliğe döktüler. kusuruma bakmayın böyle dert yanmalarına sinir oluyorum

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Pis fakirler, bir üstüne cimriler demiş adam :D

Yazıda "benzer nüfus ve ekonomik yapıdaki ülkelerde" diye belirtilmiş. Yani zaten gelişmiş, medeni toplumlarla kıyaslamıyoruz sizi diye baştan söylüyor adam. (Daha ciddi araştırmalarda gelişmiş ülkelerde 1.5-2 yıl gibi bir değişim süresi olduğu belirtiliyor) Kenyayla, Ugandayla, Hondurasla falan aynı kategorideyiz biz ve onlar bile 4 yılda bir değiştiriyor siz 7 yılda bir değiştiriyorsunuz demiş. Yani hiç çaktırmadan hem fakirsiniz hem de cimri diye giydirmiş bize :D

Yahu ben Mi4 saklıyorum AOSP yükledim arada oynuyorum sıkılırsam windows bile yüklüyorum sevgili Samsung başşakanı... Bizim fakirliğimizi, cimriliğimizi sınıflandırmak için kelime haznen yetmez senin inlove~~flower~~

Şaka bir yana gerçekten mecburiyet diyelim... Ciddi ciddi kenyadaki adamlar bizden ekonomik anlamda daha rahatlar. Biz de istiyoruz 15 Pro Max, S24 Ultra veya Mi15 Ultra arasında seçim yapmayı ama imkanlar bizim seçimin hangi AOSP daha az kasarla, hangi şarj aleti daha ucuz olur arasında gidip gelmesine neden oluyor.

Üst Alt