Sohbet Tecil bitti sınava girebilir miyim?

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Arkadaşlar Allahın selamın üzerinize olsun.Sizlere danışmam gereken bir şey var.
25 yaşındayım 15 haziranda tecilim sona erecek.
6 Eylülde KPSS sınavına giricem. Asker kaçağı olarak sınava girebilir miyim? Ya da ağustos yerine Kasım celbine aldırabilir miyim askerliği?
Bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Burdaki arkadaşların bilgilendirmesi de yeterli olur ama kimse garanti edecek bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Bence askerlik şubesine gidip bilgi almanız daha doğru olur.

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha önce bu duruma düşenler vardır umuduyla konu açtım ama dediğiniz gibi en garantisi askerlik şubesine gidip sormak

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Daha önce bu duruma düşenler vardır umuduyla konu açtım ama dediğiniz gibi en garantisi askerlik şubesine gidip sormak

Zannetmiyorum hocam ama sormanız doğru çıkar belki de :)

Guven0202

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Güven
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
4
Arkadaşlar Allahın selamın üzerinize olsun.Sizlere danışmam gereken bir şey var.
25 yaşındayım 15 haziranda tecilim sona erecek.
6 Eylülde KPSS sınavına giricem. Asker kaçağı olarak sınava girebilir miyim? Ya da ağustos yerine Kasım celbine aldırabilir miyim askerliği?
Bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Ben şahsen bakaya düştüm lakin sınava da girdim. Ama yol kontrolünde sizin GBT sorgusu yaparlar. 15 gün süreli uyarı yaparlar 15 gün içinde gidip askerlik şubesinde başvurunuzu yapmaz iseniz cezaya dönüşür. Bu her GBT sorgusunda tekrarlar.

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Aleykümselam hocam.
Bu arada IP'niz üzerinden gerekli mercilere bilgi verdik, her an sizi alabilirler haha--
Kaçağa düşmeme daha 1 hafta var. Bir yolunu bulurumhaha--
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şube Asal'a bildirip Tc numaranıza durumunuzu işler. Asker kaçağı diye bir şey yoktur. Yoklamasını yaptırmayana Yoklama Kaçağı, Yoklamasını yaptırıp gitmeyene Bakaya, gidipte kaçana Asker Firarisi denir.
Bakaya ve asker firarı suçları para cezası hapis gibi sonuçlar doğurabilir. Yoklama kaçağında ise durum farklıdır. Bir sınava gireceğinizi söylemişsiniz, muhtemelen durumunuz sınav başvurusunda ortaya çıkabilir. Bu durumda mesai saatleri içerisinde en yakın askerik şubesine götürülürsünüz. mesai saatleri dışında yakalanırsanız size bir tebligat yapılır. İkinci kez tebligat alırsanız para cezası durumu gene oluşur.

Tedbir iyidir sınav binası kapısında saçma sapan bir duruma düşmemek adına şubenize başvurun. Durumunuz anlatın en uygun çözümü bulacaklardır. Askere alınmış bile olsanız sınavınıza girebilirsiniz.
Biraz araştırdım kimseye bu tür konularda sıkıntı olmamış. Ama yine de askerlik şubesine gidip sormak lazım.

Üst Alt