- Adım
- Şefik
- Cihazım
- Preo P2
- Konular
- 1
Arkadaşlar benim telefon Teknosa Preo P2 modeli acaba bu telefona nasıl rom yükleyebilirim? Veya hangi rom u yüklemem gerekiyor?
Preo P2 nin üreticisi Gionee diye biliyorum ama hangi modeli olduğunu malesef hatırlayamadım.
Bende bu konuda zamanında çok sıkıntı çekmiştim ve benim gibi sıkıntı çekenlere yardımcı olacam
Simdi bu preo p2 konusuna gelirsek bu telefon bildiginiz gibi degilyani aslında daha adını bile bilmiyosunuz ve bilmediginiz bi telefona rom arıyosunuz
peki nedir bu.
Bunun adı
gionee s plus mı acaba
yoksa condor plume p8 mi acaba
yoksa blu vivo xl mi acaba
Aslında hepside aynı telefon yani kısacası bir donanıma tam dort kişi sahip çıkmış ve hepsi birer marka basmıs çıkarmış piyasaya ama gerçek ureticisi kim bilmiyorum şimdi sadete gelelim bu donanımın (donanım diyorum çunku adı bellisiz) romuna işte stock romlar:
*gionee s plus stock rom (turkçe dil destegi yoktur ama rootladıktan sonra laguage enabler programıyla %95 oranında turçeye cevirebiliyorsunuz): Google Drive - Virüs taraması uyarısı
*blu vivo xl twrp backup(bunu tafsıye etmem): Blu VivoXL backup - Google Drive
*condor plume p8(tavsiye ederim turkcedir):Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
+ driver(condor plume p8): Driver Spreadtrum.rar
+ sp flash tool: Download SP Flash Tool v5.1648 - Official SP Flash Tool Website
Not bu işler risklidir dikkatli olun sorumluluk kabul etmem elinizdenkindende olmayın acemiyseniz uzak durun benim bi kere imei uçmuştu uzun ugraşlar sonucu onuda hallettim ve sizlerinde başına gelmesin diye bu konudada bilgi vermek istiyorum.
Forum yetkililerine sesleniyorum bu bir imei degistirme degildir
Zaten mevcut olan imei yi yedeklemenin bence bir suc olacagini sanmiyorum ve konuda insanlara yardimci olmak istiyorum
Simdi imei yedeklemek root lu cihazlar icin cok kolay fakat internette imei yedekleme yapmak için kullanılan yontemlerde efs klasoru yedeklemeden bahsederler ama bu donanımda imei efs klasorunde degil(zaten oyle bi klasor hiç yok)
nvdata\md\NVRAM\NVD_IMEI bu dosyadadır Yani "NVD_IMEI" yedekleyin
Ama yeni roma bunu kopyaladiginizda telefonu kapatin bataryayi cikarip takip cunku yeniden baslatmakla olmuyo
Tabi NVD_IMEI yı yedeklemek için telefonu rootlamanız ve es dosya yoneticisiyle root yetkilerini alıp şu>(/) dosya yoluna kadar çıkın burada bulabilirsiniz nv datayı.
Bide bu root-recovery-xposed konusundada bilgi isteyen olursa yazsin yardimci oluruz...
Sanırım telefonun gerçek adını bulamamışızTelefonum acılmıyor acılıyor türkce degil tamirden geldi imeisi görünmüyor orjinal stock firmware yükleyebilirsem dili düzelir imei görünür diye düşünüyorum