Butceme uygun fiyatlı temiz bulsam düşünürüm ilk cihazım olacağı için fazlada anlamıyorum o yüzden sıfıra bakmistim.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer sadece kitap okumak için alacaksanız çok da anlayacak bir şey yok esasında hocam

Bu yazacaklarım sadece benim gibi düz kitap okuyucuları için geçerli.
On yıldır hepsi e-ink kullanıyor. Ekran teknolojisinde çok ciddi bir değişim yok. E-ink olduğukları için batarya her halükarda yeterli olacaktır. 3 haftata bir değil de haftada bir şarj edersiniz en kötü. İşlemci, ram vb alıştığımız donanımsal özelliklerin yüksekliği ise bu cihazlarda pek anlam ifade etmiyor. Sayfa çevirmesi için yeterli performansı hepsi sunuyor ki yüksek fiyatlılarda da çok büyük bir performans ve hız artışı yok.
Çözünürlük önemli. Touch modeller 167ppi çözünürlük veriyor, papwerwhite ve oasis 300 ppi. Işıklandırması mutlaka olmalı. Eski modellerin bazılarında ışıklandırma yok ve gece kullanılamıyor. Bu nedenle bence paperwhite daha mantıklı. Paperwhite 4 ve sonrasında su geçirmezlik var, 5'ten sonrasında ekran kasa oranı daha yüksek, bir de paperwhite signature edition var. Onda da type-c ve kablosuz şarj artı. Yani su geçirmezlik önemli değil derseniz paperwhite 3 bile işinizi görecektir.
Eğer tablet gibi de kullanayım, kalemi olsun çizim yapayım, not alayım, günlük gazetelerimi de okurum, internete de girerim falan derseniz o zaman bütçeyi çok artırmanız gerekir tabii.