- Adım
- Erkan
- Cihazım
- Yok
- Konular
- 6
Herkese selam, iyi forumlar diliyorum. Cumanız mübarek olsun arkadaşlar.. Diğer mesajlarda bi caps görmüştüm doların artışıyla ilgili. Ben bugün malum işten gece yarısı çıkacağım için karnı bastırmak amacıyla 300gr bi dönere 80 lira verdim yarın bir gün 100 de veririz. Vermeliyiz ki yediğimiz, içtiğimizin tadını alalım değil mi ? Herkes memnun gibi. Yavaş yavaş alışacağız artık. Saygılar..
Şimdiden geçmiş olsun hocam. Midenizi bozar o döner. Kaliteli dönerlik etin fiyatı 350-400₺ civarında. İdare eder olan 300₺. 300 altına satılan et ya et değildir ya da kıyma döner yersiniz ki kıyma dönerin de 250 ve üzeri olması lazım...
Gel gör ki sizin 80 liralık dönderdeki ekmek, lojistik, işletme gideri, karı vs. dahil kilosu 260₺ geliyor ki ete verdikleri en fazla 150₺ olması lazım bu hesapla. Yani eğer yemediyseniz atın çöpe risk almaya gerek yok. Aynı paraya peynir ekmek yersiniz daha sağlıklı olur.
Özetle dönere 100 veririz demişsiniz ama değil, hatta daha fazlasını vermeliyiz. Bunları yazdığım için kendime mi kızayım, bu hale getirene mi bilemedim ama durumumuz bu