Yardım Telefonun Ekranındaki Sorun Nasıl Anlaşılır

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Youtube'da falan video izliyorum son 1 haftadır sanki piksellerde sıkıntı varmış gibi hissediyorum. Mesela video karanlık ise veya koyu renkli bölgelerin pikselleri tek tek belli oluyor sanki. Bunu 1 haftadır farkediyorum öncesinde olup olmadığını hatırlamıyorum varsa da dikkatimi çekmemiş olabilir. Sorunu tam olarak anlatamadığımı biliyorum konuya fotoğraf ekliyecegim bir süre sonra. Benim sormak istediğim ekrandaki sıkıntıyı görebileceğim program veya yazılım falan var mıdır?
Ekleme: Fotoğrafın sağ en alt kısmına dikkat ederseniz koltuk var o bölgedeki piksellerin rengi bile değişmiş yani sanki orası 240p videonun açık renklidir kısımları 1080p.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kartalll

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mi note 2
Meslek
Elektrik mühendisi
Konular
4
ips lcd ekranın kötü yanı işte. Siyahları iyi göstermiyor ve siyah rengi led ışıklar aracılığı ile sağladığı için özellikle karanlık oratamda ve full ekran ışığı ile siyah siyah gibi görünmez.
Amloed ekran candır. Siyahlar için enerji harcamaz ve simsiyahdır çünkü led yakmaz. :)
Aynen...

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Bundan sonra tövbe bu özellikte ekrana sahip olan telefon almam.

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Bundan sonra tövbe bu özellikte ekrana sahip olan telefon almam.
Tecrübe iyidir.
Kendinize en uygunu bulmak için her daim önce deneyimlemeniz gerek bazı şeyleri. Telefon alırken ekran özelliklerine bakmanızı tavsiye ederim. Amoled ekran tercih etmelisiniz kaliteli siyah renkler için.

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Benim içimde hâla hard reset atmak var çünkü telefonu 4 aydır kullanıyorum 1-2 haftadır dikkatimi çekmeye başladı bu olay önceden olsaydı mutlaka dikkat ederdim.

Oyla:
Üst Alt