HaklıHocam sürekli annemden azar işitiyorum, 32 yaşında adamsın evlenmedin gitti, ben torun istiyorum. Torunlarımı görmeden ölmek istemiyorum, sanırım bu sözler yan etki yapıyor.![]()
Baktım benim gibi Karadenizli çok. Gecenin inticamına uygun bilindik bir temel fıkrasıyla günü tamamlayalım... Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e nasıl olduğunu sorar ve aralarında şu diyalog geçer... Temel," 30.kattan aşağıya duşti... Adam," Vah vah desene çok feci ölmüş... " Temel," Yok ula oyle ölmedu... tam yere düşecekken manavın tentesuna çarpip tekrar yükseldi..." Adam," Vah Vaah! Daha şiddetli çakıldı o zaman. " Temel: Yok! Karşıdaki kasabin tenteden zıpladi. ha bu sefer karşi binanın çatisuna..." Adam," Demek çatıya çarpıp öldü." Temel," Yok ya! Çatidan yuvarlanup elektrik tellerine cittu... " Adam," Deme ya! Çarpıldı o zaman..." Temel," Yok canum teller yaylandi babami 200 metre yukarı fırlatti. " Adam," 200 metreden yere çakıldı öyle mi? Yazık... " Temel: Yok ya yine en baştaki bakkalin tenteye... " Adam," Orda mı öldü? " Temel," Yooo... Ordan da yine kasaba... " En sonunda bunalan adam Temel'e bağırarak sordu." Ulan nasıl öldü bu adam? " Temel: "Baktık durmayi... Vurdik oni!" |
Az önce ne okudum ben
Baktım benim gibi Karadenizli çok. Gecenin inticamına uygun bilindik bir temel fıkrasıyla günü tamamlayalım...
Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e nasıl olduğunu sorar ve aralarında şu diyalog geçer...
Temel," 30.kattan aşağıya duşti...
Adam," Vah vah desene çok feci ölmüş... "
Temel," Yok ula oyle ölmedu... tam yere düşecekken manavın tentesuna çarpip tekrar yükseldi..."
Adam," Vah Vaah! Daha şiddetli çakıldı o zaman. "
Temel: Yok! Karşıdaki kasabin tenteden zıpladi. ha bu sefer karşi binanın çatisuna..."
Adam," Demek çatıya çarpıp öldü."
Temel," Yok ya! Çatidan yuvarlanup elektrik tellerine cittu... "
Adam," Deme ya! Çarpıldı o zaman..."
Temel," Yok canum teller yaylandi babami 200 metre yukarı fırlatti. "
Adam," 200 metreden yere çakıldı öyle mi? Yazık... "
Temel: Yok ya yine en baştaki bakkalin tenteye... "
Adam," Orda mı öldü? "
Temel," Yooo... Ordan da yine kasaba... "
En sonunda bunalan adam Temel'e bağırarak sordu." Ulan nasıl öldü bu adam? "
Temel: "Baktık durmayi... Vurdik oni!"
Az önce ne okudum ben![]()
![]()
![]()
![]()
Eh sonuçta sizin yöre değil miHa cevap verirum fikradur da
Bi kemençe dinleyeyim de kendime geleyim bizim aile batumdan gelme laz yani biraz böyle kemençe çalınırken kıpraşma oluyor niyeyse bende![]()
Eh sonuçta sizin yöre değil mi![]()
![]()
Sonuçta genetik hocamYok ben baba tarafı çorumluyum. Annemin tarafı öyle. Bazen anneannem lazca birşeyler diyor bana mesela sövdüğünü düşünüyorum. Fakat bizde kapmışızdır birşeyler orası ayrı konu![]()
![]()
Ben değilimBen de karadenizliyim. (kastamonu) herkes karadenizliymiş