Yardım Telefonun Orjinal Kutudan Çıkan Romunu Nasıl Öğrenebilirim?

dost

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kamil
Cihazım
Mİ5
Konular
26
Evet arkadaşlar ben bundan 7 ay önce redmi note 8 pro almıştım global rom olarak kutudan çıktı google arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanmak istemediğim için endenozya rom a geçmiştim sorum şu tekrar bir telefon alıcam ikinci el bu telefonun kutudan çıkan orjinal rom unu nasıl öğrenebilirim farklı rom yüklenip yüklenmediğini öğrenmek için ne yapmam lazım? cantara

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Eğer işini bilen biriyse her halükarda gizleyebilir ve öğrenemezsiniz hocam...

Fakat en basiti bootloader kilidi. Farklı roma geçmesi için booloader kilidinin açılmış olması gerekli. Cihazı kontrol edin ve bootloader kilidinin açılıp açılmadığına bakın. Eğer açılmış ise muhtemelen rom da değiştirmiştir. Eğer kapalı ise üzerindeki hesap ile açmayı deneyin. Hemen açılır ise daha önce açmıştır ve sonrasında kapatmıştır. Hemen açılmaz ve 168 saat süre verirse ya da daha önce kilit hiç açılmamıştır ya da kapatıp farklı hesap girmiştir ki bunu tespit etmeniz mümkün değil.

dost

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kamil
Cihazım
Mİ5
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer işini bilen biriyse her halükarda gizleyebilir ve öğrenemezsiniz hocam...

Fakat en basiti bootloader kilidi. Farklı roma geçmesi için booloader kilidinin açılmış olması gerekli. Cihazı kontrol edin ve bootloader kilidinin açılıp açılmadığına bakın. Eğer açılmış ise muhtemelen rom da değiştirmiştir. Eğer kapalı ise üzerindeki hesap ile açmayı deneyin. Hemen açılır ise daha önce açmıştır ve sonrasında kapatmıştır. Hemen açılmaz ve 168 saat süre verirse ya da daha önce kilit hiç açılmamıştır ya da kapatıp farklı hesap girmiştir ki bunu tespit etmeniz mümkün değil.
peki hocam ben şimdi satarsam redmi note 8 pro cihazımı tekrar endenozya rom dan çıkıp global yükleyip mi çıkmalıyım karşı tarafa sorun çıkmaması için yoksa böyle mi satsam ilerde arkadaş için sorun olur mu

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Evet arkadaşlar ben bundan 7 ay önce redmi note 8 pro almıştım global rom olarak kutudan çıktı google arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanmak istemediğim için endenozya rom a geçmiştim sorum şu tekrar bir telefon alıcam ikinci el bu telefonun kutudan çıkan orjinal rom unu nasıl öğrenebilirim farklı rom yüklenip yüklenmediğini öğrenmek için ne yapmam lazım? cantara
Hocam miui11 ile gelmiştir banko.Nedeni bende alırken sıfır öyle geldi.Miui 10 ile göndermiyorlar artik

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
peki hocam ben şimdi satarsam redmi note 8 pro cihazımı tekrar endenozya rom dan çıkıp global yükleyip mi çıkmalıyım karşı tarafa sorun çıkmaması için yoksa böyle mi satsam ilerde arkadaş için sorun olur mu
Satarken cihaza ne işlemler yaptıysanız anlatın ve alıcı ne şekilde istiyorsa o şekilde satın bence hocam. Şu nedenlerle endonezya rom yükledim ama istersen global yükleyip veririm derseniz bence problem yaşamazsınız.

Byerdo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
RN 9 pro 6/128
Meslek
Kimya Teknisyeni
Konular
2
Ayarlar, Tüm Özellikler, Model'de yazan ne ise o değil midir? En sondaki harf belirliyor sanıyorum.

yasin333

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
0
Alacağınız telefon Çin modeliyse içinde Global model varsa anlayabilirsiniz.Global modellein çoğunda model numarası G ile biter Redmi Note 8 Pro lar Çin modelleri E ile biter Hint modelleri I ile biter bazı modellerde değişebiliyor.
Alacağınız telefonun bootloader kilidi açık bir şekilde geliyorsa Global bir modelse pek bir problem yok ama Çin veya Hint modeliyse global rom var ise rom yüklenmiştir.Telefonun bölgesi ne ise ona göre rom olması lazım romunun değişmemiş olması için.

Son düzenleme:
Üst Alt