Soru Sosyal medya hangi platformda kullanılmalı

onderkanber

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Önder
Cihazım
redmi note 7
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global kararlı 11.05
Telefon Modeli
Redmi note 7
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese iyi formlar;
Facebook, intagram, twitter vs. gibi sosyal medyada organlarını kendi uygulamasından kullanmakmı, yoksa bir tatayıcı üzerinden kullanmakmı avantajlı?
Avantaj: hangisi daha az data, pil tüketir ve güvenlidir? Tarayıcılar arasında bu sorular farklılık gösterir mi?
Galiba uzun bir soru oldu

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
Herkese iyi formlar;
Facebook, intagram, twitter vs. gibi sosyal medyada organlarını kendi uygulamasından kullanmakmı, yoksa bir tatayıcı üzerinden kullanmakmı avantajlı?
Avantaj: hangisi daha az data, pil tüketir ve güvenlidir? Tarayıcılar arasında bu sorular farklılık gösterir mi?
Galiba uzun bir soru oldu
Hocam uygulama kullanmak depolama konusunda dezavantajlıdır
Veri kullanımı konusunda da orta halli diyebiliriz
Tarayıcı kullanarak kullanırsanız depolama konusunda avantaj sağlansınız ancak anlık bildirimler konusunda sorun yaşayabilirsiniz

Tavsiyem uygulama kullanmanız olurdu
İyi forumlar

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Hocam, Mr.cakmak hocama aynı şekilde katılıyorum. En güncel arayüz ve anlık bildirim açısından tarayıcılarda değil, uygulamasında kullanmanız arayüz olarak hem daha iyi bir deneyim sağlar hem de bildirimler ve senkronizasyon açısından iyidir.
Veri kullanımı yüksek olacaktır hali ile. Onu da operatorlerdeki cüzi rakamlarda tarifeler ile onleyebilirsiniz. Ben dışarıda sürekli WhatsApp/İnstagram/Twitter ve Spotify uygulamalarini kullandığım için onlara ait sınırsız pass tarife aldım Vodafoneda. Aşım sorunu yaşamıyorum.

Şarj için de sorun olacağını düşünürseniz arka plan aktivitelerini kapatabilir/Facebook vb. İçin düşük tüketim yapan Lite uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Oyla:

onderkanber

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Önder
Cihazım
redmi note 7
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam uygulama kullanmak depolama konusunda dezavantajlıdır
Veri kullanımı konusunda da orta halli diyebiliriz
Tarayıcı kullanarak kullanırsanız depolama konusunda avantaj sağlansınız ancak anlık bildirimler konusunda sorun yaşayabilirsiniz

Tavsiyem uygulama kullanmanız olurdu
İyi forumlar
Anlık bildirim benim için çok önemli değil. Ram konusunda hangisidir peki. Galiba güvenlik konusunda tarayıcıya göre değişir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, Mr.cakmak hocama aynı şekilde katılıyorum. En güncel arayüz ve anlık bildirim açısından tarayıcılarda değil, uygulamasında kullanmanız arayüz olarak hem daha iyi bir deneyim sağlar hem de bildirimler ve senkronizasyon açısından iyidir.
Veri kullanımı yüksek olacaktır hali ile. Onu da operatorlerdeki cüzi rakamlarda tarifeler ile onleyebilirsiniz. Ben dışarıda sürekli WhatsApp/İnstagram/Twitter ve Spotify uygulamalarini kullandığım için onlara ait sınırsız pass tarife aldım Vodafoneda. Aşım sorunu yaşamıyorum.

Şarj için de sorun olacağını düşünürseniz arka plan aktivitelerini kapatabilir/Facebook vb. İçin düşük tüketim yapan Lite uygulamalarını tercih edebilirsiniz.
WhatsApp dışında diğerlerinin anlık bildirimin önemi yok benim için. teşekkürler iyi formlar

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
Anlık bildirim benim için çok önemli değil. Ram konusunda hangisidir peki. Galiba güvenlik konusunda tarayıcıya göre değişir.
Hocam anlık bildirim önemli değilse Chrome ile kullanırsınız güvenlik konusunda lider diyebilirim kendi adıma
Ram kullanımınız düşük olur ancak chrome fazla şarj tüketiyor
Ve yine olay uygulamaya dönüyor
Artı ve eksileri kıyas yaptığım zaman uygulama ön plana çıkıyor

Ram ve şarj kullanımı içinde Buse S. Yıldız hocamın dedıgı gibi arkaplan aktivitesini kısıtlarsınız ve bu sayede bunuda aşmış olursunuz

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Hocam Friendly diye bir uygulamalar topluluğu var Friendly for facebook vs gibi depolama bir tık iyi insta twit de var bir deneyin onun da pil kullanımını inceleyin.Facebook olanı kullanmıştım iyiydi.

Oyla:

onderkanber

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Önder
Cihazım
redmi note 7
Konular
6
Hocam anlık bildirim önemli değilse Chrome ile kullanırsınız güvenlik konusunda lider diyebilirim kendi adıma
Ram kullanımınız düşük olur ancak chrome fazla şarj tüketiyor
Ve yine olay uygulamaya dönüyor
Artı ve eksileri kıyas yaptığım zaman uygulama ön plana çıkıyor

Ram ve şarj kullanımı içinde Buse S. Yıldız hocamın dedıgı gibi arkaplan aktivitesini kısıtlarsınız ve bu sayede bunuda aşmış olursunuz
bilgileriniz için çok teşekkürler. bunu sorma sebebim şuydu aslında sosyal medyayı chrome üzerinden kullanıyordum. bir gün şunu farkettim depolamada chrome 1.7gb gibi uçuk bir alan kalıyor. ön bellek verileri filan. verileri temizleyince 300mb ta kadar düştü. tabi bu seferde tekrar tekrar oturum açma sorunu oluyor

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
bilgileriniz için çok teşekkürler. bunu sorma sebebim şuydu aslında sosyal medyayı chrome üzerinden kullanıyordum. bir gün şunu farkettim depolamada chrome 1.7gb gibi uçuk bir alan kalıyor. ön bellek verileri filan. verileri temizleyince 300mb ta kadar düştü. tabi bu seferde tekrar tekrar oturum açma sorunu oluyor
Aynen hocam çok fazla çerez tüketiyor tarayıcılarda düzenli temızlık yapmanız lazım
Oturum içinde chrome için konuşuyorum geçmiş ve tarama verilerini temizle dediğinizde çerezleri işaretlemeyin oturum kapanmaz

Oyla:

onderkanber

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Önder
Cihazım
redmi note 7
Konular
6
Hocam Friendly diye bir uygulamalar topluluğu var Friendly for facebook vs gibi depolama bir tık iyi insta twit de var bir deneyin onun da pil kullanımını inceleyin.Facebook olanı kullanmıştım iyiydi.
tek uygulama ile bütün sosyal medyayı mı kullanabiliyoruz bu uygulamayla. tavsiye için teşekkürler

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
tek uygulama ile bütün sosyal medyayı mı kullanabiliyoruz bu uygulamayla. tavsiye için teşekkürler
Hayır hocam farklı bir platform önceden sanırım tek uygulamaydı ama şimdi ayrı ayrı.Normal uygulamaları kadar yer kaplamıyor vs

Oyla:
Üst Alt