Çözüldü Telefonumda Fake Rom mu Var?

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS Global 1.0.14.0
Telefon Modeli
Poco X6 Pro 5G
Bootloader Kilidi
Kapalı
İnternetten baktığım zaman Global olarak 1.0.17.0 güncellemesi geldiği gözüküyor fakat benim telefonum 1.0.14.0'da kaldı ve güncellemeleri kontrol ete tıkladığım zaman güncelleme yok diyor.

Cihazımda fake rom yüklü olabilir mi?

Ekli dosyalar

• poco.jpg
    poco.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 91
Çözüm
Hocam kodun sonundaki "M" harfi fake olmadığına işaret ama ilginç olan bir şey var, 1.0.14.0 diye bir sürüm hiç bir firmware sitesinde yok. 13, 15, 16, 17 diye ilerliyor hepsinde. Çok garip bir durum. Bölgenizi 2-3 farklı ülkeyle değiştirip güncellemeyi tekrar kontrol edin bence.

kingslayer1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 12 pro 5G
Konular
3
İnternetten baktığım zaman Global olarak 1.0.17.0 güncellemesi geldiği gözüküyor fakat benim telefonum 1.0.14.0'da kaldı ve güncellemeleri kontrol ete tıkladığım zaman güncelleme yok diyor.

Cihazımda fake rom yüklü olabilir mi?
Güncellemeyi kapatmış olabilirler IMEI silinmesin vs diye.

Oyla:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Hocam kodun sonundaki "M" harfi fake olmadığına işaret ama ilginç olan bir şey var, 1.0.14.0 diye bir sürüm hiç bir firmware sitesinde yok. 13, 15, 16, 17 diye ilerliyor hepsinde. Çok garip bir durum. Bölgenizi 2-3 farklı ülkeyle değiştirip güncellemeyi tekrar kontrol edin bence.

Oyla: Çözüm

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncellemeyi kapatmış olabilirler IMEI silinmesin vs diye.
Hocam bunu nasıl anlayabilirim ve öyleyse de nasıl düzeltebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde mifirm.net sitesinden kontrol edin orada mevcut 1.0.14.0 sürümü.
Bölge derken bildiğimiz ayarlardan mı bölge değiştireyim ve hangi bölgeyi seçmemi önerirsiniz?

Hocam birde ek olarak bazenleri adamlar telefona fake rom atıp yazıyı xm diye romu orjinal olarak gösterebiliyorlarmış diye duymuştum

Son düzenleme:
Oyla:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
1.0.14.0 olanların hepsi zip kurulumlu. Yani custom recovery ile yükleniyor. Fastboot olarak 14 dışında hepsi var. Burada garip bir durum var çözemedim. Bölgeyi ayarlardan değiştirin, Avrupa'dan veya Tayvan, Hindistan gibi farklı ülkeleri seçin hocam. Dediğim gibi 2-3 ülke değiştirip deneyin. Bu arada cihazda IMEI işlemi varsa kingslayer1 hocamın dediği gibi bir durum olabilir.

Oyla:

Nostradamus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Zirkon
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Uygulamadan bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• GetProps-vAD.apk
    45 KB · Görüntüleme: 13
Oyla:

madestchzqwd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.0.14.0 olanların hepsi zip kurulumlu. Yani custom recovery ile yükleniyor. Fastboot olarak 14 dışında hepsi var. Burada garip bir durum var çözemedim. Bölgeyi ayarlardan değiştirin, Avrupa'dan veya Tayvan, Hindistan gibi farklı ülkeleri seçin hocam. Dediğim gibi 2-3 ülke değiştirip deneyin. Bu arada cihazda IMEI işlemi varsa kingslayer1 hocamın dediği gibi bir durum olabilir.
Hocam son olarak xiaomitools.com sitesinden fastboot seçip bakın orada var fastbootlu 1.0.14.0
Ek olarak 2 ülkeyi de seçtim dediğiniz gibi ama yine nafile, olmadı.

Yaklaşık 10 dakika önce güncelleme olarak 1.0.17.0 güncellemesinin geldiğini gördüm. Buna göre telefonumda orjinal rom var. Yardımlarınız için teşekkürler!

Oyla:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Hocam son olarak xiaomitools.com sitesinden fastboot seçip bakın orada var fastbootlu 1.0.14.0
Ek olarak 2 ülkeyi de seçtim dediğiniz gibi ama yine nafile, olmadı.

Yaklaşık 10 dakika önce güncelleme olarak 1.0.17.0 güncellemesinin geldiğini gördüm. Buna göre telefonumda orjinal rom var. Yardımlarınız için teşekkürler!
Rica ederim. Çözüldü olarak işaretliyorum konuyu.

Oyla:
Üst Alt