Yardım Telefon Tamamen Kapalı İken Şarjın Bitmesi? Donanımsal mı Yazılımsal mı?

anne12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gECEm
Cihazım
REDMİ NOTE7 PRO
Konular
4
Merhabalar redmi note7 cihazım var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar redmi note7 cihazım var sıfır cihaz yurt dışı konudada belirttiğim üzere örneğin saat: 20:00 da batarya %41 iken telefonumu güç butonu ile uzun basıp kapat seçeneğine basıp kapatıyorum saat:22:00 da telefonumu açıyorum ve şarj %22-23 düşmüş şekilde . (telefon kapalı şarjda değil) (bekleme modu/hazırda beklet modu açık değil)

Yazılımsal diye denemediğim rom-stock-eu vs vs hepsini miui sürüm 10-11-12 hepsini denedim şarjı adeta içiyor telefon :( donanımsal ise bu sorun cihaz sıfır jelatini kendim söktüm içini açtırmak baktırmak ne kadar doğru olur ? yada yine yazılımsal ise ne öneride bulunursunuz? Ne yapmam lazım telefoncuya götüreyim mi

Donanımsal ise ne gibi yerinde sıkıntı vardır mesela Batarya/Anakart gibi bilgisi olan başına gelmiş varsa bi yardımcı olursa çok sevinirim ilginiz için çok teşekkürler.

Son düzenleme:

anne12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gECEm
Cihazım
REDMİ NOTE7 PRO
Konular
4
HiddeNKinG adminim telefon sıfır yurt dışından geldi kullanılmamış batarya ölü olup olmadığını bi programla görebilir miyiz ? imkanımız var mı bu arada arka tarafında kamera yan tarafında telefon bi ısı üretiyor normal duruken güç modunda alıyorum ama günde en az 3 kez şarja takıyorum bi güzelce kullanmak nasip olmadı :( geldiği günden beri uğraşıyorum yazılımlarla vallahi

HiddeNKinG34

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 15
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.395

oturak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
note 12 pro+ 5G
Meslek
tekniker
Konular
6
Raf ömrü olarak geçer bu durum. Zamanla enerjinin azalması normal tabiki ama bi gecede kapalıyken %20 düşük ya bataryada bi sorun olduğunu gösterir yada yazılım kapalıyken bile birşeyler çalıştırıyor.

anne12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gECEm
Cihazım
REDMİ NOTE7 PRO
Konular
4
oturak hocam ne yapayım ben bu durumda yazılım kendi global attım ama batarya ile bir sıkıntı olsa değişim yapsam mı yoksa teknik servis mi versem ? vallahi sıfır telefon açtırmak hiç istemiyorum gerçekten hani birinin başına geldiyse direkt şunu yaptır diyen batarya ise batarya-IC entegre ise IC entegresi artık 3 defa şarja takıyorum içiyor vallahi bide o kamera altında bi yerde bi ısı üretiyor bunun bir alakalı olur mu ? ama kapalı iken öyle bir durumda söz konusu değil ISINMA sorunu yani o halde bile şarjı bitiyor anlamadım

Sercan Sy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sercan
Cihazım
Mi10T
Konular
5
oturak hocam ne yapayım ben bu durumda yazılım kendi global attım ama batarya ile bir sıkıntı olsa değişim yapsam mı yoksa teknik servis mi versem ? vallahi sıfır telefon açtırmak hiç istemiyorum gerçekten hani birinin başına geldiyse direkt şunu yaptır diyen batarya ise batarya-IC entegre ise IC entegresi artık 3 defa şarja takıyorum içiyor vallahi bide o kamera altında bi yerde bi ısı üretiyor bunun bir alakalı olur mu ? ama kapalı iken öyle bir durumda söz konusu değil ISINMA sorunu yani o halde bile şarjı bitiyor anlamadım
Kendi kullanmış olduğum Redmi cihazlar da uygulama kullanırken vs telefon sarjdayken kameranın alt kısmında arkada oluşan ısı bendede oluyordu sorduğumda bir problem olmadığını söylemişti telefoncu batarya konusunda hocamla aynı fikirdeyim günde üç defa şarja takmak bataryanın ömrünün bitmek üzere olduğu konusunda fikir cıkartıyor yani sıfır cihaz nasıl batarya bitebilirki diyebilirsiniz ama sonuçta o bataryalarda seri üretim oldugu için belki üretim hatalı olabilir ve küçük bir gözden kaçırmayla birlikte cihaza takılmış olabilir oyuzden en iyisim teknik servise bir danışın isterseniz

anne12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gECEm
Cihazım
REDMİ NOTE7 PRO
Konular
4
Sercan Sy hocam ilginiz ve bilgilendirme için teşekkür ederim hani anakart gibi bir sorun olabilir mi ? pili şase ettirme vs gibi ama düşme vurma kırılma yok daha 2 haftalık cihaz anakarttan bi fazla akım çeker mi? entregre falan sızıntıya sebep olurdur ama kapalı iken anakartta mantıken kapalı herhalde akım gitmiyordur? diye düşünüyorum sanırım bütün kapılar yavaş yavaş pile çıkıyor gibi

Sercan Sy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sercan
Cihazım
Mi10T
Konular
5
Sercan Sy hocam ilginiz ve bilgilendirme için teşekkür ederim hani anakart gibi bir sorun olabilir mi ? pili şase ettirme vs gibi ama düşme vurma kırılma yok daha 2 haftalık cihaz anakarttan bi fazla akım çeker mi? entregre falan sızıntıya sebep olurdur ama kapalı iken anakartta mantıken kapalı herhalde akım gitmiyordur? diye düşünüyorum sanırım bütün kapılar yavaş yavaş pile çıkıyor gibi
Kesin bilgiler konusmuyorum ama entegreler işlemciler vs biraz bilgim var. Bataryayı sarj eden entegre problemi sizin sorununuz gibi problemler yaratabiliyor cok pahalı bir parca olmadığı için bozulma yada arızalı cıkma olasılıgı yüksek ana kartlar ise cihazın önemli rollerinden ben anakartınızda sorun olduğunu düşünmüyorum ama siz istemesinzde cihazınız her halükarda içi açılıp bakılmayı gerektirecek inşallah diyelimki anakartınızla ilgili bir problem değildir ki bence değil ya hocamın dediği gibi bataryadan yada bataryanın cıkışındaki entegreler den biridir

anne12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gECEm
Cihazım
REDMİ NOTE7 PRO
Konular
4
Sercan Sy hocam an itibariyle bataryayı değiştirdim (arka kapağı açıp) sıfır batarya %52 şarj ile geldi kapattım yine komple deneme amaçlı olarak 4,5 saat geçti telefon komple kapalı şarj %44 düşmüş inanılacak şey değil vallahi artık hangi entegre ise arka kapağı açık şekilde telefoncu bi tanıdık teknik servise vereceğim gibi görünüyor durup dururken sıfır telefonda entegre sorunu hayre ediyor insan teknoloji şans işidir inşallah anakartta sorun demezler hocam :(

Üst Alt