Rehber Telefonun tamamını yedeğe almak

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Merhabalar kera706

Ben yedeklerimi twrp ve alternatif bir çok yolla alıp saklamayı tercih ediyorum biri işe yaramazsa diğerinde çözerim düşüncesi ile.

Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde
Dev/block/sdc9 bölümünde bulunan metadata yedeğini rootlu cihazda hiç bir kablo ve pc bağlantısı olmadan terminal üzerinden alıyorum bunun aldığım yedekleri şuana kadar yükleme ihtiyacım olmadı.

Merak ettiğim bu şekilde alınan yedeklerde geri yüklemede veya çalışmasında sorun olurmu?

Konudaki yöntemi inceledim onlarda cmd dosyası üzerinden yine komut istemiyle alınıyor

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Merhabalar kera706

Ben yedeklerimi twrp ve alternatif bir çok yolla alıp saklamayı tercih ediyorum biri işe yaramazsa diğerinde çözerim düşüncesi ile.

Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde
Dev/block/sdc9 bölümünde bulunan metadata yedeğini rootlu cihazda hiç bir kablo ve pc bağlantısı olmadan terminal üzerinden alıyorum bunun aldığım yedekleri şuana kadar yükleme ihtiyacım olmadı.

Merak ettiğim bu şekilde alınan yedeklerde geri yüklemede veya çalışmasında sorun olurmu?

Konudaki yöntemi inceledim onlarda cmd dosyası üzerinden yine komut istemiyle alınıyor

Geri yüklemek için de aynı şekilde komut üzerine tıklamak lazım. Ayrıca abd terminal üzerinden de yedek almak olur.
İnşallah hiç zaman gerek olmasın.

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Geri yüklemek için de aynı şekilde komut üzerine tıklamak lazım. Ayrıca abd terminal üzerinden de yedek almak olur.
İnşallah hiç zaman gerek olmasın.
İnşallah
Bende bunu merak ediyorum
Adb ile .img (sistem yansıması) ile alınan yedeklerin, dosya uzantısız(aşağıdaki resimde örnek) alınan yedeklerden farkı varmı. Yoksa tek farkı alınış biçimimi bilginiz varmı acaba

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Böyle söyleyelim. Bir şahıs İMEİ atılmış telefona sürüm kurduğu zaman İMEİ leri kaybetti, ve en kötüsü aynı anda bl kilidi kapandı ve telefon bootloop veya brick oldu. Şimdi bu şahıs telefonu ayağa kaldırmak için ilk önce telefonun kendi İMEİ lerini yerine yazmalı. Bunun için gerek yedeği olsun. Bu yedek twrp üzerinden alınmış yedek olursa, işe yaramaz, çünkü ona fastboot için yedek lazım. Fastboot için en iyi yedek sp flash tool ile alınmış yedek. Çünkü bu durumda olan telefonu sp flash ile kaldırnak oluyor. Yani sp flash tool kendi aldığı yedeyi geri yüklemeyi daha iyi yapıyor.
Bu konudaki yöntem ile alınmış yedekleri sp flash görüyor. Çünkü bu yedek de fastboot yedeği.

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Böyle söyleyelim. Bir şahıs İMEİ atılmış telefona sürüm kurduğu zaman İMEİ leri kaybetti, ve en kötüsü aynı anda bl kilidi kapandı ve telefon bootloop veya brick oldu. Şimdi bu şahıs telefonu ayağa kaldırmak için ilk önce telefonun kendi İMEİ lerini yerine yazmalı. Bunun için gerek yedeği olsun. Bu yedek twrp üzerinden alınmış yedek olursa, işe yaramaz, çünkü ona fastboot için yedek lazım. Fastboot için en iyi yedek sp flash tool ile alınmış yedek. Çünkü bu durumda olan telefonu sp flash ile kaldırnak oluyor. Yani sp flash tool kendi aldığı yedeyi geri yüklemeyi daha iyi yapıyor.
Bu konudaki yöntem ile alınmış yedekleri sp flash görüyor. Çünkü bu yedek de fastboot yedeği.
Teşekkürler daha aydınlatıcı oldu
Ham yedek herzaman olduğu gibi en iyisi bu şekilde temiz bir yedek alıp saklamak çok sağlıklı olur o zaman.

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Konu ismin de yazıldığı gibi, böyle bir yedek çok yer tutuyor. Ona göre telefon hafızasını kullanmak hiç de iyi olmaz. Fikir verdiniz ise yedek alındıktan sonra bir sürü dosyalar yığını oluşuyor. Telefonun her bir alanı yedeğe alınıyor.

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Teşekkürler daha aydınlatıcı oldu
Ham yedek herzaman olduğu gibi en iyisi bu şekilde temiz bir yedek alıp saklamak çok sağlıklı olur o zaman.
Evet telefon hafızasında tutmak anlamsız. Sağlam bir yedek alıp arşivlemek en mantıklı çözüm

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
AliŞENTÜRK
Bir şey yine hatırladım, telefonu bilgisayara bağlayan zaman, telefonda bir pencere açılıyor, orada hangisini seçiyorsunuz ?

AliŞENTÜRK

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
AliŞENTÜRK
Bir şey yine hatırladım, telefonu bilgisayara bağlayan zaman, telefonda bir pencere açılıyor, orada hangisini seçiyorsunuz ?
Dosya aktarımını seçiyordum hallettim şuanda işimi yeterli yedeği eng rom aracılığıyla aldım.

Üst Alt