Yardım Tek Konuda Tüm Sorular :D

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 11.0.4.0
Telefon Modeli
Redmi Note 6Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Selamlar. Önceki konularımda insanlar sürekli konu açmamdan şikayetçi olmuşlardı, e haklılar. Dertlerim tükenmiyor ne yapayım. :D Her neyse tüm sorunlarımı anlatmaya geçiyorum. Öncelikle telefon 5 dakika pubg mobile sonrası aşırı feci şekilde ısınıyor. Ben böyle ısınma görmedim. Özellikle kamera hizasında aşırı bir ısınma hissediyorum. Elimi orada bıraksam elim yanacak o derece. Ve gfx tooldan ayarları en düşüğe en düşük çözünürlüğe ve en kötü grafik stili ayarı olan soft (yumuşak)a alsam bile büyük ölçüde donma kasma yaşıyorum. Diğer konulara baktım da ben 4 GBlik versiyonunu kullanmama rağmen insanlar 3 GBlik aynı telefonda HDde 60 FPS akıcı bir şekilde oynuyormuş. Çok şaşırdım bu duruma. Bu kadar kasmasının nedeni nedir? Rom önermeyin. Neredeyse piyasadaki tüm romları denedim. Diğer soruma geçecek olursak, telefonumun içinden Xiaomi Türkiye belgesi çıktı fakat faturada GENPA da yazmıyor KVK da. SAR Elektronik yazıyor. Şimdi benim telefonumun garantisi nedir? Ve telefonumun bit değerini nasıl öğrenirim? Ve telefonumda çentik özelliğini aktif hale getirince arayüzde vesaire kasıyor. Çentiği kapatınca daha da akıcı hale geliyor. Ben çentiği kullanamayacak mıyım? Bunun sebebi nedir? Şimdiden çok teşekkürler. Aşağıda gfx tool ayarlarım ve 5 dakikalık CPU Throttling Testimin ssleri mevcut.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-29-16-20-27-721_eu.tsoml.graphicssettings.png
    Screenshot_2020-08-29-16-20-27-721_eu.tsoml.graphicssettings.png
    189,5 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2020-08-30-00-14-20-972_skynet.cputhrottlingtest.png
    Screenshot_2020-08-30-00-14-20-972_skynet.cputhrottlingtest.png
    210,6 KB · Görüntüleme: 40

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
Böyle bir şey yaparsanız rom açılmaz :) Kilit ekranında kalırsınız kilidi açmanıza rağmen sürekli kilit ekranı gelir ekrana ve döngüde kalmış olursunuz. Yapacağınız şey sadece pixel experience rom kurmak. Romun içinde zaten gömülü gelen bir kernel var optimizasyon var ek bir şey yapmanıza gerek yok. Bu arada pixeldeki kamera uygulaması çok iyi değil Google kamera kurmanızı tavsiye ederim. Çok fotoğraf çeken biri değilseniz bosverin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Az bir google'lama ile bulduğum bilgiyi aktarayım sar elektronik sizin garanti firmanizmis. Kvk delta gibi bir firmaymış o da.

Centigi kapatınca artış veya anormal bir durum görmedim denk gelmiş. Veya size öyle gelmiş.
Başka sorunuz var mı?
Çok teşekkür ediyorum hocam. Peki pixel experience romda kernel kurmasak sadece modül kursak? Tam performans istiyorum çünkü hocam. Ve sar elektronik bl kilidi önceden açılmış mı açılmamış mı diye bakarlar mı?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Çok teşekkür ediyorum hocam. Peki pixel experience romda kernel kurmasak sadece modül kursak? Tam performans istiyorum çünkü hocam. Ve sar elektronik bl kilidi önceden açılmış mı açılmamış mı diye bakarlar mı?
Firmayı bilmiyorum az önce böyle bir firma olduğunu öğrendim :) Bu yüzden bakarlar mi bakmazlar mi bilemem. Modül falan kurmayın hocam zaten tam performansa ayarlı bir kernel kurulu romun içinde. Ekranı çöpe atmak istiyorsanız deneyebilirsiniz. Zaten romu kurunca arayuzdeki hızı gördüğünüzde anlayacaksınız.
Bu linkten romu indirin:
Bu konudaki size söylenen şekilde kurun: Rom - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Pixel Experience Plus [FAN EDITION] [Android 10]

Oyla:

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
Firmayı bilmiyorum az önce böyle bir firma olduğunu öğrendim :) Bu yüzden bakarlar mi bakmazlar mi bilemem. Modül falan kurmayın hocam zaten tam performansa ayarlı bir kernel kurulu romun içinde. Ekranı çöpe atmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum hocam yardımlarınız için. Forumda karşılaştığım en yardımsever üyesiniz diyebilirim. Bir şeyleri bahane edip yardım etmemezlik yapmıyorsunuz mesela. Sadece insanları daha çabuk çözüme kavuşturmak için yardım odaklı davranıyorsunuz. Bu forumda yardım etmekten kaçınan çok gördüm. Ama siz öyle değilsiniz sağolun.

Peki 5 dakika içerisinde patlayacak şekilde ısınması ve en düşük ayarlarda gfx tool ile çok fazla donması normal midir hocam. Siz hiç bu telefonda yaşamış mıydınız globalde? Temiz kurulum yaptım herşey ayarlı.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Çok teşekkür ediyorum hocam yardımlarınız için. Forumda karşılaştığım en yardımsever üyesiniz diyebilirim. Bir şeyleri bahane edip yardım etmemezlik yapmıyorsunuz mesela. Sadece insanları daha çabuk çözüme kavuşturmak için yardım odaklı davranıyorsunuz. Bu forumda yardım etmekten kaçınan çok gördüm. Ama siz öyle değilsiniz sağolun.
Hocam onlar yardım etmekten kaçınmıyorlar. Forumu düzenli tutmak için gerekli kurallar var ve bu kuralları 1 kere olsun gevşetemezler. Konularınızı gördüm tek konu açabilirdiniz en başta veya var olan konunuzu düzenleyip ekleyebilirsiniz diğer sorularınızı. Birçok konuda o bahsettiğiniz kişilerden yardım aldım ve böyle şeylerle karşılaşmadım :) Ya soruyu bilmediği için cevaplamıyordur ya da sürekli sorulan bir soruyu tekrar sorduğunuz için cevaplamiyordur. Forumda arama butonu var birçok şeyi orada arayıp bulabilirsiniz. İyi forumlar :)

Oyla:

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
Hocam onlar yardım etmekten kaçınmıyorlar. Forumu düzenli tutmak için gerekli kurallar var ve bu kuralları 1 kere olsun gevşetemezler. Konularınızı gördüm tek konu açabilirdiniz en başta veya var olan konunuzu düzenleyip ekleyebilirsiniz diğer sorularınızı. Birçok konuda o bahsettiğiniz kişilerden yardım aldım ve böyle şeylerle karşılaşmadım :) Ya soruyu bilmediği için cevaplamıyordur ya da sürekli sorulan bir soruyu tekrar sorduğunuz için cevaplamiyordur. Forumda arama butonu var birçok şeyi orada arayıp bulabilirsiniz. İyi forumlar :)
Hocam yukarıda bir soru daha sordum. Yeni düzenlediğim için görmediniz sanırım. Onu da cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca arayüzde de bazen donmalar yaşıyorum. Saygılar, teşekkürler.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam yukarıda bir soru daha sordum. Yeni düzenlediğim için görmediniz sanırım. Onu da cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca arayüzde de bazen donmalar yaşıyorum. Saygılar, teşekkürler.
Evet görmemişim mesajı. Gfx tool ile en düşük ayarlara alırken kare hızını 60fps mi yapıyorsunuz? Modülü açmadan bir deneyeyim bakalım. 30fps oynatıyordu diye hatırlıyorum. Oyunu oynarken abimin mi 9t pro bile ısınıyor hocam. Arada dağlar var telefonların ama o bile ısınıyorsa çok da şey yapmamak lazım :)

Oyla:

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
Evet görmemişim mesajı. Gfx tool ile en düşük ayarlara alırken kare hızını 60fps mi yapıyorsunuz? Modülü açmadan bir deneyeyim bakalım. 30fps oynatıyordu diye hatırlıyorum. Oyunu oynarken abimin mi 9t pro bile ısınıyor hocam. Arada dağlar var telefonların ama o bile ısınıyorsa çok da şey yapmamak lazım :)
Hocam ama çok çabuk ve çok fazla ısınıyor ben böyle ısı görmedim diyebilirim. Ve evet 60 fpse (aşırı)ya alıyorum ve 20-25 FPS alıyorum. Ve ara sıra FPS dropları da yaşıyorum adam çok olunca telefon çıldırıyor. Garantiye yollamalı mıyım?

Telefonu ilk aldığımda çok akıcıydı en ufak donma kasma yapmıyordu biraz yere düşürdüm telefonu acaba ondan olabilir mi? 70-75 dereceye kadar çıkabiliyor cihaz 3-4 maç oynadıktan sonra.

En kötü strateji oyunlarında bile donma kasma yaşıyorum.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam ama çok çabuk ve çok fazla ısınıyor ben böyle ısı görmedim diyebilirim. Ve evet 60 fpse (aşırı)ya alıyorum ve 20-25 FPS alıyorum. Ve ara sıra FPS dropları da yaşıyorum adam çok olunca telefon çıldırıyor. Garantiye yollamalı mıyım?

Telefonu ilk aldığımda çok akıcıydı en ufak donma kasma yapmıyordu biraz yere düşürdüm telefonu acaba ondan olabilir mi? 70-75 dereceye kadar çıkabiliyor cihaz 3-4 maç oynadıktan sonra.

En kötü strateji oyunlarında bile donma kasma yaşıyorum.
70 75 i gormez hocam telefon. 45 i gordugu an soğutma moduna geçer her şey kısıtlanır bu yüzden oyun kasar 20fps alırsınız. Etrafta çok adam olunca kasar evet çoğu telefonda bu böyle. Telefonu ilk aldığınız zamanki oyun ile şimdiki oyun aynı değil hocam. Ben 1.5sene önce aldım ve o zaman oyun benim laptopumda ve telefonumda kasmadan oynatıyordu. Şimdi laptoptan 2 adım atamıyorum kasıyor telefonda da bu şekilde idare ediyorum. Oyun çok güncelleme aldı gereksinimleri arttı. 1.5gb lik oyun oldu 5.2gb. Dediğim romu deneyin 1 2 gün ondan sonra bu sorunlar çözülmüş mü bakın. Ama tekrar söylüyorum telefonu yüksek ısıya çıkarmayın zarar verir. Garantinin en fazla yapacağı şey romu baştan kurup geri yollamak.

Yaklaşık 1 ay önce açtığım konu hocam bir göz gezdirin isterseniz. Sohbet - Telefon kaç dereceye kadar dayanır?

Modülsüz denedim FPS düşüktü 35 civarlarında tahminimce. Dediğim gibi pixel romu deneyin bu MIUI romu daha kullanmazsınız. Ben MIUI seviyorum benim için kullanışlı özellikleri var diye bu romdayım ve oyun işi artık bu telefon için bitti arada zevkine maç atıyorum :)

Son düzenleme:
Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Böyle bir şey yaparsanız rom açılmaz :) Kilit ekranında kalırsınız kilidi açmanıza rağmen sürekli kilit ekranı gelir ekrana ve döngüde kalmış olursunuz. Yapacağınız şey sadece pixel experience rom kurmak. Romun içinde zaten gömülü gelen bir kernel var optimizasyon var ek bir şey yapmanıza gerek yok. Bu arada pixeldeki kamera uygulaması çok iyi değil Google kamera kurmanızı tavsiye ederim. Çok fotoğraf çeken biri değilseniz bosverin.

Az bir google'lama ile bulduğum bilgiyi aktarayım sar elektronik sizin garanti firmanizmis. Kvk delta gibi bir firmaymış o da.

Centigi kapatınca artış veya anormal bir durum görmedim denk gelmiş. Veya size öyle gelmiş.
Başka sorunuz var mı?
meantony Hocam haklı.O kadar şey yapmanıza gerek yok ama eğer isterseniz magisk ten Gpu turbo boost ve ram management fixes by crok modüllerini kurabilirsiniz fakat zararı nedir ben bilmiyorum

Oyla:

meantony

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Konular
15
70 75 i gormez hocam telefon. 45 i gordugu an soğutma moduna geçer her şey kısıtlanır bu yüzden oyun kasar 20fps alırsınız. Etrafta çok adam olunca kasar evet çoğu telefonda bu böyle. Telefonu ilk aldığınız zamanki oyun ile şimdiki oyun aynı değil hocam. Ben 1.5sene önce aldım ve o zaman oyun benim laptopumda ve telefonumda kasmadan oynatıyordu. Şimdi laptoptan 2 adım atamıyorum kasıyor telefonda da bu şekilde idare ediyorum. Oyun çok güncelleme aldı gereksinimleri arttı. 1.5gb lik oyun oldu 5.2gb. Dediğim romu deneyin 1 2 gün ondan sonra bu sorunlar çözülmüş mü bakın. Ama tekrar söylüyorum telefonu yüksek ısıya çıkarmayın zarar verir. Garantinin en fazla yapacağı şey romu baştan kurup geri yollamak.

Yaklaşık 1 ay önce açtığım konu hocam bir göz gezdirin isterseniz. Sohbet - Telefon kaç dereceye kadar dayanır?

Modülsüz denedim FPS düşüktü 35 civarlarında tahminimce. Dediğim gibi pixel romu deneyin bu MIUI romu daha kullanmazsınız. Ben MIUI seviyorum benim için kullanışlı özellikleri var diye bu romdayım ve oyun işi artık bu telefon için bitti arada zevkine maç atıyorum :)
Çok teşekkür ediyorum hocam istanbuldaysanız gelin birşeyler ısmarlayayım tüm yardımlarınız için teşekkürler dediğiniz romu kuracağım 2 gün içerisinde.

Oyla:
Üst Alt