Hocam bence buradaki mesajları yorumlarken hesaba katılması gereken en önemli unsur bence tek Türkçe Miui desteği sunan site olması. Yani örnekle açıklaya çalışayım... Parmak izi okumama problemi adında bir konu gördünüz ve altına 5 kişi bende de var diyerek yorum yazmış. Türkiye'de bu cihazdan toplam 10.000 tane satılmışsa okuduğunuz konuyu yorumlarken bu 10.000 cihazdan 5 tanesinde bu sorun varmış diye yorumlamak gerekir diye düşünüyorum. Yani sorunun sizde olma olasılığı 10000'de 5. ki bu oranı kronik olarak nitelendirmek oldukça yanlış olur. Cihaz modeli belirtmedim, soruları ve sayıları tamamen salladım ama söylemek istediğim şey ülkemizde Xiaomi cihaz kullanan her hangi bir kişi bir sorun yaşadığında ilk çözüm aradığı yer bizim forumumuz oluyor. Dolayısıyla buradaki sorun sayısının toplam sorun sayısına yakın olduğunu göz önüne almamız gerekli diye düşünüyorum.
Popüler Xiaomi cihazlarda şimdiye kadar kronik olarak değerlendirebileceğimiz donanımsal bir sorun hatırlamıyorum. Mesela Redmi Note 3 MTK gibi bazı modeller global roma sahip olmadıklarından ülkemizde sorun yaratabiliyor ki bu durumlarda bizler de bu cihazları değil muadili olan daha sorunsuz cihazları öneriyoruz. Hangi modeli düşündüğünüzü bilemiyorum ancak düşündüğünüz cihaz üzerinden gitmeniz, sorunları araştırmanız daha sağlıklı bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.