Sohbet Telefonumuz Eskiyor mu?

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Üreticinin isteği doğrultusunda her şey yolunda gidiyor... Telefonu alındığı gün bütün güncellemeleri kapatırsak bizim istediğimiz gibi gider.

Adamlar ucuz telefon üretip satıyor ve en küçük problemde telefonu çöpe atmak onlara koymuyor ama bizde durum öyle değil maalesef.
Ureticinin yan cizdigi yerde custom romlara basvurulur. Lineageos gibi romlarla ile canavar gibi calisir telefonlar. Ancak yillar sonra bazi az sayida uygulamalar ufaktan kasmaya baslayabilir bu da uygulamalarin yazilisinin farkli olmasindan kaynaklaniyor genelde ya da en cok kullanilan uygulamalar bunu bilincli olarak da yapabiliyor.
En buyuk sorun ise pil. Ben oneplus one icin taze pil bulamadim mesela. Yoksa hala calisiyor, hala yeterince hizli lineageos ile andro9 var yakinda 10 da gelir

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Amarıganın oyunları bunlar

suat6027

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
suat
Cihazım
Mİ8
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Konular
24
Böyle şeyleri takmamak lazım her makyajda da araba değiştirelim o zaman :) Mi6 kullanıyorum ben EU rom ile bide Gcamım da var rahat 2 yıl daha gider derken mi8 i beğenmemek biraz maymun iştahlılık bence :D Emin olun ne performans nede kamera olarak gözle görülür hiçbir eksiğiniz yok. Bir gün güncelleme desteği custom dahil tamamen kesilir, üstüne de birkaç ay geçer ancak o zaman o cihaz bitme dönemine girer. Onun da rahat 3 yılı var.
Doğru söze ne denir.. Lakin işte eski alışkanlık mı diyeyim ne diyeyim sürekli yeni modellere kayıyor...

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Bir ömür götüren tabirini ilk kez duyuyorum ki bu sadece telefon içinde değil.. Elektronik hiçbir alet ömürlük değildir...
Mesela 1995 yılında çıkmış(daha eski bir telefon bulamadım). Yani bundan 24 sene evvel piyasaya sürülmüş. Şimdi o telefonu eline alsan, hat taksan, şarj etsen vb. çalışır. O yüzden telefon ölmez, eskir. Zaten eskime olayıda psikolojiktir. 95 yılında 2110 alan birinin isteği o zamanın önemli olan teknolojisini kullanmak, yani "alo" demektir. Ancak insan yeni özelliklerden haberdar oldukça o teknolojiyi istemeye başlar. Yani eskime olayı "Benim telefonumda yok, o telefonda var. O zaman benim telefonum eski." olayıdır. Bu düşünce fazlasıyla sahip olan insanlar iPhone 11 çıkınca elindeki iPhone 10 eskidiğini düşünür. Ancak bu düşünceye sahip olmayan insanlar için "alo" desin yeter.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Sene 90-2000 sonlarına doğruydu galiba..
Nokia'lar tüm dünyada yükselişte.
Bir gün telefon satıcılarını geziyoruz.
Bir baktık Samsung marka dokunmatik bir telefon, elimize aldık, adeta insanın yüzüne gülüyor, çekimser bir şekilde bakıyoruz, sanıyorum fiyatı da 800 liraydı.
Aradan zaman geçti dünyaya Cengizhan gururuyla bakan Nokia çöktü, esamesi bile okunmuyor, yeniden tutunmaya çalışıyor.
ve Sahaya Samsung çıktı.
Bu gün aynı gurur abidesi gibi dünyaya bakan Samsung var, yarın kim bilir kimler oturacak o tahta.
Çünkü, her çıkışın bir inişi vardır, kaçınılmaz gerçek.

Artık insanları kendi öz duyguları yönetmiyor, bilişim çağındayız.
Bir reklam veya bir algı tüm duygularımıza hakim oluyor.

Yeni doğan çocuklar teknolojinin tüm sırlarının yüklendiği bir beyinle dünyaya merhaba diyor.
Bizler ilk zamanlar parmaklarımızı korkarak, çekingenlikle o ekranda gezdirirken, onlar tüm geçmişlerinde kurs görmüş gibi o sihirli ekranın hakimi gibi oynuyorlar.

Soru şu:
Parayı sayıp şuursuzca o telefonu cebine koyup oradan ayrılarak 1984 isimli kitaptaki gibi yönetilmek mi?
Yoksa
O telefona katkılarımız ne?
O telefonun neresindeyiz?
Şeklinde sorular sorarak bir yerden başlamak mı?
İşte bütün mesele budur.

Son düzenleme:

ofluily

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ilyas
Cihazım
redmi 10 2022
Konular
1
Bir ömür götüren tabirini ilk kez duyuyorum ki bu sadece telefon içinde değil.. Elektronik hiçbir alet ömürlük değildir...
şahsen annem akıllı telden anlamadığı için ömürlük 3310 hala taş gibi çalışıyor bataryayı değiştir torunlarda kullanır.

Üst Alt