Yardım telefonum çalındı

kenanaydoğan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
kenan
Cihazım
mi 6
Konular
1
Selamlar. 2 gün önce mi 6 telefonum çalındı. cihazımı bul olayını da beceremedim. ne yapabilirim ?

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Selamlar. 2 gün önce mi 6 telefonum çalındı. cihazımı bul olayını da beceremedim. ne yapabilirim ?
Öncelikle geçmiş olsun. Mi hesabınız ve şifrenizle giriş yapıp deneyin. IMEI numaranızı biliyorsanız emniyete başvurun. Zaten mi hesap telefona bağlı ise sizin hesaptan çıkamadan cihazı kullanamazlar

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
kenanaydoğan

Aşağıdaki bilgi 21.04.2017 tarihli Basın Kuruluşlarından alınmıştır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, cep telefonunu kaybeden vatandaşın yapması gerekenleri kamuoyu ile paylaştı. BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve İhbar Merkezi’nin 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak 15 haneli IMEI numarasını bildiren vatandaş, hattın iletişime kapanmasını sağlıyor.

Resmi internet sitesinden bir vatandaşın 'Cihazımı kaybettim/çaldırdım. Ne yapmalıyım?' sorusunu cevaplandıran BTK, şu açıklamada bulundu; "Cihazına ait IMEI numarası beyaz listede bulunan ancak cihazı çalınan, yağmalanan, kaybolan veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişiler cihazının elektronik haberleşme şebekesinden hizmet almasını engellemek için e-Devlet kapısı üzerinden veya telefon yoluyla BİM’e ihbarda bulunur. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili başvuruda bulunulabilir. Kayıp/çalıntı ihbarının gerçekleşmesi için öncelikle cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarasının bilinmesi, hat sahibi olan kişinin telefon ile ihbarda bulunması gerekmektedir. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili başvuruda bulunulabilir."

'Kayıp/çalıntı cihazımın bulunmasını istiyorum. Ne yapmalıyım?' sorusunun da cevaplandırıldığı açıklamada, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun çalınan, gasp edilen veya kaybedilen telefonları bulmak ve ilgili kişiye teslim etmek gibi görevleri bulunmamaktadır. Bu konuda adli mercilere başvurulabilecektir." denildi.

BTK, vatandaşlara, cep telefonlarının çalınması durumunda, ilk olarak 0 312 294 94 94 numaralı telefondan BTK’nın Bilgi ve İhbar Merkezi’nin aranması çağrısında bulundu. Ancak bu numarayı aramadan önce IMEI numaranızı mutlaka bilmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Oyla:

mertingen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert
Cihazım
mi mix 256gb
Konular
22
çalıntı telefonları artık kullanmıyorlar zaten. o geçmişte kaldı. şimdi parçalara ayırıp yedek parça olarak satıyorlar. onlar da farkında imei numarasının sorun çıkaracağını. iki defa çalındı telefonum benim. herşeyi yaptım ama geri dönüş yok. bir telefoncu arkadaş boşuna uğraşma artık yedek parça olarak satılyorlar dedi...

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
çalıntı telefonları artık kullanmıyorlar zaten. o geçmişte kaldı. şimdi parçalara ayırıp yedek parça olarak satıyorlar. onlar da farkında imei numarasının sorun çıkaracağını. iki defa çalındı telefonum benim. herşeyi yaptım ama geri dönüş yok. bir telefoncu arkadaş boşuna uğraşma artık yedek parça olarak satılyorlar dedi...

Hocam tüm hırsızlar akıllı olacak ya da aynı yöntemi uygulayacak değiller ya.

Belki aptal hırsıza denk geldiyse çare olabilir. :)))

Oyla:

Dirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Bunu hırsız akıl etmiyor zaten hocam hırsızdan telefonu satın alan akıl ediyor hırsız aptal zaten hırsızdan telefonu alan akıllı

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
geçmiş olsun. hocam inşallah bulunur, çalanlarda cezasını çeker.

Oyla:

agit77

Tema Ekibi
Yönetici
Tema Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi 11 Lite
Meslek
Grafiker
Konular
592
öncelikle geçmiş olsun bende yengem için aldığım telefon çalındı Maalesef giden geri gelmiyor arkadaşın vermiş olduğu numarayı arayıp sim kartınızın hangi imei de ise o imei numarasını verip 1 günlük onaydan sonra işleme alınıyor ve e-devlet üzerinden kontrol edildiğinde çalıntı ibaresi yer alıyor insaflı birinin eline düşerse de emniyet e verir.

Oyla:

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
1- ilk önce e devlet sitesinden adresine girip bilgileri doğru şekilde girin. imei numaralarını doğru girin ve çıktılarını alın. bunlar elinizde bulunsun ardından.
2- sitesine kullandığınız mi hesabıyla giriş yapın cihazı bul butonuna tıklayın.
local bölümünden cihazın nerde olduğunu bulun. ardından noise made yazısıyla cihaza bildirim gönderin cihaz sürekli ding ding diye ses çıkaracak. ve son olarak lost mode olan bölüme girin, cihazın ekranına gelmesini istediğiniz yazıyı yazın. örneğin, bu cihaz çalıntıdır suça ortak olmayın derhal 05xx numarayı arayın (ulaşılabilir olan birinin numarasını girin) ve kilitleyin cihazı. cihaz açıldığı anda ötmeye başlayacak ve ekranda bu yazı olacak. sim kartı takmadan internete bağlanıp mi şifresini girmeden de bu yazı asla kaldırılamaz..

bu durumu bizzat 3 gün önce yaşadım. çok geçmiş olsun

Oyla:
Üst Alt