Sohbet Telefon Alırken Karar Vermemizi Etkileyen Nedenler

Telefon Alırken Karar Vermemizi Etkileyen Nedenler

• Alo Alo, Mesaj Mesaj Mantığına Göre Karar Veririm

Oy: 0 0,0%
  • Herkesin Kullandığı Modeli Tercih Ederim

• Reklamlar Seçimimde Etkili Olur

• Kullanılan toplam oy
    53
  • Anket kapatılmış .

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bu telefonların satışının yapıldığı yerlerde bakarak, telefon menüleri arasında dolaşarak deneyip karar vermek daha anlamlı olur.
Araba alırken test sürüşü yapılması gibi.
Bazı durumlarda her şey bittikten sonra pişmanlık duyarız ya...
O nedenle de telefonlarla da test sürüşü yapmak lazım.
Özel mesajlarınıza bakarmısınız lütfen hocam

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Telefon almaya karar verdiğimde neye ihtiyacım var neye yok ona göre düşünür, birde cebime bakar sonra araştırarak satın alırım.

*Dslr fotoğraf makinesi ile yakaladığım kareleri telefon ile yakalamam mümkün olmadığı için telefondaki kameranın megapikseli beni ilgilendirmez.
*Minimum 12 saat mesaim olduğu için bu süreyi aşacak şarj kapasitesine sahip bataryası olması temel kriterim olur.
*Ele oturması, konuşurken tablet ile konuşuyor hissi vermemesi de önemli.
*En az 3 yıl sağlam ve sorunsuz kullanmak da kriterlerim arasındadır.
*Sarf malzemesi haline gelen telefonlara çok para verme taraftarı da değilimdir.
*Temizse ve kullanıcısı güven veriyorsa, ikinci el telefon almaktan çekinmem.

Bütün bu kriterleri toplayınca geçen yıl Redmi Note 4 bu yıl Redmi 5 Plus benim kriterlerime uyan telefon olarak ortaya çıkıyor.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Telefon almaya karar verdiğimde neye ihtiyacım var neye yok ona göre düşünür, birde cebime bakar sonra araştırarak satın alırım.

*Dslr fotoğraf makinesi ile yakaladığım kareleri telefon ile yakalamam mümkün olmadığı için telefondaki kameranın megapikseli beni ilgilendirmez.
*Minimum 12 saat mesaim olduğu için bu süreyi aşacak şarj kapasitesine sahip bataryası olması temel kriterim olur.
*Ele oturması, konuşurken tablet ile konuşuyor hissi vermemesi de önemli.
*En az 3 yıl sağlam ve sorunsuz kullanmak da kriterlerim arasındadır.
*Sarf malzemesi haline gelen telefonlara çok para verme taraftarı da değilimdir.
*Temizse ve kullanıcısı güven veriyorsa, ikinci el telefon almaktan çekinmem.

Bütün bu kriterleri toplayınca geçen yıl Redmi Note 4 bu yıl Redmi 5 Plus benim kriterlerime uyan telefon olarak ortaya çıkıyor.
Max 2 başta büyükmüş gibi geliyor ama alışınca da çok rahat ve kesinlikle tablet ile konuşuyor hissi vermiyor Üstadım...bilgilerinizi rica eder, iyi forumlar dilerim

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
ilk kez 6 inc boyutundaki telefonu elime aldığımda satın almaktan vaz geçmiştim.(Nokia 1520)
Meğer insan kullandıkça alışıyormuş.

emirimer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir İmer
Cihazım
Mi 8
Konular
5
Benim için en öne çıkan konu yazılım.

Aşağı yukarı telefonların donanımları birbiri ile aynı. Snapdragon işlemci, sony sensör, 6gb ram vs. Kullanım kısmında fark yaratan nokta arayüzü. Xiaomi yi tercih sebeplerimden en önemlisi Miui arayüzünün çok temiz çalışıyor olması. Yıllarca saf android, cynogen, samsung ve sony arayüzlerini kullandım ancak beni en memnun eden miui oldu.

Yazılım konusuna bir ek olarak da yazılım güncelleme sıklığı. Miui ile beta programında her hafta güncelleme almaya o kadar alıştım ki başka bir firma bu konuda beni tatmin edemez artık. Redmi Note 4x gibi düşük seviye bir model bile temmuz android güvenlik güncellemesini almış, miui 10 arayüzüne geçmiş aldığım günden itibaren sürekli yeni özelliklere kavuşmuş durumda.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Benim için en öne çıkan konu yazılım.

Aşağı yukarı telefonların donanımları birbiri ile aynı. Snapdragon işlemci, sony sensör, 6gb ram vs. Kullanım kısmında fark yaratan nokta arayüzü. Xiaomi yi tercih sebeplerimden en önemlisi Miui arayüzünün çok temiz çalışıyor olması. Yıllarca saf android, cynogen, samsung ve sony arayüzlerini kullandım ancak beni en memnun eden miui oldu.
Yazılım konusuna bir ek olarak da yazılım güncelleme sıklığı. Miui ile beta programında her hafta güncelleme almaya o kadar alıştım ki başka bir firma bu konuda beni tatmin edemez artık. Redmi Note 4x gibi düşük seviye bir model bile temmuz android güvenlik güncellemesini almış, miui 10 arayüzüne geçmiş aldığım günden itibaren sürekli yeni özelliklere kavuşmuş durumda.

İlk kez akıllı telefon almak için ikinci elci tezgahlarını 2-3 saat gezdim.
İçime ısınan "işte aradığın bu" dediğim bir cihaz olmadı.
Başka bir gün operatör bayilerinden birinin ikinci el tezgahında ikinci el Lumia 920(o zamanın Microsoft amiral gemisi) gördüğümde "işte aradığım bu " dedim.
Vatandaşın birisi 2000.-TL vermiş ve aldıktan 15 gün sonra da farklı bir sistem olduğundan alışamamış değiştirmiş.
Aslında, ne kadar insan varsa telefon alırken de o kadar farklı davranış var gibi.
Bir şekilde alım nedenimizi tetikliyor.
Global Beta'ya girdim gireli fark ettim ki güncelleme sıklığı da hoşuma gidiyor.
Her perşembe ya da cuma günü gelecek güncellemeyi merakla bekliyorum. İçi boş olsa bile.

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner Güngör
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
65
Cebimdeki para ile kafama koyduğum fiyat limitine göre hangisi en iyisiyse onu alırım. Elimdeki paranın üstüne biraz daha koymasam Mi 5, biraz daha koysaydım Mi 6 alıcaktım. Keşke Mi 5 veya Mi 6 alsaydım.

Serkan.06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 6
Konular
4
benim için performans ve ekran boyutu önemli.otobüste dolmuşta metroda tek elle kullanıma uygun, ergonomik ama üst düzey performans veren cihazlar tercih ediyorum.uzun yıllar kullandığım 4.7" lik nexustan alıştığım ve faydasını gördüğüm bir husus.en fazla 5" cihaz alırım derken f/p kombinasyonunun güzelliği ile pixel 2 ye bilenirken mi 6 ya geçtim.başlarda ağırlık ve ekran zorlasa da artık alıştım.ve tabi arkadaşlarında belirttiği gibi güncelleme sıklığı da bir diğer etken.yazılım desteği bitince zaten custom lara direk geçiş yapıyoruz ama o zamana kadar güncelleme sıklığı bence gerekli.yazılım konusunda global kullanırken baya sıkıntı yaşadık.bl nin açık olması sayesinde eski sürümlere dönüşler yapmak zorunda kaldığımız günler oldu (9.3.2 den 9.2.2 ye) pro ya geçene kadar kullandığım en hızlı, en stabil ve en iyi ekran süreli sürüm 9.2.2 idi ( 9 saat üzeri ekran süreleri).sonrasındaki güncellemelerde maalesef tüm bu unsurlar kayboldu ve başka romlara geçiş yaptık.güncelleme sonrası sorunlarda global stabil ilk sıraları zorlayan bir konumda olabilir.şu an pro stabil kullanıyorum ve gayet memnunum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Kendi adıma forumdaki arkadaşlarımıza yardımcı olmak adına iyi ya da kötü mümkün olduğu kadar fazla xiaomi telefonu test etmeye çalışıyorum. o yüzden telefondaki tek kriterim Xiaomi olması :)

Ancak aile üyelerine telefon satın alırken ya da çevremdeki arkadaşlarıma tavsiyede bulunurken kriterim tamamen kullanıcının ihtiyaçlarına cevap vermesi. Örneğin kız kardeşime iş yeri için çalındığında canı yanmasın diye (telefon hep ortadadır) 5a, babama şarjının uzun gitmesi ve sağlamlığı nedeniyle Redmi Note 4, eşime instagrama yükleyeceği fotoğraflar için 5s vb. cihazlar satın aldım. Hiç bir kararım pişman etmedi. Dolayısıyla benim tavsiyem satın alacak arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını 3. bir şahıs gibi dışarıdan bakarak belirlemeleri ve satın almadan önce mutlaka forumu dikkatlice okumaları. Burada sadece okumaları gerektiğinin altını çiziyorum çünkü sorulduğunda cihaz hakkında gereksiz övgüler veya yergilerle karşılaşılıyor ve doğru olarak verilebilecek karar yanlış olarak değişebiliyor.

Thefun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thefun
Cihazım
note 4x
Konular
1
Bu telefonların satışının yapıldığı yerlerde bakarak, telefon menüleri arasında dolaşarak deneyip karar vermek daha anlamlı olur.
Araba alırken test sürüşü yapılması gibi.
Bazı durumlarda her şey bittikten sonra pişmanlık duyarız ya...
O nedenle de telefonlarla da test sürüşü yapmak lazım.
Test etme imkanım çok olmuyor yaşadığım yerde satan bir kaç mağaza var onlarda telefonu bile açtırmıyorlar açılırsa alman lazım falan diyorlar.
Mi Max 3'de alsam Mi Mix 2S de alsam pişman olmam şu an Redmi Note 4X kullanıyorum çok memnunum.
İstanbul'da mağaza açınca oraya gitmeyi düşünüyorum orada test etme imkanı bulabilirim.

Üst Alt