Benim için en öne çıkan konu yazılım.
Aşağı yukarı telefonların donanımları birbiri ile aynı. Snapdragon işlemci, sony sensör, 6gb ram vs. Kullanım kısmında fark yaratan nokta arayüzü. Xiaomi yi tercih sebeplerimden en önemlisi Miui arayüzünün çok temiz çalışıyor olması. Yıllarca saf android, cynogen, samsung ve sony arayüzlerini kullandım ancak beni en memnun eden miui oldu.
Yazılım konusuna bir ek olarak da yazılım güncelleme sıklığı. Miui ile beta programında her hafta güncelleme almaya o kadar alıştım ki başka bir firma bu konuda beni tatmin edemez artık. Redmi Note 4x gibi düşük seviye bir model bile temmuz android güvenlik güncellemesini almış, miui 10 arayüzüne geçmiş aldığım günden itibaren sürekli yeni özelliklere kavuşmuş durumda.
İlk kez akıllı telefon almak için ikinci elci tezgahlarını 2-3 saat gezdim.
İçime ısınan "işte aradığın bu" dediğim bir cihaz olmadı.
Başka bir gün operatör bayilerinden birinin ikinci el tezgahında ikinci el Lumia 920(o zamanın Microsoft amiral gemisi) gördüğümde "işte aradığım bu " dedim.
Vatandaşın birisi 2000.-TL vermiş ve aldıktan 15 gün sonra da farklı bir sistem olduğundan alışamamış değiştirmiş.
Aslında, ne kadar insan varsa telefon alırken de o kadar farklı davranış var gibi.
Bir şekilde alım nedenimizi tetikliyor.
Global Beta'ya girdim gireli fark ettim ki güncelleme sıklığı da hoşuma gidiyor.
Her perşembe ya da cuma günü gelecek güncellemeyi merakla bekliyorum. İçi boş olsa bile.