Sohbet Sony IMX586 Arka Kamerada Aynı Sensörü Kullanan Mi A3 Ve K20 Pro Karşılaştırması

Asdqwer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Yok :)
Cihazım
Mi 8
Konular
27
Tabiki mp ile kalite karşılaştırılamaz fakat burada anlatmak istediğim mesele xiaomi'nin en övündüğü şeylerden birinde diğer emsallerinden kötü durumda olması. Hani her fırsatta 48 mp kamerayla övünüyorlar ya işte o çok övündükleri kameranın hakkını veremiyor. Samsung hiç övünmediği ve üstelik kendi üretimi bir sensör ile çok daha güzel işler çıkartıyor.

Tabiki Gcam üzerine başka uygulama tanınmaz ama Samsungda bu konuda Xiaomi den çok daha iyi bir durumda.
Burada mesele telefona 48 mp kamera koyup övünmek değil. 48 mp kameralı telefon ürettik mesajı vermek. Yakında 100 MP lik telefonlar gelecek. Ama onlarda hayatımızda hiçbir şey değiştirmeyecek. Dxomark ı baz alarak konuşursak Mate 30 pro şuanda en iyi kameralı telefon 121 Skoru var. Xiaomi 100 MP lik telefon yapsa skoru 150 olacak değil. Böyle şeylere takılmayın. O değer sadece göstermelik. Ve uretilebildiğinin kanıtı.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Ben cep telefonu alanların niye ihtiyaçlarına göre bakıp da almadıklarını, kameraya bakmalarını anlayamıyorum... 500 liraya gidip, dijital bir kamera alsınlar , samimi söylüyorum, en iyi cep telefonu kamerasından çok daha iyi olacaktır

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Ben cep telefonu alanların niye ihtiyaçlarına göre bakıp da almadıklarını, kameraya bakmalarını anlayamıyorum... 500 liraya gidip, dijital bir kamera alsınlar , samimi söylüyorum, en iyi cep telefonu kamerasından çok daha iyi olacaktır

Hocam ben size bu konuda katılmıyorum. Bu biraz yaş ile de alakali olabilir :) akilli telefon kullanicilarindan 15-25 yas arasi cogu kisi fotoğrafı sosyal medya icin çekiyor. Haliyle iyi bir Kamera istiyorlar .

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam ben size bu konuda katılmıyorum. Bu biraz yaş ile de alakali olabilir :) akilli telefon kullanicilarindan 15-25 yas arasi cogu kisi fotoğrafı sosyal medya icin çekiyor. Haliyle iyi bir Kamera istiyorlar .
Haklı olabilirsiniz, zaten akıllı telefonlardan daha az akıllı olmalarından kaynaklı bir durum söz konusu

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
Haklı olabilirsiniz, zaten akıllı telefonlardan daha az akıllı olmalarından kaynaklı bir durum söz konusu

İyi güzel hoşta, ben yanımda hem telefon hemde kamera taşımak zorunda mıyım dedem? bunu hiç hesaba katmıyorsun. Ben herşeyi bir arada, fazla boyutta olamayacak şekilde, tek cihazda olmasını istiyorum.
O zaman cep telefonuda kullanmayalım, ev telefonu ve ankesörlü telefon kullanalım.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
İyi güzel hoşta, ben yanımda hem telefon hemde kamera taşımak zorunda mıyım dedem? bunu hiç hesaba katmıyorsun. Ben herşeyi bir arada, fazla boyutta olamayacak şekilde, tek cihazda olmasını istiyorum.
O zaman cep telefonuda kullanmayalım, ev telefonu ve ankesörlü telefon kullanalım.
Benim söylediklerimin mantığını anlamayan insanlarla tartışmak istemiyorum esasında...tabiki de her şeyin bir arada olması muhteşem güzel ama İYİ kamera bekleyen, ya pamuk eller cebe diyecek yada Xiaomi almayacak....gidecek aynı donanıma sahip başka bir marka alıp, 3 misli fiyat verecek ama çok iyi bir kameraya da sahip olmuş olacak...kapito?

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
Benim söylediklerimin mantığını anlamayan insanlarla tartışmak istemiyorum esasında...tabiki de her şeyin bir arada olması muhteşem güzel ama İYİ kamera bekleyen, ya pamuk eller cebe diyecek yada Xiaomi almayacak....gidecek aynı donanıma sahip başka bir marka alıp, 3 misli fiyat verecek ama çok iyi bir kameraya da sahip olmuş olacak...kapito?

Mesela ne alacak? One plus 7 pro mu alacak? Onda da aynı sensör var da aynı bakımdan. Şuan piyasada en iyi kamera sensörlerinden biri zaten. Daha ne alalım? Konuda geçen şey yazılım. Kamera sensörü zaten en iyilerinden birisi. Yazılım istiyoruz yazılım:)
Edit:
Üstte gidip 500liraya kamera alın diyorsunuz, sonrada aynı donanımda başka marka diyorsunuz.
Demek ki mesele 500liralık kamera değil, onu yazmanıza gerek yokmuş. Mesele yazılımmış.

Son düzenleme:

Asdqwer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Yok :)
Cihazım
Mi 8
Konular
27
Bende şunu anlamıyorum.
Mesela ne alacak? One plus 7 pro mu alacak? Onda da aynı sensör var da aynı bakımdan. Şuan piyasada en iyi kamera sensörlerinden biri zaten. Daha ne alalım? Konuda geçen şey yazılım. Kamera sensörü zaten en iyilerinden birisi. Yazılım istiyoruz yazılım:)
Yazılımın yeterli olmadığı durumlar da var. Telefonun işlemcisinin de iyi olması lazım. O fotoğrafı işleyebilmesi lazım. İyi bir işlemci iyi bir kamera derken zaten fiyat yükseliyor artık.

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
Yazılımın yeterli olmadığı durumlar da var. Telefonun işlemcisinin de iyi olması lazım. O fotoğrafı işleyebilmesi lazım. İyi bir işlemci iyi bir kamera derken zaten fiyat yükseliyor artık.

Yahu şuan elimde Mi9t Pro var. Benim sorunum yazılım. Zaten kimse note 7, max 3 ten vs vs yüksek kalite beklemiyor. Ben beklemiyordum açıkçası. Ben bu telefona kamera için geçtim, beklentilerimi karşıladı mı? evet. Ama daha iyi olabilir. Bu kadar model çıkaracağına, miui 11 çıkaracağına (Sorunları bitmiyor bunun da tabi) düzgün yazılım yapsın.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bende şunu anlamıyorum.
Valla anlaşılmayacak bir şey yokki ortada, herkes de akıl ve mantık var, ona göre hareket edecek herkes... Benim cihazım vasat bir cihaz ama yaşımdan ve gözlerimden dolayı, büyük ekranlı olduğu için kullanıyorum, SD 855 varsın olmasın, kamerası Huawei P 30 Pro nun ki gibi muhteşem olmasın, hepsini bir arada bulmak maalesef imkansız, fedakarlık şart... Iyi geceler hocam

Üst Alt