Sohbet Telefonların ömrü nedir ? Nasıl uzatılır ?

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Bu sene hariç son 4/5 senedir her sene telefon değiştirmekten artık bıkkınlık ve yorgunluk geldi artık elimdeki telefonu maximum verimle kullanmak istiyorum güncellemelerden olabiliğince uzak kalıyorum ama buna ek olarak başka yapmam gerekenler nedir ?

lyolcul

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
YOK
Konular
4
Her yıl neden telefon değiştiriyorsunuz ki?

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba. Cihazınıza root ve twrp atın. Cihazınızla ilgili konulara bakarak stabil bir custom rom yükleyin. Custom romlar, içlerinde orijinal romlarda gömülü gelen ve gereksiz batarya tüketen uygulamalardan temizlenmiştir. Bu telefonunuzun bataryasına ve kullanılan ram miktarına oldukça fayda sağlar. Rootlu cihazlara daha fazla müdahale edilebildiği için modül seçeneklerinden batarya yada ram optimize seçeneği olan modülleri indirip kullanabilirsiniz. Sevgiler.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
sürekli tlf yenilemek..
maalesef bu evdeki pc veya giydiğiniz elbise veya yüzünüzdeki deri dökülmesi gibi
ister android ister ios.. ister bilmem ne yazılımları zaman içerisinde kendilerini geliştirip değişiklik yaparken.. bir yandan da yeni teknolojileri kendilerine destek verirken... ister istemez ihtiyaç duydukları cpu-gpu performansları da değişir. en uzun süre note 3 (SD600) kullandım. ve maalesef değiştirme sebebim de ilk planda mobil oyunlara girişim oldu
ve birçok mobil oyun cpu-cpu haricinden güncel android versiyonu bile istemeye başladı..
tabiki her yıl değiştirme sebebiniz giriş seviye tlf alımı ise bu doğal. bazı modeller cidden sorun. 1 sene sonra güncel rom veya güvenlik yapası 8. aydan sonra gelmiyor.
xiaomi firması nın rom larını genel olarak bu konuda uzman yazılım ekibi ile yapmıyor. temel rom sonrası değişmeleri hint kökenli ve piyasada kendilerini isbat etmek isteyen yazılımcılar ile devam ediyor ve onlarda aynı rom üzerinde çalışmak istemediği ve güncel kalıp güncel ilgi istedikleri içinde devam etmiyor.
şuan malum markanın note 4 serisi enson hangi android versiyonu aldı bilmiyorum ama... her markada bazı modeller sürekli güncel romu olabildiğince alır ve güncellenir. xiaomi nin en meşhur modellerinden bir olan mi mix bile güncelleme sorunları yaşayabiliyor. bu markanın tüketici toplum değişimi ile alakalı

MTK6589T cihazım bile firmanın kendi kullanım ömür değerinden bile uzun süre güncelleme aldı ve kullanıldı.

maalesef maddi imkanlarımızı ortay veya üst segment cihazları almaya yetmediği için ister istemez bu tür değişiklik ve para harcama kaçınılmaz bir durum haline geliyor

yüklü programları... rom değişimi gibi konular ile cihaz performans değerleri ile daha uzun kullanım değerleri elde edbilirsiniz.. ama öncelikle kamu yazılımlarını silerek performans arttırma yoluna gidiniz..

tecrübe ile tabittir.

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
Uzun süre kullanmak için şart olanlar:

1. Aosp Custom Rom ve Custom Kernel.
2. Eğer rom stock ise güncelleme yüklememek.
3. Uygulamaları olabildiğince eski sürümde kullanmak. Yeni versiyonlar gitgide şiştiği için sıkıntı yaratıyor eski cihazlarda.

Taş çatlasın takılmalarla beraber yaklaşık 4-5 yıl gider.

Acamın galaxy s8 telefonu var, aldığından beri güncelleme yüklemiyor, bataryasını değiştirtti. Uygulamaları çok güncellemiyor. Hala kullanıyor takılma olmadan.

Kısacası elektronik cihazlarda pazarlama taktiği olan güncelleme ayağına yavaşlatmaya girmemek :) benim laptopta son sürüm bios kastırırken ilk çıktığı yıldaki bios kastırmıyor :)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
SD işlemcili amiral gemisi modellerin ömrü çok çok uzun olabiliyor.
Mesela LG G2 neredeyse telefon çürüyene kadar kullanmıştım ve hala yeni çıkan orta segment üstü performans veriyordu bıraktığım dönemde. :D

Üretici yazılımları, güncellemeler cihazı öldürüyor ve tabi Google baş cihaz katili.
Eski cihazlarınızdan Google servislerin kaldırın 2 kattan fazla hızlanma göreceksiniz.

Stok rom ile olmaz ama o kesin.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Giriş ve orta seviye cihazların ömrü 2 yılken amiral gemileri 3 yıl ömrü tabi custom romlarla giriş ve orta seviye cihazları fazladan 1 yıl daha kullanırsın sonra unutulur geliştiricilerde desteğini keser ben 2-3 yılda bir kesin cihaz değiştiririm note 6 pro custom romla 2021 i bitirip 2022 başında yeni ve iyi bi cihaz alicam.

Custom romların sıkıntısı güvenli değiller mobil bankacılık ve kripto işlemlerimi telefondan yapamıyorum mesela sadece günlük işler için kullanıp başımı agritabilecek işlemleri yapmıyorum çünkü hiç tanımadığın bir yazılımciya kör kütük güvenmek hiç mantıklı değil.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Çok fazla güncelleme yapmazsanız 4-5 yıl rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yeterki gereksiz güncelleme merakını bırakın.
Sorunsuz bir sürüm denk geldimi, artık yeni özellik yada en yeni sürüme sahip olma arzularıyla hareket etmek yerine o sağlam sürümde kalırsanız daha çok verim alırsınız.

Şuan evde 5 yıllık zenfone 3 var, normal bir kullanımda halen her işinizi görebilecek bir cihaz.

Hakan Ali Hasan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
15
Valla hocam 2,5 yıldır mi8 lite kullanıyorum global rom bootloader falan hepsi kapalı hiç ellenilmedi hala cayır cayır wild rift oynuyorum orta ayarlarda 60 fps sabit ondan önce cod oynuyodum gayet akıcı şekilde sosyal medyayı aktifte kullanırım güncellemeleride otomatikte yaparım hala daha akıcı bilemiyorum belkide sanş işidir bu performansta giderse rahat 1,5 yıl daha kullanırım diye tahmin ediyorum

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Merhaba. Cihazınıza root ve twrp atın. Cihazınızla ilgili konulara bakarak stabil bir custom rom yükleyin. Custom romlar, içlerinde orijinal romlarda gömülü gelen ve gereksiz batarya tüketen uygulamalardan temizlenmiştir. Bu telefonunuzun bataryasına ve kullanılan ram miktarına oldukça fayda sağlar. Rootlu cihazlara daha fazla müdahale edilebildiği için modül seçeneklerinden batarya yada ram optimize seçeneği olan modülleri indirip kullanabilirsiniz. Sevgiler.

3. Uygulamaları olabildiğince eski sürümde kullanmak. Yeni versiyonlar gitgide şiştiği için sıkıntı yaratıyor eski cihazlarda.

Acamın galaxy s8 telefonu var, aldığından beri güncelleme yüklemiyor, bataryasını değiştirtti. Uygulamaları çok güncellemiyor. Hala kullanıyor takılma olmadan.

Kısacası elektronik cihazlarda pazarlama taktiği olan güncelleme ayağına yavaşlatmaya girmemek :) benim laptopta son sürüm bios kastırırken ilk çıktığı yıldaki bios kastırmıyor :)
Daha önceden rom atmıştın bi kaç kere yanlış hatırlamıyorsam bi evoluion rom ve eu rom denemiştim cihaza özel mi bilmiyorum ama stock rom dan cok daha kötüydü telefon ısınıp kasıyordu aosp romlarda da cok fazla kullanımı etkileyen bug gördüm o yuzden hindistan miui 11 versiyonu ile kullanıyorum 1 yıldır bi tek play store a gelen güncellemeleri yapıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncellemesi ile kastığını ilk defa sizden duydum ama mantıklı ablamda ve bende hp laptop vardi bendeki daha yeniydi ben paso bios guncelliyordum ablam hic guncellemiyordu ben 5. Senenin sonunda laptopu dayanamayıp sattım ablamın laptopu 13 yıllık hala kullanıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

SD işlemcili amiral gemisi modellerin ömrü çok çok uzun olabiliyor.
Mesela LG G2 neredeyse telefon çürüyene kadar kullanmıştım ve hala yeni çıkan orta segment üstü performans veriyordu bıraktığım dönemde. :D

Üretici yazılımları, güncellemeler cihazı öldürüyor ve tabi Google baş cihaz katili.
Eski cihazlarınızdan Google servislerin kaldırın 2 kattan fazla hızlanma göreceksiniz.

Stok rom ile olmaz ama o kesin.
Google servislerini kaldırınca gps vs çalışmıyor diye biliyorum ama

Üst Alt