Çözüldü Tuhaf bir Magisk Sorunu

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu beta 20.6.18
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese Merhaba

Eu beta 20.6.18 rom ve Magisk 20.4 yüklü Mi 6 cihazımda dün akşamdan beri tuhaf bir Magisk sorunu yaşıyorum. Kendi becerilerimle ne yaptıysam üstesinden gelemedim ve bende cevval forumdaşlarımın bilgisine başvurmak istedim. İlk başta söylemek isterim ki bu sorun kendi kendine oluştu. Yani herhangi bir üçüncü parti uygulama yüklemesi yada güncelleme falan yapmadım.

Problem basit aslında. Magisk safenety testi aniden, “ Onaylama başarısız oldu.” uyarısı vermeye başladı. Halbuki Magisk Manager 8.0 güncellemesinden sonra herşey yolundaydı. Play Store’ a baktım.Uygulama sertifikasız görünüyor. Daha önce sertifikalıydı. Adaway host güncellemesi yapmak istedim. Kök erişimi reddedildi. Onda da daha önce böyle bir sorun yoktu. Bende Root Checker ile root durumunu sorgulayayım dedim ve Kök erişimin düzgün yüklü olmadığını gördüm… Yani cihazımda Magisk yüklü ama düzgün rootlanmamış. Garip olan, Webte gezinirken hiçbir reklam çıkmıyor yani Adaway asli işini yapıyor. Camera2api sistemi aktif, üç adet Google kamera sıkıntısız çalışıyor. Netflix play Store da görünmüyor ama daha iki gün önce güncellemiştim. Rahat film seyredebiliyorum. Son olarak ta Magisk ten herhangi bir modül kurabilir miyim diye merak ettim. Evet kurabiliyorum. Busybox ‘u magisk üzerinden güncelledim.Velhasıl kelâm, cihazım düzgün rootlanmamış görünüyor ama root gerektiren bütün uygulamalar sorunsuz çalışıyor.

Çözüm için yaptıklarıma gelirsek… Önce eski sürümler de dahil olmak üzere Magisk i kaldırıp yeniden yükledim ( Forumda daha evvel aynı sıkıntıyı yaşayan bir üyede çözüm olduğu şekliyle ki öneriyi kendisine ben vermiştim. Yani “ magiski kaldırıp eski bir sürümü yükledim ve güncelleme üzerinden son sürüme yükledim. “ ) Sonra Bellek ve ön bellek temizliği için iki wipe yaptım. Daha sonra İki wipe ve üç wipe ile romu tekrar kurup ardından magisk flashladım. Ne var ki bunların hiç biri çözüm olmadı. Tek çarem kaldı ; o da temiz kurulum… Ama onu da başka bir rom kurmadan yapmak istemiyorum ki onun da çözüm olacağından şüpheliyim.

Şimdi sizden yardımınızı talep ediyorum. Cihazı böyle de kullanabilirim. Bir sıkıntı yok ama o problemlerin orada durması ve var olduğunu bilmek benim gibi kaçık bir ihtiyarı rahatsız ediyor. İlgili ve bilgili arkadaşları çözüm önerilerini bekliyorum.

Not: Çözüm ile alakalı konuların hepsini okudum o yüzden atacağınız linklerin faydası olacağını zannetmiyorum )

Şimdiden teşekkürler…

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-10-11-19-46-22-523_com.topjohnwu.magisk.jpg
    Screenshot_2020-10-11-19-46-22-523_com.topjohnwu.magisk.jpg
    190,8 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2020-10-11-19-39-29-510_org.adaway.jpg
    Screenshot_2020-10-11-19-39-29-510_org.adaway.jpg
    414,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2020-10-11-19-46-33-589_com.joeykrim.rootcheck.jpg
    Screenshot_2020-10-11-19-46-33-589_com.joeykrim.rootcheck.jpg
    438,6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20201012_132044.jpg
    IMG_20201012_132044.jpg
    267,7 KB · Görüntüleme: 28

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Nasıl çözüldü hocam?
Magisk modüllerinde Systemless. host diye bir uzantı vardı. Ne işe yaradığını bilmiyorum, nasıl yüklendiğini de... Önce onu sildim. Cihazı twrpden başlatıp magisk uninstaller flashladım. Cihaz açıldıktan sonra magisk 21.0 sürümünü yükledim.
Şu an konu başlığında olduğu gibi tuhaf bir şekilde herşey sorunsuz görünüyor.

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Magisk modüllerinde Systemless. host diye bir uzantı vardı. Ne işe yaradığını bilmiyorum, nasıl yüklendiğini de... Önce onu sildim. Cihazı twrpden başlatıp magisk uninstaller flashladım. Cihaz açıldıktan sonra magisk 21.0 sürümünü yükledim.
Şu an konu başlığında olduğu gibi tuhaf bir şekilde herşey sorunsuz görünüyor.
systemsell host adaway'ın çalışması için gerekli olan modül oluyor hocam. Sorununuz çözüldü ise ne mutlu size

Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
systemsell host adaway'ın çalışması için gerekli olan modül oluyor hocam. Sorununuz çözüldü ise ne mutlu size
Bilgi için teşekkürler hocam. Şu an Adaway sorunsuz çalıştığına göre demek çok gerekli değilmiş? giggle~~ :D

Oyla:
Üst Alt