Yardım Telefon açılırken unlocked yazıyor

ByNexus55

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5s
Konular
2
Az önce telefonumun şarşı bitti ve kapandı geri şarja taktım ve açtım altta unlocked yazmaya başladı asma anahtar var yanında. Bildiğim kadarıyla bootloader kilidi. Neden açıldığını ve nasıl kapatacağımı bilmiyorum. Nexus 4 telefonum vardı ona yapmadık şey bırakmadım 2-3 kere hardbrickin eşiğinden döndüm bu yüzden tövbe ettim bu işlere ama bir baktım kendiliğinden açtı. Şuanda korkuyorum biraz garanti dışı kalma olayları falandan dolayı bana bunu kitlemeyi öğretebilecek varmı ? Birde neden açıldığını açıklayacak. Telefonum mi5s miui v9 sürümü android 7 sürümü 3gbb ram 64 hafıza var.

XWORK

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
XWorK
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Bootloader kilidi açıkken bazı uygulamalar resmi bir şekilde Google play üzerinden yuklenemiyor ve guncellenemiyor yani bilmiyorum böyle bir politika var.

Ve eminim ki daha bir çok uygulama vardır bu sebeple yüklenemeyen sadece bilmiyoruz
Şuan netflix kurdum ve yüklendi açıldı da . Kilidim açık olmasına rağmen. O dediğiniz rootlu cihazlar için olması lazım daha önce böyle birşey duymadım hocam

Mi 5S Epicrom Global Beta 8.1.25

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Mi flash ile clean all and lock seçeneğini seçip rom yüklemedende bootloader kilidini kapatabilirsiniz cihazın bootloader kilidinin açık olması sizin için daha iyi olur ama illa kilitli kalsın diyorsanız. Cihazı fastboot moda alarak fastboot oem lock komutu ile tekrar bootlader kilidini aktif edebilirsiniz uzun zamandır bu yöntemi denemiyorum, isterseniz bir deneyin hala bu yöntem işe yarıyormu görmüş oluruz. :)

Oyla:

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
kilidi açmak çinde garanti dışı bırakırda burda bırakacağını sanmam

Oyla:

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Hocam galiba yanlış biliyorsun az önce cihazım magisk root olmasına rağmen indirip giriş yaptım bir sorun olmadı

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Sizde neden yüklediğini gercekten anlamadim ama Google da araştırabilirsiniz böyle birşey var hatta konusu bi ara forumda da geçmişti
mi mix kullanıyorum suan Google play e yazdığımda çıkmıyor bile ki sırf bunu test etmek için bootloader kilidini kapatıp tekrar bakmıştim o zaman çıkmıştı ve şuan bootloader kilidim açık olduğu için (root yok) yine çıkmıyor.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Mi flash ile clean all and lock seçeneğini seçip rom yüklemedende bootloader kilidini kapatabilirsiniz cihazın bootloader kilidinin açık olması sizin için daha iyi olur ama illa kilitli kalsın diyorsanız. Cihazı fastboot moda alarak fastboot oem lock komutu ile tekrar bootlader kilidini aktif edebilirsiniz uzun zamandır bu yöntemi denemiyorum, isterseniz bir deneyin hala bu yöntem işe yarıyormu görmüş oluruz. :)
çalışıyor hocam sorun yok ama şöyle bir sorun var rom orjinal stock rom degilse bootloader de kilitli olunca bazen sorun cıkıyor telefon açılmıyor

Oyla:

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Sizde neden yüklediğini gercekten anlamadim ama Google da araştırabilirsiniz böyle birşey var hatta konusu bi ara forumda da geçmişti
mi mix kullanıyorum suan Google play e yazdığımda çıkmıyor bile ki sırf bunu test etmek için bootloader kilidini kapatıp tekrar bakmıştim o zaman çıkmıştı ve şuan bootloader kilidim açık olduğu için (root yok) yine çıkmıyor.
Bende birşeyler duydum haklısınız fakat ihtimal vermemiştim siz yazınca acaba gerçek mi bu dedim deneyip bilgilendirmek istedim

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
çalışıyor hocam sorun yok ama şöyle bir sorun var rom orjinal stock rom degilse bootloader de kilitli olunca bazen sorun cıkıyor telefon açılmıyor
Daha önce hiç costum romlarda denemedim fastboot oem lock komutu ile bootlader kilidini tekrar aktif etmeyi costum romlarda MI yazında kalıyorsa sıkıntı.:)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam galiba yanlış biliyorsun az önce cihazım magisk root olmasına rağmen indirip giriş yaptım bir sorun olmadı

Hocam benim gözlemime göre Rom'dan roma değişiyor. Mi6'da A romunda Google Play'e girince Lisanslı olduğunu belirtiyor, Netflix sorunsuz bulunup indiriliyor, girilip izleniyor. B Rom'unda ise cihazda Root olmamasına rağmen Google Play'e girince Lisanssız olduğunu belirtiyor, Netflix indirilemiyor ve Apk'dan kurunca da girilmiyor.

Oyla:

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Hocam benim gözlemime göre Rom'dan roma değişiyor. Mi6'da A romunda Google Play'e girince Lisanslı olduğunu belirtiyor, Netflix sorunsuz bulunup indiriliyor, girilip izleniyor. B Rom'unda ise cihazda Root olmamasına rağmen Google Play'e girince Lisanssız olduğunu belirtiyor, Netflix indirilemiyor ve Apk'dan kurunca da girilmiyor.
Bilemedim... globe romda sorun yok onu belirteyim şimdi epic indirip flaşladım hata verdi mount busy çok saçma bir sorun ardıntan twrp 0mb hatası verdi yedek de gitti onunla uğraşıyorum

Oyla:
Üst Alt