Soru Telefonun arka kapağı ne ile yapıştırılmalı?

karedunya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Mi8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Eu v12
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle herkese merhaba,
Yaklaşık 2 senedir kullandığım Mi 8 cihazımda çeşitli donanımsal sorunlarla karşılaştım. Önce Type-C portu ufak temassızlıklar yaptı, daha sonra batarya'nın ömrü yavaş yavaş azalmaya başladı, power butonu bir çalışıp bir çalışmadı derken ses açma tuşu takılı kalmaya başladı artık kendi kendine. Bu son nokta oldu, elden geçirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum artık. Ancak aklıma takılan bazı sorunlar var;

-On/off ve ses flexini buldum onda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
-Çok yerde orjinal diye satılan bataryalar var ancak güven vermiyorlar tavsiyelerinize açığım.
-Şarj soket bordu ise asıl meselelerden. Genelde satılanların bir çoğu ucuz yan sanayi ve Hızlı şarj desteği yok. Orjinalini Türkiyede bulamadım Çinden temin edeceğim sanırım.

Asıl soruma gelecek olursak, daha önce 6s ve öncesi bir çok iPhone modelini tamir ettim, parça değişimi yaptım ancak arka kapağı cam olan bir cihaz açmadım.
Arka kapağı yapıştırmak için ne tavsiye edersiniz?
Mi 8 için hazır kesilmiş bandı Türkiye'de bulamadım.
Herhangi bir çift taraflı bant ile tutar mı?

Bu arada garantim Ağustos ayına kadar devam ediyor (Ritzy Servisi) ancak hem yedek cihazım yok hem de malum virüs nedeniyle her yerde aksaklıklar mevcut ve kullanıcı hatası deyip zaten aynı masrafı çıkartacaklarını düşünüyorum.

Sorunlarım bunlar bütün tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

karedunya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Mi8
Konular
1
Ben de bu şekilde açtım ve kapattım ancak biraz zorlama ile kapak çıkabiliyor.
Kendi bantları üzerine b7000 den sürdüm çok az şimdi sağlam yapıştı.
Çözüm bulmak için bir yerlerden bu yazıya ulaşan varsa haberi olsun diye yazıyorum :)

Oyla:
Üst Alt