Sohbet Sohbet köşesi

mehmetali026

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet ali
Cihazım
Redmi Note 11pr
Meslek
Emekli
Konular
36
Selamın aleyküm hayırlı sabahlar hayırlı işler güçler olsun işimiz gücümüz rast gitsin sağlıklı mutlu huzurlu bereketli bir gün olsun inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun arkadaşlar

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Dostlar benmi yanlış biliyorum acaba?

Zamanında Xiaomi ile tanıştığımda, Cepport dan Redmi Note 4X mido almıştım. İthalatçı garantili idi. İmei kontrol ettiğimde ithalat yolu ile kaydedilen imei yazıyordu. Yani sorun yoktu. Şimdi bu Redmi Note 12 pro 5G için satıcı soru cevaplarına baktım. Kafam karıştı. Bazıları BTK kayıtlı demiş. Bazıları tek sim demiş. Kimisi imei kontrol ettiğimde birinci sim de rakamlar varken ikinci sim 0 yazıyor demiş. Satıcılar imei klonlu satıp BTK kayıtlı diyebilirmi? Satış platformları Hepsiburada ve Trendyol gibi siteler. Acaba kapalı kutu geldiğinde kutu üstündeki imei leri kontrol edip iade etme imkanı olurmu ki?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Dostlar benmi yanlış biliyorum acaba?

Zamanında Xiaomi ile tanıştığımda, Cepport dan Redmi Note 4X mido almıştım. İthalatçı garantili idi. İmei kontrol ettiğimde ithalat yolu ile kaydedilen imei yazıyordu. Yani sorun yoktu. Şimdi bu Redmi Note 12 pro 5G için satıcı soru cevaplarına baktım. Kafam karıştı. Bazıları BTK kayıtlı demiş. Bazıları tek sim demiş. Kimisi imei kontrol ettiğimde birinci sim de rakamlar varken ikinci sim 0 yazıyor demiş. Satıcılar imei klonlu satıp BTK kayıtlı diyebilirmi? Satış platformları Hepsiburada ve Trendyol gibi siteler. Acaba kapalı kutu geldiğinde kutu üstündeki imei leri kontrol edip iade etme imkanı olurmu ki?

Son 3-4 yıldır oldukça yoğun bir şekilde uygulanan bir yöntem. Kaçakçı firma 200 tane çift simli x marka telefon getiriyor ama resmi kurumlara bunların sadece yarısını yani 100 tanesini bildiriyor. BTK görevi gereği bildirilen bu 100 tanesinin kaydını, yani 100 cihazdaki toplam 200 tane imei'nin kaydını yapıyor. Daha sonra kaçakçı firmamız kayıt edilen 100 cihazdaki 2. imei'yi siliyor ve kaydı olmayan 100 cihaza bu silinen imei'leri yazıyor. Siz son tüketici olarak IMEI kontrolünü yaptığınızda ithalat yoluyla kaydedilen IMEI görüyorsunuz, marka model tutuyor ve şüphelenmiyorsunuz. Oysa kaçakçı firma tüm vergi sisteminin kontrolü IMEI kontrolü üzerinden yürüdüğü için 200 tane cihaz satsa da 100 tane cihaz satmış gibi vergi veriyor. 10 liralık telefona 15 lira vergi verdiğimizi düşünürseniz devletten çalarak çok ciddi kar ediyorlar. Yetkili kurumları da bizim 3 kuruşluk telefonlara imei yazıldı mı yazılmadı mı onu yakalatmaya çalıştırarak meşgul ediyorlar ve gözden kayboluyorlar.

Sonuçta siz satın aldıktan sonra iadeye gönderdiğinizde kabul etmezlerse "bu ticari anlaşmazlık değil o yüzden THH'ye değil direk kaçakçılık şubeye ve savcılığa başvuruyorum" şeklinde tehdit ederseniz iadeyi kabul edeceklerdir.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Böyle diyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki Trendyol Hepsiburada gibi sitelerden nasıl satış yapabiliyor ki bunlar.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Böyle diyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki Trendyol Hepsiburada gibi sitelerden nasıl satış yapabiliyor ki bunlar.

Verdikleri cevap da yazdıklarımı teyit ediyor hocam.

Diğer sorunuzun cevabını da burada yazmıştım :D

Elektronikte ve özellikle telefonda Trendyol en sakatı, uzak durun.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro