Yardım Telefon Mi logosunda kaldı (Acil yardım)

vezzeyf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
Mi
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global karlı 10.2.3.0
Telefon Modeli
Mi8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar mi 8 global son sürümden Eu stabile geçeyim dedim forumda konuyla alakalı olan herşeyi yaptım cihaz mi logosunda kaldı. Altta android yazısı var ve üç nokta gidip geliyor. Lütfen anlayan biri yardımcı olsun..

Yaptığım işlemler:

- İndirmiş olduğunuz ROM'u; .zip formatında olarak telefonunuzun hafızasına kopyalayın.

-Oluşacak hatalara karşı korunmak için halihazırdaki sistemin yedeğini alın. TWRP’nin Backup bölümüne girip Boot, Cache, Recovery, System, Data ( excl. storage ), EFS ( System Image işaretli olmayacak ) seçin ve yedeğinizi alın.

- Yedek işlemlerinden sonra Wipe>Advanced Wipe adımlarını takip edip Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin.
- Temizleme işleminden sonra Install kısmında kopyaladığınız MIUI 10 EU Beta veya MIUI 10 EU Stable Rom dosyasını flash'layın.
- Yükleme işleminden sonra TWRP’nin Reboot bölümüne girip System seçeneği ile telefonu yeniden başlatın.

Son düzenleme:

vezzeyf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
Mi
Konular
15
O wipe kısmında adwanced wipe yapmışsin evet bide orda Wipe Data var oraya gir yes yaz sonra yeniden dene.
Global den custom roma geçerken format data yapmak gerekiyor ve bu olay cihazdaki herşeyi siler. Format data yaptıktan sonra cihazı pc ye bağlayıp yüklemek istediğimiz romu cihazın hafızasına atmalı ve sonra cihazın twrp sini açıp cihaza attığımız romu flaşlamalıyız.
şimdi öyle yaptım yeni romu kopyalamıyor cihazın hafızasına. kapyalanıyor diyor öyle kaldı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende Mi6 var Global Kararlı dan Eu Betaya geçtim. Bi sorun çıkmadı Twrp den wipe data kısmıni yes dediksen sonra İnstall kısmına pc den romu flash lamıştım bi sorun cıkartmadı bende.

Eğer herşeyi diğru yaptığından eminsen biraz bekle o Mi logosunu geçmesi bazen 1dkk ile 25dkk arasında değişiyor bende 10dkk da gelmişti.
Hayır, yanlış bilgi vermek istemem, ben bunu en son yaklaşık bir buçuk sene önce yaptım. Global kararlıdan herhangi bir custom roma geçiş yapılamıyor diye biliyorum.
Global den custom roma geçerken format data yapmak gerekiyor ve bu olay cihazdaki herşeyi siler. Format data yaptıktan sonra cihazı pc ye bağlayıp yüklemek istediğimiz romu cihazın hafızasına atmalı ve sonra cihazın twrp sini açıp cihaza attığımız romu flaşlamalıyız.

Tamamdır hocam oldu. Çok sağolun Allah razı olsun :)

Son düzenleme:
Oyla:

falid

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Falid
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
4
Hocam merhaba, geçen hafta aynı sorunu ben de yaşadım. Şunu yapmanızı öneririm. Öncelikle twrp yi açın. Advanced wipe seçeneği ile Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini işaretleyip onaylayın. Sonra Format data seçeneğine tıklayıp yes yazarak işlemi tamamlayın. ardından "reboot recovery" seçeneğine tıklayıp twrp yi yeniden başlatmasını sağlayın. Telefonunuzu twrp ekranındayken pc'ye bağlayın. Rom dosyasını telefona kopyalayıp install seçeneği üzerinden kurun.

Ben geçen hafta bu sorunu yaşarken yapmadığım tek şey twrp yi reboot etmemekti. Twrp yi reboot edip romu kurunca 5dk bile sürmeden telefon açıldı. Siz de bi deneyin bakalım.

Oldu mesajınızı sayfayı yenilemediğimden görmemişim, yine de aklınızda bulunsun :)

Son düzenleme:
Oyla:

vezzeyf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
Mi
Konular
15
Hocam merhaba, geçen hafta aynı sorunu ben de yaşadım. Şunu yapmanızı öneririm. Öncelikle twrp yi açın. Advanced wipe seçeneği ile Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini işaretleyip onaylayın. Sonra Format data seçeneğine tıklayıp yes yazarak işlemi tamamlayın. ardından "reboot recovery" seçeneğine tıklayıp twrp yi yeniden başlatmasını sağlayın. Telefonunuzu twrp ekranındayken pc'ye bağlayın. Rom dosyasını telefona kopyalayıp install seçeneği üzerinden kurun.

Ben geçen hafta bu sorunu yaşarken yapmadığım tek şey twrp yi reboot etmemekti. Twrp yi reboot edip romu kurunca 5dk bile sürmeden telefon açıldı. Siz de bi deneyin bakalım.
Cevap için çok sağolun hocam. sorun kalmadı halloldu hocalarımın yardımıylada. yaptığım yanlış; wipe data yerine adwanced wipe yapmışım, şükür hallettik :)

Oyla:

HollyHood

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taner
Cihazım
Mi 6
Meslek
Muhasebeci