Tamirde Büyük Zorluklar

• Konbuyu başlatan Zenex
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 16
  • Görüntüleme 1K

Telefonunuz bozuldu, kime yaptırırsınız?

• Pahalı olsa da sağlam bilinen telefoncuya veririm.

• Her telefoncudan fiyat alıp en uygununa veririm.

• Mahalle telefoncularına veririm.

• Kendim öğrenir, kendim yaparım.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Herkese merhaba,

Bildiğiniz üzere hem yazılım hem de donanım anlamında teknik destek sağlamaktayım fakat son zamanlarda bu ilerleyiş gerçekten kötüye gitmekte. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Anket size bu konuda bazı ipuçları vermiştir diye düşünüyorum.

Son zamanlarda elime gelen cihazların çoğu kurcalanmış olarak geliyor. Gönderenlere durumu izah ettiğimde "Hocam cihazı verdik hem yapamadı hem de oyaladı durdu, sonunda zor kurtarıp cihazı size gönderdik ve şimdi de bununla karşılaşıyoruz." diyorlar.

Karşılaştıkları o durum ne sizce? Daha doğrusu benim karşılaştığım? Evet düşündüğünüz gibi yanlış müdahaleler.

Dün murtzsarialtun hocamızın mi9 una bakıyordum. Cihaza global rom atılıp bl kilitlenmiş. Edl den yazılım atılacak ve sorun çözülecek. Cihazı söktüğümde karşılaştığım manzara içler acısıydı. Ben bunu bir telefoncunun yaptığını düşünmüyorum. Testpoint yapmaya çalışmışlar. 2 direnç 1 bobin koparmışlar cihazdan. Cihaz ne şarj alıyor ne usb görüyordu.

Daha önce de nefes1925 hocamızın cihazı benzer bir durumda gelmişti. Cihazın tek sorunu güç tuşu iken bu cihaza bakan telefoncu arkadaş bunu anlayamamıştı bile.

Bu durumlar hem sizin hem benim için zaman kaybı ve üstüne sizin için fazladan para kaybı ve belkide cihaz kaybı ile sonuçlanabilecek şeyler.
Söylemek istediğim şeyin gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Benim sizin cihazlarınıza yardım etmem için sizin de bana yardım etmenizi bekliyorum.

Herkese iyi forumlar :)

Hommate01

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Xiaomi Mi8 64 G
Konular
5
benimde telefonuma edl moddan yazilim atilmasi gefekiyordu bulundugum bolgede birini buldum sonra aldigim kisiye bu yeri sordum ve kesinlikle orada yaptirma dedi bende baska carem yok diye vermek zorunda kaldim benden sonrada biri daha verdi adam cihazlarimizi yapti sorunsuz bir sekilde bazi saticilarda sahtekar olabiliyor.

Mi Band 4 Uzmani

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
MB4
Cihazım
Mi Band 4
Konular
44
Bu tür işlerde zenex hocam dışı kimseye güven olmaz. Şu seçeneği ekleyin hocam: Kendim öğrenip kendim yaparım.

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konular
36
Herkese merhaba,

Bildiğiniz üzere hem yazılım hem de donanım anlamında teknik destek sağlamaktayım fakat son zamanlarda bu ilerleyiş gerçekten kötüye gitmekte. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Anket size bu konuda bazı ipuçları vermiştir diye düşünüyorum.

Son zamanlarda elime gelen cihazların çoğu kurcalanmış olarak geliyor. Gönderenlere durumu izah ettiğimde "Hocam cihazı verdik hem yapamadı hem de oyaladı durdu, sonunda zor kurtarıp cihazı size gönderdik ve şimdi de bununla karşılaşıyoruz." diyorlar.

Karşılaştıkları o durum ne sizce? Daha doğrusu benim karşılaştığım? Evet düşündüğünüz gibi yanlış müdahaleler.

Dün murtzsarialtun hocamızın mi9 una bakıyordum. Cihaza global rom atılıp bl kilitlenmiş. Edl den yazılım atılacak ve sorun çözülecek. Cihazı söktüğümde karşılaştığım manzara içler acısıydı. Ben bunu bir telefoncunun yaptığını düşünmüyorum. Testpoint yapmaya çalışmışlar. 2 direnç 1 bobin koparmışlar cihazdan. Cihaz ne şarj alıyor ne usb görüyordu.

Daha önce de nefes1925 hocamızın cihazı benzer bir durumda gelmişti. Cihazın tek sorunu güç tuşu iken bu cihaza bakan telefoncu arkadaş bunu anlayamamıştı bile.

Bu durumlar hem sizin hem benim için zaman kaybı ve üstüne sizin için fazladan para kaybı ve belkide cihaz kaybı ile sonuçlanabilecek şeyler.
Söylemek istediğim şeyin gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Benim sizin cihazlarınıza yardım etmem için sizin de bana yardım etmenizi bekliyorum.

Herkese iyi forumlar :)
Bobini koparmak nedir arkadaş ya facepalm~~

Mi Band 4 Uzmani

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
MB4
Cihazım
Mi Band 4
Konular
44
Ben imei işlemi için gittim adam 300 tl dedi civarda yapan tek oydu internetten araştırıp kendim yaptım fiyatı duyunca beyin çalışıyor. :D
Hocam zamanında meraktan root+rom atma sormuştum 720 TL istedilerdi. Bazıları harbiden dolandırıcı. Şifre kırma için 200 TL istiyolar. Altı üstü yapacak del_pwd.zip'ini yüklemek. Hatta bir arkadaş bunlar daha iyi bilir diye j7'sini telefoncuya götürüp bana vermemişti. Pilini çalmışlardı bi de sd kartını. Cidden bazıları çok karaktersiz olabiliyor.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Zenex hocam,
Yarım hoca adamı dinden eder, yarım kasap ise candan edermiş.

1- Maalesef acemiliklerini binlerce liralık telefonları kurcalamakla geçiştiren ustalar çok.
2- İşi erbabına vermektense az para ile önemli işler yaptırmaya hevesli insan da çok.
3- Bu konu herkesin ben bilirim havasında olduğu bir konu.
4- Piyasa her şeye müsait.
5- Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz yerlerde iyi ve kaliteli servis yapanlar olsa da çoğunlukla cihaz katili insanlar var.
6- Sormuyor/soruşturmuyor ve acele karar veriyoruz.
7- Paradan kaçıp işi bilmeyenlere yüzlerce liralık cihazımızı emanet ediyoruz, ardından da sorun büyüdüğü zaman vermekten kaçındığımız paranın daha fazlasını elden çıkarmak zorunda kalıyoruz.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Anket seçeneklerinde şu olmalı.
Hem uygun fiyat hemde işini bilen biri.
Çekirdekten yetişen böyle bir arkadaşım var, sorun oluşursa götürüyorum, telefonun nesi var nesi yok söyler, yapılacakları söyler ve çok uygun fiyata yapar...

Üst Alt