Yardım Stock romu yeniden kurmak istiyorum

• Konbuyu başlatan emrer
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 823

emrer

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi Max 64Gb
Konular
1
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle gelişmiş bir android kullanıcısı değilim o yüzden yardıma ihtiyacım var.

Chrome üzerinden bu müzik indirme sitelerinin birkaçından müzik indirdim. Bu yüzden ara ara whatsapp ve instagram uygulamalarına girdiğim vakit reklam gösterimi oluyor. Fabrika ayarlarına geri döndüm ve sd kartı da biçimlendirdim fakat o reklamlar hala çıkmaya devam ediyor. Sanırım bu reklamları gösteren yazılım recovery kısmına yerleşmiş.Reklamlar rahatsız edici değil ve çok sık çıkmıyor ama yine de rahatsız edici ve bunlardan kurtulmak istiyorum. Sanırım tek çarem stock romu indirip yeniden kurmak.(Araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım.) Belki 10 tane farklı antivirüs programı ile taradım tools uygulamasını buluyorlar fakat silinemiyor ve hatta devredışı bile bırakılamıyor.

Sorumlarım şunlar ki;

1-Stock romu yani şuanki orjinal sistemi kurmak için bootloader kilidini kaldırmam gerekiyor mu? Kaldırmadan yapılabilir mi?
2- Bootloader kilidi kaldırıldıktan sonra tekrar aktif edilebiliyor mu?
3- Telefonumda açılırken hard reset işlemi yapılamıyor ya da ben yapamadım. Güç tuşuna ve volume up tuşuna basıyorum. Mi logosu gelince güç tuşunu bırakıyorum ve ekrana bir telefon geliyor. Usb kabloyu takıyorum ama ekrandaki telefona takılmamış oluyor ve yani hiçbir değişiklik olmuyor. Ben mi yapamıyorum, yoksa bir sorun mu var?

Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

byl82

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
samsung s 3
Konular
24
Reklam ları engellemek için bir sürü program var ben adguard kullanıyorum

Oyla:

emrer

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi Max 64Gb
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Reklam ları engellemek için bir sürü program var ben adguard kullanıyorum

Teşekkür ederim ama kökten kurtulmak istiyorum, temiz olsun isityorum. Bu yazılımın reklam göstermek dışında çok daha zararlı işlevleri olabilir.

Oyla:

Mkbrs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mk
Cihazım
Mi5
Konular
1
Ayarlar /Ek ayarlar/Gizlilik /Reklam Servisleri kapat ve sıfırla

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam sıkıntının tools uygulamasından kaynaklandığından eminseniz cihazınızda root yetkisi alıp tools uygulamasını kaldırabilirsiniz. Eğer stock rom kurmak istiyorsanız. Bu durumda iki seçeneğiniz var. Birincisi için öncelikle .zip uzantılı rom dosyasını indirip telefonunuza kopyalayın. Güncelleme uygulamasına girin, sağ üstteki üç noktaya tıklayıp buradan güncelleme paketini seç seçeneğini seçin. Kopyalamış olduğunuz rom dosyasını gösterin ve romun yüklenmesini bekleyin. Bu yol oldukça kolay ancak maalesef her cihazda ve sürümde çalışmıyor. Eğer olmazsa ikinci yol olan bootloader kilidini açıp fastboot ile orijinal romu yüklemeniz gerekir. Bu anlatımlara ise sık sorulan sorular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Ses açma ve güç tuşlarına basarak normalde cihaz recovery'e geçer ancak sizin cihazınızda recovery bulunmuyor. TWRP gibi bir custom recovery yüklemesi yapılmadığı için de gelen ekran son derece normal. Her hangi bir sorun yok yani :)

Oyla:
Üst Alt