Recovery Telefon her açılışta orangefox recovery ekranı geliyor.

PixelPiooner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
PixelPiooner
Cihazım
redmi note 10s
Konular
4
Telefona orangefox yüklemeyi başardım ama bu seferde normal telefona giremiyorum power tuşu ile açınca orangefox menüsü geliyor ne yapmalıyım?

H.kadioglu32

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
yani başaramamışsınız. MTK işlemcili cihazlarda twrp yüklemede ısrarcı olmamak gerekir. Yine de çalışan twrp var mıdır diye cihazın ana konusuna bakabilirsiniz.

PixelPiooner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
PixelPiooner
Cihazım
redmi note 10s
Konular
4
yani başaramamışsınız. MTK işlemcili cihazlarda twrp yüklemede ısrarcı olmamak gerekir. Yine de çalışan twrp var mıdır diye cihazın ana konusuna bakabilirsiniz.
telegramdan indirmiştim lineageos kurmak istiyorum kendi recoverysi sorunlu diyorlar kendi recoverysi ile mi yükleyim?

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan
Cihazım
Note 13 Pro 5G
Meslek
öğrenci
Konular
30
Bu telefona recovery yüklemek biraz zor. Şu adımları uygulamış iseniz normalde işlemin başarılı olması lazım;

1- Vbmetayı flashlayın
2- recovery img i flashlayın
3- recovery ekranı gelince cihazın kendi boot dosyasını ofox üzerinden flashlayın
4- ofox menüsünden "current ofox" yapacaksınız.

Yeniden başlatınca cihaz normal olarak başlatılacak. Bunu yaptığınız da olmamış ise ofox, cihazın kendi boot dosyasını flash edemiyor demektir. Çözümünü bulamadim ben de vazgeçtim. Cihazınızı açmak için fastboot moda alıp boot u flash edin açılacaktır. Ofoxun fastboot modunda açmayın yalnız. Cihazın kendi fastboot modunda açın. Eğer geçiş yapamıyorsanız cihazı ofox üzerinden yeni başlatın o sırada ses kısma tuşuna basılı tutun olacaktır.

PixelPiooner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
PixelPiooner
Cihazım
redmi note 10s
Konular
4
Bu telefona recovery yüklemek biraz zor. Şu adımları uygulamış iseniz normalde işlemin başarılı olması lazım;

1- Vbmetayı flashlayın
2- recovery img i flashlayın
3- recovery ekranı gelince cihazın kendi boot dosyasını ofox üzerinden flashlayın
4- ofox menüsünden "current ofox" yapacaksınız.

Yeniden başlatınca cihaz normal olarak başlatılacak. Bunu yaptığınız da olmamış ise ofox, cihazın kendi boot dosyasını flash edemiyor demektir. Çözümünü bulamadim ben de vazgeçtim. Cihazınızı açmak için fastboot moda alıp boot u flash edin açılacaktır. Ofoxun fastboot modunda açmayın yalnız. Cihazın kendi fastboot modunda açın. Eğer geçiş yapamıyorsanız cihazı ofox üzerinden yeni başlatın o sırada ses kısma tuşuna basılı tutun olacaktır.
o zaman sorun recovery ile alakalı diyebiriz los recovery ilede yapamadım. :(

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan
Cihazım
Note 13 Pro 5G
Meslek
öğrenci
Konular
30
Sorun cihazla ilgili hocam. Aosp rom yüklemek istiyorsanız farklı romlar da var. PixelOS, pixelexpereince, evulation x gibi. Ek olarak Los da ne sorun yaşadınız hocam?

PixelPiooner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
PixelPiooner
Cihazım
redmi note 10s
Konular
4
Sorun cihazla ilgili hocam. Aosp rom yüklemek istiyorsanız farklı romlar da var. PixelOS, pixelexpereince, evulation x gibi. Ek olarak Los da ne sorun yaşadınız hocam?
yapamamıştım tam olarak losta burayı yaptım hiç fastboot ekranını kapatmadan 5. adıma geçtim oradaki adımları yaptım sonra telefonu güç tuşuyla kapatıp fastboot ekranına power+ses kısma tuşuyla girdim ama los recovery yüklenmemişti komut satırında "adb -d reboot bootloader" komutları işe yaramıyor aygıt bulunamadı diyor ama fastboot devices ile gözüküyor vede yüklemeyide yapabiliyor örnek olarak ofox indirmiştim bide minimal adb içinde boot.img işlemesi için kod neydi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boot.img işledim mi flash gerek kalmadı onuda çözmüş oldum iyi oldu sağolun hocam ama los sorunu var bide bu cihaza başarılı custom rom yüklemesi hiç oldu mu ben neden yapamıyorum?

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan
Cihazım
Note 13 Pro 5G
Meslek
öğrenci
Konular
30
yapamamıştım tam olarak losta burayı yaptım hiç fastboot ekranını kapatmadan 5. adıma geçtim oradaki adımları yaptım sonra telefonu güç tuşuyla kapatıp fastboot ekranına power+ses kısma tuşuyla girdim ama los recovery yüklenmemişti komut satırında "adb -d reboot bootloader" komutları işe yaramıyor aygıt bulunamadı diyor ama fastboot devices ile gözüküyor vede yüklemeyide yapabiliyor örnek olarak ofox indirmiştim bide minimal adb içinde boot.img işlemesi için kod neydi?

boot.img işledim mi flash gerek kalmadı onuda çözmüş oldum iyi oldu sağolun hocam ama los sorunu var bide bu cihaza başarılı custom rom yüklemesi hiç oldu mu ben neden yapamıyorum?
Hocam recovery modu ses kısma ile değil ses arttırma ile açılır. Rehberi tekrar uygulayın eğer flash ettiğiniz img dosyasında recovery varsa flash ettikten sonra
Kod:
fastboot reboot
yapın. Cihaz da teknik olarak işletim sistemi olmayacağı için recoverye atması lazım. Eğer recoverye atarsa gerisi sizdedir.

PixelPiooner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
PixelPiooner
Cihazım
redmi note 10s
Konular
4
Hocam recovery modu ses kısma ile değil ses arttırma ile açılır. Rehberi tekrar uygulayın eğer flash ettiğiniz img dosyasında recovery varsa flash ettikten sonra
Kod:
fastboot reboot
yapın. Cihaz da teknik olarak işletim sistemi olmayacağı için recoverye atması lazım. Eğer recoverye atarsa gerisi sizdedir.
sitede kurulum talimatında volume down + power diyor hocam.

Kod:
fastboot reboot
pardon şimdi anladım o diğeri içinmiş.

Kod:
fastboot reboot
hocam son sorum burada dtbo.img flash işlemi sonrası diğer adımda "Cihazınız fastboot modunda değilse bilgisayarda bir komut istemi (Windows'ta) veya terminal (Linux veya macOS'ta) penceresi açın ve şunu yazın:" diyor bu adımda zaten fastboot modda oluyor ne yapmam gerek kapatmadan fastboot modda devam mı edeyim?

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan
Cihazım
Note 13 Pro 5G
Meslek
öğrenci
Konular
30

Hocam ek olarak şu adb komutunun işe yaramıyor olma sebebi; sizin fastboot modunda adb komutları kullanıyor olmanız. Fastboot modunda fastboot komutları kullanılır. Recovery modu ve cihazın açıkken adb komutları kullanılır. Sideload modda ise "adb sideload" komutu kullanılır.

Üst Alt