Sohbet Tüketici hakem heyeti kararı hakkında

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Azizim inanın başvurdum 3. Kez değiştiğinde ama daha 2020'nin davalarına baktıklarını söyledi henüz 2021 davalarına geçmemişler. Başvuru yaptım ama uzun bir süre geri dönüş olmaz diye düşünüyorum THH mahkemesinden. Birde sizin dediğiniz gibi yapacağım vazgeçmeyeceğim inşAllah, teşekkür ederim bu bilgi için bilmiyordum.
İade için talep açtım servise gitti ekran değiştirip geri kullanmam için yolladılar diyelim. Kabul etmeyip THH gidersem telefonu almayıp orada mı bırakayım yoksa iade için talep açıp yolladığımdamı THH başvuru yapmalıyım. Bu arada THH mahkemesine başvuru yapmıştım 3 veya 4. Değişimde henüz mahkemesi sonuçlanmamış nasıl ilerlemeliyim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İade için talep açtım servise gitti ekran değiştirip geri kullanmam için yolladılar diyelim. Kabul etmeyip THH gidersem telefonu almayıp orada mı bırakayım yoksa iade için talep açıp yolladığımdamı THH başvuru yapmalıyım. Bu arada THH mahkemesine başvuru yapmıştım 3 veya 4. Değişimde henüz mahkemesi sonuçlanmamış nasıl ilerlemeliyim
Eğer dava devam ediyorsa tekrar başvurmanıza gerek yok hocam. Sonuçlandığında zaten para iadesi kararı çıkacaktır, siz elinizdeki cihazı teslim edersiniz ve alırken vermiş olduğunuz tutarı geri alırsınız. Bu süreçte telefon değiştirecek bile olsanız şu an elinizdeki bu telefonu atmayın, iade için lazım olabilir. Arada bir edevlet veya başvurduğunuz kaymakamlıktaki THH üzerinden kontrol etmeyi ihmal etmeyin, unutturmayın :)

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Eğer dava devam ediyorsa tekrar başvurmanıza gerek yok hocam. Sonuçlandığında zaten para iadesi kararı çıkacaktır, siz elinizdeki cihazı teslim edersiniz ve alırken vermiş olduğunuz tutarı geri alırsınız. Bu süreçte telefon değiştirecek bile olsanız şu an elinizdeki bu telefonu atmayın, iade için lazım olabilir. Arada bir edevlet veya başvurduğunuz kaymakamlıktaki THH üzerinden kontrol etmeyi ihmal etmeyin, unutturmayın :)
Çok teşekkür ederim değerli üstadım

Mmurat33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
7
3 kere THH'ye başvurdum ve ücret ödemedim. Ne ücreti ödediniz ki?
Kazandığım 500 TL.yi alıp bana verecek avukat bulamıyorum o kısmı ayrı. İcra takibini siz yaparsanız ben ücreti ile dilekçe yazarım diyor.
Ya da benim ücretim 750 TL ama ısrarcıysanız 500 TL. yi ben ücret olarak alayım diyor.
Kaldı karar elimde , müsait olunca icra dosyası açıp kendim takip etmeye çalışacağım.
hocam ben ödemedim firma ödedi bilirkişi parasını. hatasız telefona 700 tl ücret isteyip sonrasında 300 tl kendileri ödeme yapmak zorunda kaldılar.

kaanpasa

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note
Meslek
Özel Sektör
Konular
7
Benimde telefon aynı şekilde 7 kez teknik servise gitti ghost screen hatasıyla. Hiçbir şekilde iadeye yanaşmıyorlar 2 senelik garanti de bitti. Şu an 8. Defa ghost screen hatası verdi, ne yapacağım nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok ama mahkemeye gidip hukuk yoluna başvurmadan kabul ettiremiyeceğim sanırım. Bunu anlattığım mi mağazaları bile nasıl olur 3. Kez değiştiğinde iade alması gerekiyor dediler kendi çalışanları bile inanamıyor servis formları olmasa inanmayacaklarda. Bu konuda nasıl ilerlemeliyim. Garanti bitti garanti bitmeden 1 hafta önce ekran takıldı o ekranda ghost screen çıktı bu nasıl bir profesyonellik anlayamıyorum şimdi garanti de bitti nasıl ilerleyeceğim.
modeli nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 1 sene ama ben önce teknik servisi verdim THH ye ancak satıcı firmayı vermek gerekiyor imiş.
Bayağı Sürmüş Böyle bir süreç için

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Evet an itibariyle e devletten kontrol ettiğimde hayalet ekran sorunuyla defalarca teknik servise yolladığım ve bana hiçbir şey yok denilip teknik servisten geri gönderilen cihazım için tüketici hakem heyetine yapmış olduğum başvuru sonuçlanmış olup telefon değişimim kabul edildi. 3 yıl sürdü ama beklediğime değdi çok şükür. Değişimi olacak telefonun artık sıfırı üretilmediği için üst modeli olan poco x 3 pro ile değişim yapılıp tarafıma verilecek. Umarım teknik serviste cihazı olan arkadaşlarda kazanırlar. Kesinlikle vazgeçmeyin...

Edit: THH'ye başvuruyu e devlet üzerinden değil THH kaymakamlığa gidip birebir yüzyüze görüşüp yapın başvurunuzu yardımcı oluyorlar. Oradaki memur arkadaşın dediği gibi yapmasaydım telefon iadesi isteyecektim ve 3 yıl sonra değer kaybına uğramış olan telefonun o zaman ki parasıyla şimdiki arasında bir uçurum olmuş olacaktı ve aynı paraya o özelliklerde bir telefon alamayacaktım. Oradaki memurun yönlendirmesiyle değişim istedim ve an itibariyle 3 yıl öncesinin fiyatına en az 2-3 katı olan poco x 3 pro sahibi olmuş olacağım.

Üst Alt