Yardım Telefonun bazen şarj olup bazen olmaması

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Arkadaşlar merhaba,

Mi 8 cihazım var. Telefonum bazen şarj oluyor bazen şarj oluyor gibi gösteriyor ama şarj olmuyor. Sorun kablo veya adaptörde değil denedim diğer telefonumu şarj edebiliyor. Bataryayı değiştirdim öyle de sorunu çözemedim. Götürdüğüm telefoncu sorun sokette olsa telefondan veri de alamazsın dedi. Konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
137
Soket üzerinden diye düşünüyorum çünkü bazen telefon kendi kablosunu bile düzgün görmeyebiliyor. Kaliteli bir kablo dene yine aynı ise
garantiye gönder veya orjinal soket değişimi yaptır.

Oyla:

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Hocam bence garantisi yoktur böyle dediğine göre şarj girişini saç kurutma makinesiyle iyice çok tutmana gerek yok temizle sıvı teması yoktur muhtemelen diye düşünüyorum iğne veya başka bir şey ile temizle ama saç kurutma makinesi ile daha iyi olur diye düşünüyorum öyle bak birde.

Oyla:

Sanane589

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Davuy
Cihazım
Casper
Konular
12
Bende de bi ara oluyordu fakat benimkinin sebebi ben telefona root atmistim magisk ile sonra magiskden değişik değişik bilmediğim yamalari kuruyodum bi ara birşey indirdin şarj ile ilgili sonra telefon şarj almıyodu magiskden yamayı silip telefonu yeniden başlatınca sorun çözüldü tabu sende magisk vb yoksa bununla alakalı değildir .

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Magisk le faşan bişey kurmadım karalı sürümleri kuruyorum hep. Soketin içini temizledim sıvı teması yok hocam. Girişini değiştirmekten başka bir şansım kalmadı. Severke kullanıyorum ama o kadar uğraştırdı ki telefon beni bıktım artık açıkçası. Yardımınız için teşekkürler

Oyla:

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Soketi değiştirdim hiç bir değişiklik yok. Kafayı yemek üzereyim. Boşa bir sürü para harcadım bu telefona. Ne tür bir çözümü olabilir daha anlamıyorum

Oyla:

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Anlattıklarınızdan şu anlaşılıyor. Şarj için kullandığınız adaptör yeterli amper değerine ulaşamıyor. Bu durumda şarj oluyor görünür ama saatlerce dolmak bilmez. Sizin amper degerinizden daha düşük ihtiyacı olan bir telefonu ise rahatlıkla şarj eder.

İkinci ihtimal şarj kablosu. Kablodaki bir dezenformasyon direnci değiştirebilir, artan direnç geçen amperi düşürebilir.
Üçüncü ihtimal anakart arızası. Amper ve termal değerleri ölçen çip hatalı veya arızalanmış olabilir.
Tek yapman gereken şarj adaptörünüzü bir ohmmetre ile ölçmek. Birde kablonun çıkışını ölçmek.

Oyla:

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Kablo ve adaptörde sıkıntı yok hocam. İki adaptörüm ve kablom da diğer telefonları şarj edebiliyor. Bugün şarj boardını da değiştirdim ama bu sefer kaç kere denediysem deniyim hızlı şarja geçmiyor bile. Arabanın usbsine takınca şarj oluyoe yavaş da olsa. Ben durumu anlayamadım cidden. Yazılımsal olduğunu düşünmeye başladım ne kadar mantıksız da olsa. Birazdan format atmayı deniyeceğim

Oyla:

melihkcankurtaran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
0
Soketi değiştirdim hiç bir değişiklik yok. Kafayı yemek üzereyim. Boşa bir sürü para harcadım bu telefona. Ne tür bir çözümü olabilir daha anlamıyorum

Hocam aynı durumdayım bende bugün soketi ve bordu değiştirdim telefon maks 400ma ile şarj oluyor kafayı yiyeceğim

Oyla:

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Format attım değişen hiç bişey yok. Bilgisayardan verilerini de alamıyorum. Telefonu kırmamak için kendimi zor tutuyorum. Anlamıyorum nedir bunun çözümü ne saçma bir sorunla uğraşıyoruz

Oyla:
Üst Alt