Yardım Telefonuma tuzlu su girdi

Eness_rr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular
9
Su geçirmez telefon kılıfını kullanıyordum çok az su kaçırmış bu su üst mikrofondan ve kulaklık girişinden girmiş cihazım ilk başta titremeye daha sonra acayip ısınmaya başladı eve geldim pirince yatırdım tatlı suya batirmadim belki o kadar su girmemiştir diye şuan nem gitmiş hat takma yerinden yanık kokusu geliyor telefon açılmıyor anakart yanmış galiba şimdi birde cihazım rootlu bootloader açık bunları nasıl kapaticam garantiye gittiği zaman anlarlar mi PC bağlantısı yapılamıyor zaten şuanda yardımcı olur musunuz

Eness_rr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular
9
İlk mesaj saati Sabah 10:25 üzerinden tam 10 saat geçti ve teknik servis yüzü görmedi facepalm~~ geçmiş olsun tekrardan...
Teşekkürler bide tatlı suya soktum mis gibi oldu gerisi teleofna kalmış pek umudum kalmadı bunu nasıl satabilirim

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Teşekkürler bide tatlı suya soktum mis gibi oldu gerisi teleofna kalmış pek umudum kalmadı bunu nasıl satabilirim

Sahibinden sitesine bu yazdıklarınızı ilan açıklama kısmına yazarak satabilirsiniz...

Forumunda alışveriş bölümüne resim ekleyerek konu açabilirsiniz...

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Tatli suya sokmasaydiniz 3000 verirdim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Geçmiş olsun hocam. O anakartın bu saatten sonra düzeleceğini düşünmüyorum ben. Deniz suyu direkt oksit yaptırmıştır. Keşke cihazı direkt bir teknik servise verseydiniz. En azından açıp deniz suyunu temizlerlerdi.

Oyla:

Eness_rr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular
9
Geçmiş olsun hocam. O anakartın bu saatten sonra düzeleceğini düşünmüyorum ben. Deniz suyu direkt oksit yaptırmıştır. Keşke cihazı direkt bir teknik servise verseydiniz. En azından açıp deniz suyunu temizlerlerdi.
Bulunduğum bölge köy gibi hocam artık yapacak bişey yok eve geçince veririm bir yere olursa olur olmazsa yapacak bişey yok

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Bende zamanında telefonumu klozete düşünmüştüm sonrasında pilini çıkarılıp tatli suda yıkadım 1 tane vidası sağlam yalama oldugu icin kasası açılmıyordu vida yatagı da sağlamdı kırılmadı da sonrasında pirincin içinde 1 gun beklettim 6 ay çalıştı sonrasinda hiç çalışmadı

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bende zamanında telefonumu klozete düşünmüştüm sonrasında pilini çıkarılıp tatli suda yıkadım 1 tane vidası sağlam yalama oldugu icin kasası açılmıyordu vida yatagı da sağlamdı kırılmadı da sonrasında pirincin içinde 1 gun beklettim 6 ay çalıştı sonrasinda hiç çalışmadı

Aslında bu gibi durumlarda pirinç'in hiç bir faydası yok. Ancak anakart sökülüp iyice temizlep daha sonra pirince yatırılırsa belki nemi hızlı çekebilir. Ancak diğer şekillerde hem pirince yazık ediliyor, hem telefona.

Bu tip durumlarda en ivedi şekilde cihazın açılıp ana kartın ve diğer devrelerin kurutulması lazım.

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Aslında bu gibi durumlarda pirinç'in hiç bir faydası yok. Ancak anakart sökülüp iyice temizlep daha sonra pirince yatırılırsa belki nemi hızlı çekebilir. Ancak diğer şekillerde hem pirince yazık ediliyor, hem telefona.

Bu tip durumlarda en ivedi şekilde cihazın açılıp ana kartın ve diğer devrelerin kurutulması lazım.

Aynen öyle hatta tinerle anakartı temizlemek en sağlıklı sonucu verir ama dediğim gibi benim telefonun 1 tane vidası sökülmemişti hiçbir sekilde ki güçsüz bi insan da değilim yıllarıdır vücut geliştirme yapıyorum ama çıkmadı o vida yinede

Hatta şöyle bi anım daha var laptop a sütlü şekersiz kahve dökmüştüm direkt laptopu söküp kolonya ile temizlemiştim ve laptopun klavyesi dışında hic birşeyi bozulmamıştı hala da çalışıyor

Oyla:
Üst Alt