Yardım Temiz kurulum?

WoodPecker

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umutcan
Cihazım
RedMi Not 6 Pro
Konular
13
Merhaba arkadaşlar,
9 sürümünden 10a geçtiğim zaman temiz kurulum yapmadım.Telefonun kamerasında ve arayüzünde takılmalar yaşamaya başladım.Sorum şu temiz kurulumu nasıl yapabilirim.Otomatik telefondan geldi 10a güncelleme.

Not:Bl kilit açık degil,rootlu değil.

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Codaman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Arkadaşım o zaman mi flash ile aynı yazılımı yüklemeye çalış bakalım yukleyebilecek misin. Bootloader kilidi açık değilse mi flash yazılımı işlev yapmaz kurtarma modu çok farklı bir bölüm.
Aynı yazılım derken ?
Diğer andorid cihazlarda bu tarz flash uygulamaları çalışma mantığı şu şekilde, stock romu indiriyoruz. Telefona uygun flash cihazıyla wipe yaparak stock romu yüklüyoruz. Bu aşamada hiç bir şekilde cihaz garanti dışı kalmıyor.

Ki zaten, attığım link resmi miui forumu. Çeviride de zaten belirtiyor "bl kilidini açmadan". Ben demiyorum yani.

Şuan ise telefonu yeni aldığımdan hangi yazılım daha stabil ve pile etki ediyor tespit edemediğimden herhangi bir yazılım yükleyemem.

Ayrıca zaten bu şekilde olması lazım. Sürekli ota dan güncellenen cihaz eski sürümü de içinde barındırması sebebiyle gereksiz dosyalar barındırır ve temiz kurulum kadar performasını koruyamaz. Dolayısıyla ota dan gücellemek normalde de sağlıklı değil. Bu tarz işlemler hakkında bilgisi olmayanların yöntemi diyebiliriz ota.
Ek olarak resmi sitedeki anlatımda bl kilidini açma yöntemini de belirtmiyor. Rom nasıl yükleniri anlatıyor sadece. BL kilidi açılması zaten garanti kapsamı dışına çıkaracağından resmi sitede böyle bir şey belirtilmesi mümkün değildir.

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Aynı yazılım derken ?
Diğer andorid cihazlarda bu tarz flash uygulamaları çalışma mantığı şu şekilde, stock romu indiriyoruz. Telefona uygun flash cihazıyla wipe yaparak stock romu yüklüyoruz. Bu aşamada hiç bir şekilde cihaz garanti dışı kalmıyor.

Ki zaten, attığım link resmi miui forumu. Çeviride de zaten belirtiyor "bl kilidini açmadan". Ben demiyorum yani.

Şuan ise telefonu yeni aldığımdan hangi yazılım daha stabil ve pile etki ediyor tespit edemediğimden herhangi bir yazılım yükleyemem.

Ayrıca zaten bu şekilde olması lazım. Sürekli ota dan güncellenen cihaz eski sürümü de içinde barındırması sebebiyle gereksiz dosyalar barındırır ve temiz kurulum kadar performasını koruyamaz. Dolayısıyla ota dan gücellemek normalde de sağlıklı değil. Bu tarz işlemler hakkında bilgisi olmayanların yöntemi diyebiliriz ota.
Ek olarak resmi sitedeki anlatımda bl kilidini açma yöntemini de belirtmiyor. Rom nasıl yükleniri anlatıyor sadece. BL kilidi açılması zaten garanti kapsamı dışına çıkaracağından resmi sitede böyle bir şey belirtilmesi mümkün değildir.
Biz temiz kurulumdan bahsettik. Bootloader kilidi açıp kapatmak kişinin bileceği iştir.

Oyla:

Codaman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Biz temiz kurulumdan bahsettik. Bootloader kilidi açıp kapatmak kişinin bileceği iştir.

Bence bazı yanlış anlaşılmalar mevcut.
Ben hep temiz kurulumu kasıt etmiştim.
Şimdi temiz kurulum yapmanın yolu mi flash yükleyip yapmaksa dediğinize göre bl kilidinin açık olması gerekiyor. Dolayısı ile iş bl kilidi noktasına geliyor.

Yok, temiz kurulum için bl kilidi açmaya gerek yok ve mi flash ta kullanmaya gerek yoksa bunun sanırım başka bir yolu var?

Ben sadece mi flash ile stock rom yükleyeceğiz ve wipe yapacağız şeklinde mevzuyu anladım. Aynı Sony de olduğu gibi.

Çünkü çeviride yerel güncelleme olarak bu yolu gösteriyor ve bl kilidi açmaya gerek yok diyor.

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Bence bazı yanlış anlaşılmalar mevcut.
Ben hep temiz kurulumu kasıt etmiştim.
Şimdi temiz kurulum yapmanın yolu mi flash yükleyip yapmaksa dediğinize göre bl kilidinin açık olması gerekiyor. Dolayısı ile iş bl kilidi noktasına geliyor.

Yok, temiz kurulum için bl kilidi açmaya gerek yok ve mi flash ta kullanmaya gerek yoksa bunun sanırım başka bir yolu var?

Ben sadece mi flash ile stock rom yükleyeceğiz ve wipe yapacağız şeklinde mevzuyu anladım. Aynı Sony de olduğu gibi.

Çünkü çeviride yerel güncelleme olarak bu yolu gösteriyor ve bl kilidi açmaya gerek yok diyor.
Bense temiz kurulumu mi flash ile fastboot rom olarak yuklemek oldugunu söylüyorum. Bilmiyorum hiç denediniz mi telefonun kendi recovery yada güncelleyici üzerinden tam sürüm rom kurduğunuz da hemen 1 dk içinde yüklüyor, sizce o kadar büyük bir rom u 1 dk içinde kurması normal mi sadece üzerine güncelleme yapıyor. Ben buna temiz kurulum demiyorum.

Oyla:

Codaman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Bense temiz kurulumu mi flash ile fastboot rom olarak yuklemek oldugunu söylüyorum. Bilmiyorum hiç denediniz mi telefonun kendi recovery yada güncelleyici üzerinden tam sürüm rom kurduğunuz da hemen 1 dk içinde yüklüyor, sizce o kadar büyük bir rom u 1 dk içinde kurması normal mi sadece üzerine güncelleme yapıyor. Ben buna temiz kurulum demiyorum.

Ben daha yeni aldım. İki gün oluyor. Bir güncelleme yaptım sadece ota üzerinden. Ben zaten dediğiniz gibi düşünüyorum ota yada diğer türlü kurulan temiz kurulum olmuyor.

Neden bir dk da kurulduğuna gelince, diyelim bende 8.1 yüklü. Pie ye güncelleyeceğim diyelim. Mevcut sürümün içinde benzer dosyalar vardır. O dosyaları tekrar yüklemez farklı olanları yükler ve optimize eder. O yüzden sanırım. Pc de dosya kopyalamak gibi düşünün. Aynı dosyalar varsa farklı olanlar kopyalanır.

Bunun temiz kurulum olduğunu kabul etmiyorsak, gerçek temiz kurulum için bu kilidini mecbur açmak gerekecek doğru mudur?

Oyla:

mekor

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi8
Konular
87
Ben beta romdayım haftalık güncelleme mevcut her güncellemeden sonra temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yüksek boyutlu güncellemeler de mi yapmalıyım(miui10 dan miui11'e geçiş gibi)

Oyla:

Codaman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Ben beta romdayım haftalık güncelleme mevcut her güncellemeden sonra temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yüksek boyutlu güncellemeler de mi yapmalıyım(miui10 dan miui11'e geçiş gibi)

Her güncellemeden sonra temiz kurulum yapsan vaktinin tamamını telefona harcaman lazım çünkü tekrar sıfırdan kurulum ve ayarları yapacaksın. Yedekleme yapsan bile yapacağın ayarlar olacak. Android sürümü güncellemerinde yapman daha doğru olacak

Oyla:

TigerKHaN

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Redmi Note 3
Meslek
Engineering Elektronic
Konular
3
Bende temiz kurulumdan yanayim.
Benim metod biraz farklı tabi.
Titanium backup ile uygulamalari veriler ile yedek alıyorum hatta hesaplar ve kablosuz ağlar dahil.
Sıfırdan rom kuruyorum.
Twrp den de Titanium backup fix yapmışım onuda kuruyorum.
Telefon açılınca Titanium backup u çalıştırıp 61 uygulamalayi geri yükle diyorum. 5 dakka çayimi icene kadar hepsi yükleniyor.
Launcher i farklı kullandigim için arayüz onunla başlatıyorum.
Telefon u nasıl birakdiysam ayni düzende açılıyor.

Bu yazdıklarım Bootloader kilidi açık twrp kurulu olan telefonlar için geçerlidir.

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Ben daha yeni aldım. İki gün oluyor. Bir güncelleme yaptım sadece ota üzerinden. Ben zaten dediğiniz gibi düşünüyorum ota yada diğer türlü kurulan temiz kurulum olmuyor.

Neden bir dk da kurulduğuna gelince, diyelim bende 8.1 yüklü. Pie ye güncelleyeceğim diyelim. Mevcut sürümün içinde benzer dosyalar vardır. O dosyaları tekrar yüklemez farklı olanları yükler ve optimize eder. O yüzden sanırım. Pc de dosya kopyalamak gibi düşünün. Aynı dosyalar varsa farklı olanlar kopyalanır.

Bunun temiz kurulum olduğunu kabul etmiyorsak, gerçek temiz kurulum için bu kilidini mecbur açmak gerekecek doğru mudur?
Aynen öyle

Oyla:

Mevhum

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
360CEPPORT
Cihazım
Redmi Note6Pro
Konular
0
Mi flash programı ile fastboot rom indirip telefonu fastboot moda alıp yükleyeceksin. Yok ben uğraşamam dersen telefondan fabrika ayarlarına döneceksin bu işlemede sünnet deriz ama aslolan farzdır
Bu arabaya 2 adet kış lastiği takmaya benzer ! Aslolan 4 adet takmaktir ama kimisi maddiyattan kimisi de önden çekişli, arkaya ne gerek var düşüncesinden dolayı 2 tane takarlar

Arkadaşlar örneğin bu şekil yaparsam cihaz unlock yetkisi almışken ayrı olarak bir rollback koruması silme vs. yapmıyoruz değil mi unlock ettikten sonra herhangi bir sorunda yeni bir rom yükleyebilirim?

Oyla:
Üst Alt