Soru Telefon Önerisi 15k-20k

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Selamlar,

yaklaşık 6 senedir mi 8 lite rootlu olarak kullanıyorum içindeki yaptığım güncellemler ile google cam ile beni götürüyor fakat artık telefon iyice yavaş kalmaya başladı
Bu sebeple Ram'i beni üzmeyecek, kamerası insan çekimlerinde can sıkmayacak 15k-20k bandında bir telefon bakıyorum.

olmazsa olmazlarım root atabileceğim bir cihaz olmalı,
Ram 8 gb ve üzeri olmalı,
Kamerası çok iyi olmasada insan çekimlerinde işimi görcek bir cihaz

baktığım cihazlar içinde en çok poco x6 pro üzerinde kaldım, sonrasında realme gt 2 ve honor 90

miui arayüzünü rahat kullandığımdan poco x6 pro ya daha yakınım ama onda yeni işletim sistemi hyperos var miui den çok farkı yok diye biliyorum.

bunlara göre görüş ve önerilerinizi iletebilirseniz çok sevinirim

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Kamera odaklı cihaz almanız lazım sizin hocam. Xiaomi 13 önerebilirim. Çin versiyonu piyasada çok, global modeli bulmaya çalışın derim.

beyliceli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ZEKİ
Cihazım
Mİ9T
Konular
75
Honor 90 öneriyorlar hocam o fiyat bandında

foor.cun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
15
Kesinlikle Poco X6 Pro öneririm. Neredeyse tüm yabancı kaynaklardan inceleme videolarını izlemiş biri olarak söylüyorum kamerası da sizi tatmin edecektir, gayet iyi ve yeterli çekimler yapılabiliyor.
Şahsen ben de bu cihazı alacağım önümüzdeki ay, zamlı maaşımı bekliyorum :) Çok araştırdım ve bu fiyat bandında alınabilecek, uzun ömürlü kullanılabilecek, hiçbir anlamda kullanıcıyı üzmeyecek en mantıklı cihaz X6 Pro gibi duruyor.
Ben 512/12 gb modelini alacağım, almışken uzun yıllar kullanabilmek istiyorum.
Cihaz Hyper OS Android 14 ile kutudan çıkıyor zaten ve güncelleme konusunda da bizi üzmeyecek. Cihazda her türlü donanım ve ek özellik mevcut zaten Dolby Vision, Dolby Atmos vs. O yüzden root atma, kernel değiştirme, rom ve modüllerle uğraşmaya da gerek olmayacak pek.
Şu an Note 9 Pro kullanıyorum ve açıkçası bu yeni cihazı alma sebeplerimden biri de artık bu yazılım işlerine biraz ara vermek ve telefonu olduğu gibi kullanmak istemem :) Size de bunu öneririm, hem garantiyi bozmamış olursunuz ama tabii tercih sizin.

Uzun lafın kısası, en doğru tercih bu cihaz olacaktır, özellikle performans bazında. İşlemci, depolama hızı, wifi, bluetooth, yazılım ve ekran özellikleri üst segment düzeyinde. Bu fiyata kaçırmayın derim, hiç düşünmeden sipariş verin :)

İyi forumlar 🙂

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kesinlikle Poco X6 Pro öneririm. Neredeyse tüm yabancı kaynaklardan inceleme videolarını izlemiş biri olarak söylüyorum kamerası da sizi tatmin edecektir, gayet iyi ve yeterli çekimler yapılabiliyor.
Şahsen ben de bu cihazı alacağım önümüzdeki ay, zamlı maaşımı bekliyorum :) Çok araştırdım ve bu fiyat bandında alınabilecek, uzun ömürlü kullanılabilecek, hiçbir anlamda kullanıcıyı üzmeyecek en mantıklı cihaz X6 Pro gibi duruyor.
Ben 512/12 gb modelini alacağım, almışken uzun yıllar kullanabilmek istiyorum.
Cihaz Hyper OS Android 14 ile kutudan çıkıyor zaten ve güncelleme konusunda da bizi üzmeyecek. Cihazda her türlü donanım ve ek özellik mevcut zaten Dolby Vision, Dolby Atmos vs. O yüzden root atma, kernel değiştirme, rom ve modüllerle uğraşmaya da gerek olmayacak pek.
Şu an Note 9 Pro kullanıyorum ve açıkçası bu yeni cihazı alma sebeplerimden biri de artık bu yazılım işlerine biraz ara vermek ve telefonu olduğu gibi kullanmak istemem :) Size de bunu öneririm, hem garantiyi bozmamış olursunuz ama tabii tercih sizin.

Uzun lafın kısası, en doğru tercih bu cihaz olacaktır, özellikle performans bazında. İşlemci, depolama hızı, wifi, bluetooth, yazılım ve ekran özellikleri üst segment düzeyinde. Bu fiyata kaçırmayın derim, hiç düşünmeden sipariş verin :)

İyi forumlar 🙂
teşekkürler dönüşünüz için

cihaza magisk root atılabiliyor mu bu işletim sisteminde, araştırdınız mı hiç ?
evet cihazın özellikleri yeterli seviye de ama google cam ve farklı özelleştirmeler yükleyip kendime özgü telefonu kullanmayı seviyorum
bu sebeple root atılabilmesi önemli benim için

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
teşekkürler dönüşünüz için

cihaza magisk root atılabiliyor mu bu işletim sisteminde, araştırdınız mı hiç ?
evet cihazın özellikleri yeterli seviye de ama google cam ve farklı özelleştirmeler yükleyip kendime özgü telefonu kullanmayı seviyorum
bu sebeple root atılabilmesi önemli benim için
Root olayı kolay. Boot imaj dosyasını yamalayıp fastboottan yüklersiniz. Yalnız sıkıntılı bir durum var: HyperOS'ta BL kilidi açma zorlaştırıldı. Hatta şu an global HyperOS'ta kilit açma yöntemi yok bile. Cihaz için anında açan bir yöntem olursa veya ücret vererek açmanız gerekecek.

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Root olayı kolay. Boot imaj dosyasını yamalayıp fastboottan yüklersiniz. Yalnız sıkıntılı bir durum var: HyperOS'ta BL kilidi açma zorlaştırıldı. Hatta şu an global HyperOS'ta kilit açma yöntemi yok bile. Cihaz için anında açan bir yöntem olursa veya ücret vererek açmanız gerekecek.
teşekkürler bilgi için, miui de olduğu gibi bir süre alsada yapılcaktır diye düşünüyorum

foor.cun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
15
Evet, mutlaka bir tool çıkacaktır kilit açmak için er ya da geç. Hatta sanırım birkaç yöntem bulunmuş bile çünkü Hyper OS için root gerektiren bazı programlar ve modüller var şimdiden.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama yaptığım bir araştırmada kilidi açılan ve root atılan Hyper OS cihazların güncelleme alamayacağını okumuştum.
Eğer bu doğruysa custom romlarla devam etmeniz gerekebilir.

frknaknc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
65
al rahatına bak kamerası da çok güzel, işlemcide 4x4 lük cihaz. 19.000 bin tl bu fiyatlara kalmaz yakında.

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Üst Alt