Sohbet Tüm baskılara rağmen daha da güçlenerek yoluna devam eden marka

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
135
Arkadaşlar Huawei nasıl bir marka Amerika tabiri caiz ise Huaweiyi resmen helak etti bitirdi ama Huawei hala devam ediyor yoluna ve dahada güçlü şekilde devam ediyor, benim düşüncemle huaweinin başına gelenler Apple Samsung Xiaomi gibi üç büyük markanın başına gelseydi şuan kepenkleri kapatmışlardı.

Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Apple dünyanın en değerli şirketi uzun süre ayakta kalabilir güçlü bir şirket. Kendi işletim sistemine sahip kendi işlemcisini üretiyor
Samsung sadece telefon üretmiyor çok fazla araç gereç donanım üretiyor. Sadece küçülmeye giderlerdi telefon pazarında güneykorede satışa devam ederlerdi.
Burada en büyük zararı xiaomi görürdü globalde tamamen biterlerdi ana gelir kaynağı cep telefonları çünkü. Huawei gibi güçlü bir şirket değil xiaomi.
Huawei şuan Çin pazarındaki büyüklük ve Çinlilerin kendj markasına sahip çıkmasından dolayı hala ayakta.

Özetle Apple ve Samsung yıkılmaz iki dev şirket ambargolar bu şirketleri durduramaz.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bu tip bir durumda bence çinli markaların hiç biri kepenk kapatmaz. Bu gün Çin'in nufusu Avrupa'yı, ABD'yi 4-5e katlıyor. Hali hazırda zaten sadece çin içerisinde yada sadece çin ve komşu ülkelere satış yapan dev markalar var. Adamlar avrupaya 1milyon cihaz satıyorsa, çin içerisinde 10milyon cihaz satıyor.

Örneğin Xiaomi markası zaten ABD de satışı olmayan bir marka, Rusya, Endonezya, Vietnam vb. gibi önemli nufusu olan bir çok ülkede gayriresmi satış oranı, resmi satış oranlarının çok üzerinde ancak her geçen gün büyüyor.

Huawei yaşanan durumdan pek de etkilenmedi üstelik durumu kendisi için kendileri daha da zor bir hale isteyerek getirdikleri halde şirket sadece bir kaç yıllık bir gerileme yaşadı sadece.

Bu diğerleri için de geçerlidir. Hatta aynı durum Xiaomi'nin başına gelseydi durumu çok daha iyi idare edebilirlerdi. Çünkü Huawei ABD den boykot yedikten sonra sanki "asıl ben sizi boykot ederim ulan" dercesine cihazlarında değişiklikler yaptı ve kullanıcıların isteseler bile Google hizmetlerini kullanamayacağı bir hale getirdi kendisini. Yinede isteyen kullanıcılar bakmıyor sorunlarına alıyor kullanıyor. Bu gün Google hizmetlerinin neredeyse tamamına harici bir alternatif mevcut. Örneğin rusyada Yandex hizmetleri Google'ın hizmetlerinden daha çok kullanılıyor. Haritası olsun, navigasyon olsun, fotoğraflar olsun vs. Aynı şekilde Çinde, Japonyada, Hindistanda zaten benzer yerel hizmetler mevcut.

En son bir Huawei yetkilisinin yaptığı açıklamada Xiaomi'nin Google'a olan bağımlılığının %30 oranlarında olduğunu ve isterse onu bile sorunsuz bitirebileceğini söylemişti. Bu bağımlılık da Batılı ülkeler nedeniyle. Aksi halde şuanda çin içerisinde Xiaomi zaten sıfır bağımlılık ile kendi yoluna devam eder.

Üst Alt