Bugün an itibariyle özel güvenlik sektöründen bir daha hiç girmemek üzere ayrıldım. İnsanlarla uğraşmak, kaprisli egolu emekli polis ve asker amirler. Projelerde sanki satın alınan bir malmışız gibi haklardan adam gibi yararlanamamak ve dahası.. Türkiye de bu özel güvenlik denilen olay tamamen bitmiş ve değersiz, vasıfsız görülen bir iş konumuna düşmüş halbuki düzenli ve sistemli bir şekilde hareket edilse ve yetki kapsamı genişletilse özel güvenlik kolluk kuvvetlerinden sonra gelen yardımcı bir unsur oluyor. Bugün polisin yetişemediği hemen müdahale edemediği alanlarda özel güvenlik devreye giriyor. Tazminatımı alıp çıktım an itibariyle bugün ve yaklaşık 15 senedir bu işi yapan birisiyim ve son zamanlarda emeğimin harcandığını, ötekileştirildiğimi ve tabiri caizse özür dileyerek "enayi" yerine koyulduğumu düşünüyorum. Türkiye nin acı gerçekleri..
5188 sayılı özel güvenlik yasası tamamen bir hikayeden ve formaliteden ibaret, özel güvenliği nasıl kısıtlayayım nasıl iş yapmasını engelleyeyim niteliğinde bir ders kitabı adeta..
Sakın ama sakın arkadaşlar özel güvenlik düşünmeyiniz, çevrenizde düşünen var isede engel olunuz. Özel güvenlik gerçekten paraya sıkıştığınız durumlarda girip birkaç ay çalışılıp çıkılacak birşey ben vardiya amirliğide yaptım proje amirliğide yaptım genç yaşımda birçok proje değiştirdim, yeri geldi yeni projelerimde sadece güvenlik görevlisi olarak çalıştım ama kendinize vakit ayıramadığınız hastalığınızda adam gibi izin alamadığınız vefat gibi durumlarda dahi izin almanızın problem olduğu iş kolu.