Üstad bu prpblemi sen çözersin
bu kalitesizliğe çözüm bul
Merhaba, bir medya dosyasını yüklemek istediğiniz de, o medya dosyası çoğunlukla Instagram uygulaması tarafından işlem görmüyor. Tam olarak nasıl işlem gördüğünü şu şekilde açıklayabilirim;
Medya dosyasını seçtikten sonra, Instagram uygulaması seçilen medya dosyasını işliyor ve size bir önizleme gösteriyor. Siz medya dosyasını paylaşmak istediğiniz de ise işler değişiyor. Instagram uygulaması tarafından işlem görmemiş, yani orijinal medya dosyası sunucu da işleniyor ve paylaşılıyor.
Sunucu yükünü azaltmak için güzel bir yöntem. Seçmiş olduğunuz her medya dosyası cihazınızdaki Instagram uygulaması tarafından işleniyor ve yalnızca paylaşmak istediğiniz medya dosyaları sunucu üzerinde işleniyor.
Instagram Aero ile birlikte sol aşağıdaki Ev İkonuna basılı tutarsanız Instagram'ın geliştirici seçeneklerine erişebilirsiniz. Kalite ile ilgili bir çok seçenek mevcut lakin deneme fırsatım olmadı.
Yapabileceğiniz en iyi şey, paylaşmak istediğiniz medya dosyalarını Instagram'ın belirlemiş olduğu resmi standartlara getirin. Adobe ve benzeri yardımcı programlarla medya dosyalarınızı düzenleyebilirsiniz. Bu konu hakkında YouTube'da yabancı içeriklere göz atmanızı öneririm.
Sahte bir hesap açıp, düzenlemiş olduğunuz medya dosyalarını tek tek deneyebilirsiniz.
Bir keresinde hesaptan hesaba paylaşılan medya dosyalarının kalitelerinin değiştiğine şahit olmuştum, aynı cihazdan iki farklı hesaptan aynı medya dosyasını paylaşıyordum ve kalitelerinin farklı olduğunu gözlemliyordum. Özetle, bu sistemin bir çok çalışma mantığı olduğunu düşünüyorum.