Rehber TEE Keybox Onarma / Depolama Alanı Bozuk Hatası Çözümü

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Merhaba herkese,
Rom, root işleriyle çok sık uğraşanların başına büyük ihtimalle gelmiştir bu sorun :)

Özellikle AOSP rom yükleyip bir kaç saat sonra MIUI roma geçince "Depolama Alanı Bozuk" gibi bir uyarı çıkıyor. Kullanımı etkilemiyor gibi görünüyor ama bunu çözmek için en kolay yol persist.img dosyasını yüklemek oluyor. Haliyle persist yükleyince TEE Keybox bozuluyor. Bu da cihazın güvensiz görünmesine sebep oluyor.

Bunu çözmek için yöntem çıktı lakin Engineering rom yüklemek gerekiyor. Bu da cihazdaki her şeyin silinmesi demek :) Baştan uyarayım :)

İşlem adımları:
1- Ekten sw.xml.zip dosyasını indirin ve arşivden çıkartın.
2- Engineering (ENG) romunu indirin. (Konu altında Redmi Note 10 Pro için link ekledim.)
3- Eng romunu arşivden çıkartın ve Mi Flash uygulaması ile cihaza yükleyin.
4- Cihazı açıp Geliştirici seçeneklerini etkinleştirin ve cihazı bilgisayara bağlayın.
5- sw.xml dosyasını Eng rom klasörünün içine kopyalayın.
6- CMD'yi açıp aşağıdaki kodları sırayla girin.
Kod:
adb root
adb remount
adb reboot
adb shell mkdir -p /data/nativetest64/qti_keymaster_tests/
adb push sw.xml /data/nativetest64/qti_keymaster_tests/
adb shell LD_LIBRARY_PATH=/vendor/lib64/hw KmInstallKeybox /data/nativetest64/qti_keymaster_tests/sw.xml

7- "TEE Done. InstallKeybox is Done!" Mesajını gördüyseniz işlemleri doğru yaptınız.
8- Mi flash ile stock romunu yükleyin.

İşlemler bu kadar. Kesinlikle recovery üzerinden persist.img dosyası yüklemeyin yoksa yine bozulur :)

Redmi Note 10 Pro (Sweet) ENG rom

Redmi Note 10 Pro Max (Sweetin) ENG rom

Ekli dosyalar

• sw.xml.zip
    7,3 KB · Görüntüleme: 2

beraozbal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Merhaba herkese,
Rom, root işleriyle çok sık uğraşanların başına büyük ihtimalle gelmiştir bu sorun :)

Özellikle AOSP rom yükleyip bir kaç saat sonra MIUI roma geçince "Depolama Alanı Bozuk" gibi bir uyarı çıkıyor. Kullanımı etkilemiyor gibi görünüyor ama bunu çözmek için en kolay yol persist.img dosyasını yüklemek oluyor. Haliyle persist yükleyince TEE Keybox bozuluyor. Bu da cihazın güvensiz görünmesine sebep oluyor.

Bunu çözmek için yöntem çıktı lakin Engineering rom yüklemek gerekiyor. Bu da cihazdaki her şeyin silinmesi demek :) Baştan uyarayım :)

İşlem adımları:
2- Engineering (ENG) romunu indirin. (Konu altında Redmi Note 10 Pro için link ekledim.)
4- Cihazı açıp Geliştirici seçeneklerini etkinleştirin ve cihazı bilgisayara bağlayın.
Kod:
adb root
adb remount
adb reboot
adb shell LD_LIBRARY_PATH=/vendor/lib64/hw KmInstallKeybox /data/nativetest64/qti_keymaster_tests/sw.xml

7- "TEE Done. InstallKeybox is Done!" Mesajını gördüyseniz işlemleri doğru yaptınız.

İşlemler bu kadar. Kesinlikle recovery üzerinden persist.img dosyası yüklemeyin yoksa yine bozulur :)

hocam öncelikle eline sağlık. şunu soracağım telegramda bu depolama alanı sorunu için farklı çözümler var mesela recoveryde persist mount edip içindeki (adını unuttum) bir klasörü silmemizi söylüyordu. bu tarz bir şey denedin mi daha önce veya çalışmadı da mı bunu yaptın merak ettim aydınlatırsan sevinirim :)

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam öncelikle eline sağlık. şunu soracağım telegramda bu depolama alanı sorunu için farklı çözümler var mesela recoveryde persist mount edip içindeki (adını unuttum) bir klasörü silmemizi söylüyordu. bu tarz bir şey denedin mi daha önce veya çalışmadı da mı bunu yaptın merak ettim aydınlatırsan sevinirim :)
O yöntemi hiç duymadım hocam :) Duysam denerdim büyük ihtimalle :)

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhaba herkese,

İşlem adımları:
Kod:
adb root
adb remount
adb reboot

Bu yöntem persisti değişmiş yada silinmiş cihazın bilgilerini onarıyor mu ?

Xml dosyası cihaza özel gibi ama sanırım aynı

keybox buradan alınmış, stok halini eklemiş olalım ki diğer cihazlar da yararlansın

Anlatım :
Keybox xml :
Eng romlar : Xiaomi Engineer Rom – Xiaomi Tools
Eng rom yüklerken oluşan hata çöz : İpucu - Mi Flash "Update sparse crc list failed" hatasının çözümü
Son komutta hata alırsanız geliştirici uyarmış. Mydevice id ile son komuttaki son rakamı kontrol edin. İd ler farklı çıkarsa rakamı değiştirip deneyin.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu yöntem persisti değişmiş yada silinmiş cihazın bilgilerini onarıyor mu ?

Xml dosyası cihaza özel gibi ama sanırım aynı

keybox buradan alınmış, stok halini eklemiş olalım ki diğer cihazlar da yararlansın

Anlatım :
Keybox xml :
Eng romlar : Xiaomi Engineer Rom – Xiaomi Tools
Eng rom yüklerken oluşan hata çöz : İpucu - Mi Flash "Update sparse crc list failed" hatasının çözümü
Son komutta hata alırsanız geliştirici uyarmış. Mydevice id ile son komuttaki son rakamı kontrol edin. İd ler farklı çıkarsa rakamı değiştirip deneyin.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Evet hocam onarıyor

Üst Alt