Yardım Telefonumdaki yavaş internet sorunu

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Benim sorunum şu ki telefonumla wifi ye bağlandığında evdeki 16mbps internetten 1 mbps hız alıyorum sorun internette değil 4 yıldır kullandığım eski telefonumda 12 civarları bilgisayarımda ise 13 mbps hız alabiliyorum bu sorun sadece wifi de değil aynı zamanda 4.5 g dede var yaklaşık 0.5 mbps alıyorum VPN kullanmıyorum telefonumu fabrika ayarlarına döndürdüm birkaç defa ama çözüm olmadı telefonum Xiaomi mi A2. Sorun 4-5 aydır var bazen normala dönüyor gibi oluyor 1-2 gün sonra yine aynı yere çıkıyor

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modeme yaklasip deneyin birde
Çok denedim hatta modemin içine girecem ha bazen modemin üstüne koyunca 12 mbps görüyorum ama bazen modemin yanında bile 1mbps dün telefona direk stock rom attım virüs veya hata varsa diye ama çare yok donanımsal değildir inşallah (daha öncede stock rom atmıştım )

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
diğer cihazları çıkartıp dene birde belki biri giriyodur seninle aynı anda.benim mi5 dede birkaç saat sonra wifiye girmiyodu wifi kapa aç yapıyordum düzeliyodu

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Modem hangi kanaldan yayın yapıyor? Otomatik mod mu seçili?

Not: 100 Mbps internette 40 Mbps zor alır iken, kanal değiştirdiğimde 80-90 Mbps hız almıştım. Kanal bilgisini modeminizin arayüzünden Kablosuz kategorisinden bulabilirsiniz. Otomatik seçili ise 5-10-11-12 kanallarını sırayla deneyiniz. 2.4Ghz yayın frekanslarının yoğunluğundan dolayı böyle bir sorun mevcut. Modeminizde 5 Ghz yayın desteği var ise kanal frekansını değiştirmenize gerek kalmayacak.

Oyla:

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Modem hangi kanaldan yayın yapıyor? Otomatik mod mu seçili?

Not: 100 Mbps internette 40 Mbps zor alır iken, kanal değiştirdiğimde 80-90 Mbps hız almıştım. Kanal bilgisini modeminizin arayüzünden Kablosuz kategorisinden bulabilirsiniz. Otomatik seçili ise 5-10-11-12 kanallarını sırayla deneyiniz. 2.4Ghz yayın frekanslarının yoğunluğundan dolayı böyle bir sorun mevcut. Modeminizde 5 Ghz yayın desteği var ise kanal frekansını değiştirmenize gerek kalmayacak.
Modeminmde oto mod seçili ama daha önce inssider a bakıp 11e falan da aldım işe yaramadı tekrardan otoya aldım maalesef 5ghz desteği yok modemin modeminmde bağlanan biri de yok sadece benim cihazlarım güncelleme olarak şunu paylaşabilirim bugün itibariyle modemin dibine girince hız alabiliyoruz ama 3 adım ötesinden hız alamıyorum odaya falan girdiğim yok araya duvar da girmiyor 4.5g sorunu devam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan nasıl çözeceğimi bulamıyorum her yolu denedim sadece fab. ayr. Sıfırlamakla kalmayıp mıuı kendi sitesinden virüs falan vardır belki deyip orjinal rom dahi attım (not: daha öncede orj. rom atmıştım) modemde sıkıntı yok hattımda sıkıntı yok acaba sorun donanımsal mı yoksa yeni yazılım güncellemesini falan mı bekleyem şimdi aklıma şey geldi acaba daha önce attığım rom mu Türkiye'ye uyumlu değil ama global dir diye düşünüyorum tek rom vardı ayrıca android one zaten (bootloader kilidi açık bu arada )

Son düzenleme:
Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Modeminmde oto mod seçili ama daha önce inssider a bakıp 11e falan da aldım işe yaramadı tekrardan otoya aldım maalesef 5ghz desteği yok modemin modeminmde bağlanan biri de yok sadece benim cihazlarım güncelleme olarak şunu paylaşabilirim bugün itibariyle modemin dibine girince hız alabiliyoruz ama 3 adım ötesinden hız alamıyorum odaya falan girdiğim yok araya duvar da girmiyor 4.5g sorunu devam

Şuan nasıl çözeceğimi bulamıyorum her yolu denedim sadece fab. ayr. Sıfırlamakla kalmayıp mıuı kendi sitesinden virüs falan vardır belki deyip orjinal rom dahi attım (not: daha öncede orj. rom atmıştım) modemde sıkıntı yok hattımda sıkıntı yok acaba sorun donanımsal mı yoksa yeni yazılım güncellemesini falan mı bekleyem şimdi aklıma şey geldi acaba daha önce attığım rom mu Türkiye'ye uyumlu değil ama global dir diye düşünüyorum tek rom vardı ayrıca android one zaten (bootloader kilidi açık bu arada )
Modeminizin markası nedir?
Farklı cihazlarda da sorun var mı?

Oyla:

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Oyla:

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Cihazınızı farklı modemde test etme şansınız var mı? Sorun cihazınızda gibi gözüküyor.
Farklı modem biraz zor hocam ya ama şöyle diyebilirim mesela komşumuza gittiğimde diğer telefonlar internete çabucak bağlanırken ben modemi görmesi için baya uğraşıyorum

Ben önce android 10 güncellemesini bekleyeceğim veya herhangi bir güncelleme ozamana kadar idare edeceğim eğer düzelmezse servisle iletişime geçeceğim (yazılım güncellemesi ile zor düzelir ama bir ihtimal)

Oyla:
Üst Alt