Yardım super acemi yeni xiaomici icin guncelleme mi 8 se

eycey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ceyhun
Cihazım
mi 8 se
Konular
6
Merhaba 20 senelik iphone kullanicisiydim ve xiaomiyi ye gectim mi 8 se aldim ilk xiaomi telefonum olarak tecrube edinmek istedim cokta mutluyum ama sikintim su imei atanmis 10.0.0.1 stable android 8.1.0 surumu

internette hem videolari izledim hemde burdaki rehberleri okudum ama asiri yabanci oldugumdan pek bisi anlamadim

bir gerizekaliya anlatirmis gibi ben bu telefonu nasil guncellemeliyim gosterirseniz sevinirim cunku bayagi karisik gozukuyor guncelle diyince de zaten guncel diyor root atilmis falan filan dediler ama inaninki anlamiyorum oyuzden sizden tecrubeli arkadaslardan bana madde madde sirayla ne yapicagimi imei kaybetmeden nasil guncellicegimi aptala anlatir gibi anlatirsaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim umarim kendimi iyi ifade etmisimdir

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Kendinize aptalmış gibi bir ifade kullanmayın bence hocam, yanlış anlamayın, birşeyi bilmemek aptallık değildir. Benim de konuyla alakalı çok fazla bilgim yok ama bunu belirtmek istedim, sadece ota güncellemesinde deneyimim var onun için de MIUI sayfasından rom indirme ekranında telefon modelinizi seçerek recovery romu indiriyorsunuz, daha sonra güncelleme ekranındaki 10 logosuna 10 kere tıklıyorsunuz ve üç noktaya basarak güncelleme paketini kura basıp indirdiğiniz dosyayı seçerek güncelliyorsunuz. En kolay yöntem gelecek updateler için bu, geriye dönüş hakkında bilgim yok ama videolardan yardım almak daha akılda kalıcı olabilir sizin için.

Skylonely61

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muammer
Cihazım
Mİ 9 T PRO
Meslek
yazılım
Konular
9
Merhaba 20 senelik iphone kullanicisiydim ve xiaomiyi ye gectim mi 8 se aldim ilk xiaomi telefonum olarak tecrube edinmek istedim cokta mutluyum ama sikintim su imei atanmis 10.0.0.1 stable android 8.1.0 surumu

internette hem videolari izledim hemde burdaki rehberleri okudum ama asiri yabanci oldugumdan pek bisi anlamadim

bir gerizekaliya anlatirmis gibi ben bu telefonu nasil guncellemeliyim gosterirseniz sevinirim cunku bayagi karisik gozukuyor guncelle diyince de zaten guncel diyor root atilmis falan filan dediler ama inaninki anlamiyorum oyuzden sizden tecrubeli arkadaslardan bana madde madde sirayla ne yapicagimi imei kaybetmeden nasil guncellicegimi aptala anlatir gibi anlatirsaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkur ederim umarim kendimi iyi ifade etmisimdir

öncelikle bir insana anlatıyorum gerizekalı hiç kimse değildir hocam
1- telefonunuz twrp sürümünü öğrenmeniz lazım
2- en son güncell rom dosyasını indirmeniz lazım
bilgi verirseniz yardımcı olalım

eycey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ceyhun
Cihazım
mi 8 se
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle bir insana anlatıyorum gerizekalı hiç kimse değildir hocam
1- telefonunuz twrp sürümünü öğrenmeniz lazım
2- en son güncell rom dosyasını indirmeniz lazım
bilgi verirseniz yardımcı olalım
tesekkur ederim yanit ve yardkm ickn twrp nedir nerden bakarim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendinize aptalmış gibi bir ifade kullanmayın bence hocam, yanlış anlamayın, birşeyi bilmemek aptallık değildir. Benim de konuyla alakalı çok fazla bilgim yok ama bunu belirtmek istedim, sadece ota güncellemesinde deneyimim var onun için de MIUI sayfasından rom indirme ekranında telefon modelinizi seçerek recovery romu indiriyorsunuz, daha sonra güncelleme ekranındaki 10 logosuna 10 kere tıklıyorsunuz ve üç noktaya basarak güncelleme paketini kura basıp indirdiğiniz dosyayı seçerek güncelliyorsunuz. En kolay yöntem gelecek updateler için bu, geriye dönüş hakkında bilgim yok ama videolardan yardım almak daha akılda kalıcı olabilir sizin için.
tesekkur ederim ama ota nedir ayrica mi 8 se recovery romu nerden indircem guncelleme ekraninda indiremiyorum zaten guncel hazisi cikuyor

tesekkur ederim ama ota nedir ayrica mi 8 se recovery romu nerden indircem guncelleme ekraninda indiremiyorum zaten guncel hazisi cikuyor

Skylonely61

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muammer
Cihazım
Mİ 9 T PRO
Meslek
yazılım
Konular
9
tesekkur ederim yanit ve yardkm ickn twrp nedir nerden bakarim

telefonu tamamen kapatın ses açma ve güç ile açın karşınıza bir ekran gelecek orada yazacaktır bilgi bekliyorum

eycey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ceyhun
Cihazım
mi 8 se
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
telefonu tamamen kapatın ses açma ve güç ile açın karşınıza bir ekran gelecek orada yazacaktır bilgi bekliyorum
3.2.3_08-10 bu numarasi

Skylonely61

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muammer
Cihazım
Mİ 9 T PRO
Meslek
yazılım
Konular
9
3.2.3_08-10 bu numarasi
öncelikle twrp güncellememiz gerekiyor sonra rom yüklenmesi gerekiyor
1- twrp güncelleyebilmeniz için pc şart
bilginiz yoksa pcniz varsa bağlanıp yardımcı olurum

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
3.2.3_08-10 bu numarasi

Hocam Google a telefon modelinizi ve Romu yazarsanız MIUI sitesinde recovery rom uzantısı çıkacaktır. Örneğin ben pocophone F1 kullanıyorum ve Pocophone F1 latest update recovery rom yazarak buluyorum. Ara sıra kontrol ediyorum bu şekilde

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Root : Tam yetki iznidir, Windows'ta admin yetkisine sahip olmaya benzer, telefonun bir çok şeyini bu yetki sayesinde değiştirebilirsin
Rom : Telefondaki yazılıma rom denir. Fabrika çıkışlı olarak gelen Stock rom, geliştiricilerin fabrika çıkışı romlar yada başka romlar üzerinden geliştirdiği romlara Custom rom denir.
Twrp: Custom romlarin yüklenmesi için gereken yükleme yazılımıdır.
Fastboot : Telefon üreticilerinin sunduğu yükleme yazılımıdır.
Eğer telefon kapalı iken ses açma power bastığınızda fastboot geliyor ise telefonunuz büyük ihtimalle stock rom yüklüdür, twrp geliyor ise custom rom yüklüdür.

Gelelim imei kaybetmeden nasıl güncelleme yapacağına. Bildiğim kadarıyla imei telefonun efs bölümünde yer alıyor. Telefon kapalıyken ses açma power ile twrp açıp yedekle bölümünden efs seçip aşağıdaki çubuğu sağa kaydirirsan efs yedeği almış olursun. Sonra telefonu açıp ayarlar sistem bölümünden hangi rom yüklü kontrol edersin. Bunu ınternette aratıp güncelleme gelmişse telefonuna indirirsin, twrp açıp temizleye basıp sistem cache dalvik cache data silersin, geri gelip yükleme bölümüne girip indirdigin romu seçip kurarsın ve telefonu açarsın baktın ki telefon açıldığında imei uçmuş, twrp tekrar girip backup yani yedek bölümünden yedekledigin efs yedeğini yükler imeine kavuşur sistemi başlatıp telefonunu kullanmaya başlarsın

eycey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ceyhun
Cihazım
mi 8 se
Konular
6
öncelikle twrp güncellememiz gerekiyor sonra rom yüklenmesi gerekiyor
1- twrp güncelleyebilmeniz için pc şart
bilginiz yoksa pcniz varsa bağlanıp yardımcı olurum
Root : Tam yetki iznidir, Windows'ta admin yetkisine sahip olmaya benzer, telefonun bir çok şeyini bu yetki sayesinde değiştirebilirsin
Rom : Telefondaki yazılıma rom denir. Fabrika çıkışlı olarak gelen Stock rom, geliştiricilerin fabrika çıkışı romlar yada başka romlar üzerinden geliştirdiği romlara Custom rom denir.
Twrp: Custom romlarin yüklenmesi için gereken yükleme yazılımıdır.
Fastboot : Telefon üreticilerinin sunduğu yükleme yazılımıdır.
Eğer telefon kapalı iken ses açma power bastığınızda fastboot geliyor ise telefonunuz büyük ihtimalle stock rom yüklüdür, twrp geliyor ise custom rom yüklüdür.

Gelelim imei kaybetmeden nasıl güncelleme yapacağına. Bildiğim kadarıyla imei telefonun efs bölümünde yer alıyor. Telefon kapalıyken ses açma power ile twrp açıp yedekle bölümünden efs seçip aşağıdaki çubuğu sağa kaydirirsan efs yedeği almış olursun. Sonra telefonu açıp ayarlar sistem bölümünden hangi rom yüklü kontrol edersin. Bunu ınternette aratıp güncelleme gelmişse telefonuna indirirsin, twrp açıp temizleye basıp sistem cache dalvik cache data silersin, geri gelip yükleme bölümüne girip indirdigin romu seçip kurarsın ve telefonu açarsın baktın ki telefon açıldığında imei uçmuş, twrp tekrar girip backup yani yedek bölümünden yedekledigin efs yedeğini yükler imeine kavuşur sistemi başlatıp telefonunu kullanmaya başlarsın
tamam simdi ozaman

bu linkten siteye ait link
TWRP Custom Recovery for Mi 8 SE (Sirius)
aracini indirdim

bu sitede ise cin stable fast boot ve recovery boot var ayrica abd boot da var hangisini indircem bilmiyorum

bu arada telefonda magisk mask uygulamasi var ne ise yarar bilmiyorum aldigimda yukluydu

Üst Alt