Bu tip bir durumda bence çinli markaların hiç biri kepenk kapatmaz. Bu gün Çin'in nufusu Avrupa'yı, ABD'yi 4-5e katlıyor. Hali hazırda zaten sadece çin içerisinde yada sadece çin ve komşu ülkelere satış yapan dev markalar var. Adamlar avrupaya 1milyon cihaz satıyorsa, çin içerisinde 10milyon cihaz satıyor.
Örneğin Xiaomi markası zaten ABD de satışı olmayan bir marka, Rusya, Endonezya, Vietnam vb. gibi önemli nufusu olan bir çok ülkede gayriresmi satış oranı, resmi satış oranlarının çok üzerinde ancak her geçen gün büyüyor.
Huawei yaşanan durumdan pek de etkilenmedi üstelik durumu kendisi için kendileri daha da zor bir hale isteyerek getirdikleri halde şirket sadece bir kaç yıllık bir gerileme yaşadı sadece.
Bu diğerleri için de geçerlidir. Hatta aynı durum Xiaomi'nin başına gelseydi durumu çok daha iyi idare edebilirlerdi. Çünkü Huawei ABD den boykot yedikten sonra sanki "asıl ben sizi boykot ederim ulan" dercesine cihazlarında değişiklikler yaptı ve kullanıcıların isteseler bile Google hizmetlerini kullanamayacağı bir hale getirdi kendisini. Yinede isteyen kullanıcılar bakmıyor sorunlarına alıyor kullanıyor. Bu gün Google hizmetlerinin neredeyse tamamına harici bir alternatif mevcut. Örneğin rusyada Yandex hizmetleri Google'ın hizmetlerinden daha çok kullanılıyor. Haritası olsun, navigasyon olsun, fotoğraflar olsun vs. Aynı şekilde Çinde, Japonyada, Hindistanda zaten benzer yerel hizmetler mevcut.
En son bir Huawei yetkilisinin yaptığı açıklamada Xiaomi'nin Google'a olan bağımlılığının %30 oranlarında olduğunu ve isterse onu bile sorunsuz bitirebileceğini söylemişti. Bu bağımlılık da Batılı ülkeler nedeniyle. Aksi halde şuanda çin içerisinde Xiaomi zaten sıfır bağımlılık ile kendi yoluna devam eder.