Sohbet Sohbet köşesi

Urush

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Urush
Cihazım
Mi9
Konular
4
Selamlar, ara ici genelde torpido veya cama yapistirarak kullanacagim bir telefon tutucu tavsiye eder msiniz? Cok fazla marka ve model var kafam karisti :)
Manyetik istemiyorum cunku telefonun arkasina konan metal tabaka telefona zarar verebiliyor. Tesekkurler.

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Bu 2 cihazdan birini kullanan var mı hiç? Kullanım hissiyatı nasıl çok merak ediyorum çok da güzel duruyor :)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Kıymetli Miuitürkiye forum dostları...

Bu insanlara böyle neler oluyor, biz ne ara böyle tahammülsüz bir toplum haline geldik anlamak mümkün değil. Burası bir paylaşım, yardımlaşma ve sohbet platformu arkadaşlar. İsteyen paylaşım yapar, isteyen ihtiyacı olana yardım eder isteyen de sohbet konusu açar. Peki bir konu açıldığı zaman konu sahibinden farklı düşünceleri olan bir insan açılan o konudan neden rahatsızlık duyar? Bir toplumu oluşturan insanlar ( örneklerini bir zamanların demir perde ülkelerinde gördüğümüz şekliyle ) aynı tornadan çıkmış gibi tek bir düşünce ve fikriyata mı sahip olmalıdırlar?

Mustafa Kemal Atatürk'ün “…Büyük davamız, en medenî, çağdaş ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir. Bu yalnız kurumlarında değil, düşüncelerinde de temelli inkılâp yapmış olan büyük Türk Milletinin dinamik idealidir. Bu ideali en kısa zamanda başarmak için, fikir ve hareketi beraber yürütmek mecburiyetindeyiz… sözleriyle bizlere yol gösterdiği 21. yüzyıl Türkiye'sinden beklentimiz nedir Allah aşkına? Daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye idealimize ne oldu?

Birilerine ters geldi, ifade edilen fikirleri yanlış bulup beğenmedi diye başkalarının düşüncelerini kendi hür iradeleriyle söylemelerine asla müdahale etmeyelim. Bırakınız insanlar her türlü düşünce ve fikirlerini özgürce beyan edebilsinler. Eğer bir fikriniz varsa söylersiniz. Yoksa okur geçersiniz. Kendisine aykırı gelen düşüncelere din ve ahlak gibi kutsal değerleri bahane ederek saldırmak kimseyi yüceltmez aksine o değerleri yozlaştırarak her türlü ahlaksızlık ve edepsizliği meşrulaştırmak cahilliğine sürükler. Kimse kendini kandırmasın, hiç kimse de bu ulvi değerlerin kendi tekelinde olduğu gibi çarpık bir düşünceye kapılmasın.
Skorpi nickli yöneticimizin açmış olduğu konuda şahsımı dinsiz eğitimci olarak lanse eden hayro56 gibi cahil bir meczup ve diğerleri beni ne kadar tanıyorlar ki böylesi iğrenç bir ithamda bulunuyorlar. Burada açıklamaktan inanın çok büyük bir hicap ve utanç duyuyorum ama Koçara nickli H.Avni Ataver'in henüz 7 yaşındayken zamanın Samsun Müftüsünden Arapça kuran dersleri alarak bugün ayda bir kuran hatmii indirecek mertebeye geldiğini ve günde beş kez secdeye yüz sürdüğünü biliyorlar mı? Bilmesinler de zaten... Çünkü o Rabbim ile benim aramda. Kime ne ? Peki hangi derin İslami bilgi donanımına sahipler de bana böylesine fütursuzca ahkâm kesiyorlar?
Evet ben Atatürk' çü düşüncelerle yetişmenin yanında muhafazakâr görüşleri de olan Laik , çağdaş ve milliyetçi bir eğitim neferiyim. Fakat bu güzel ülkemde yaşanan yanlışlıklara gözümü kapatacağım manasına da gelmez. Çünkü benim gözümde siyah siyahtır, beyaz da beyaz... Bunu dindar bir insanın söylemesiyle bir ateistin söylemesi de aynıdır. Bir müslümanla bir isevi yada yahudinin söylemesi de aynı. Doğru doğrudur ve hiç bir dilde yada dinde anlamı değişmez, çünkü mutlaktır...
Son söz olarak, birileri kendini yargı ehli yerine koyma cüretini göstererek insanlara had bildirmek gibi bir misyon ediniyorlar. Oysa forum kuralları açıktır. Eğer bir üye kurallara aykırı bir şekilde forum üyeleri yada yöneticilerine saygısızlık yapıyorsa, toplumu oluşturan dini ve ahlâki değerlere alenen bir saldırıda bulunuyorsa gerekli ceza yönetim tarafından eksiksiz uygulanır. Bu sürekli uzaklaştırma da olur süresiz ban da. Fakat bunu kararını yöneticiler verir. Üyelerin yapması gereken ise rapor tuşuna basıp şikâyetlerini dile getirmektir.

Bu forum bir aile, bizler de o ailenin fertleri gibiyiz. Birbirimize olan saygımız üst düzeyde, yardımlar gönüllülük esasına dayalı olarak azami derecede yapılıyor. Sohbet köşelerinde en içten günaydın ve cuma mesajları paylaşılıyor. İnsanlar birbirlerine iltifatlar ediyor. Ne var ki birileri ısrarla ve inatla bu güzel ortamı sabote etmeye çalışıyor. Lütfen yapmayın. Bu güzel ortamı kirletmeyin. Belki ( ben önemli değilim ama ) benim gibi bir çok insanın forum kültüründen uzaklaşmasına sebep oluyorsunuz. Ve bence hem kendinize hem de bu güzel foruma yazık ediyorsunuz...

Sadece içimden gelenleri paylaşmak istedim. Yoksa niyetim hiç kimse ile polemiğe girmek falan değildir. Uzun yazdım, vaktinizi aldım. Bu yüzden hakkınızı helal edin lütfen. Cümleten hayırlı akşamlar...

Son düzenleme:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
Kıymetli Miuitürkiye forum dostları...

Bu insanlara böyle neler oluyor, biz ne ara böyle tahammülsüz bir toplum haline geldik anlamak mümkün değil. Burası bir paylaşım, yardımlaşma ve sohbet platformu arkadaşlar. İsteyen paylaşım yapar, isteyen ihtiyacı olana yardım eder isteyen de sohbet konusu açar. Peki bir konu açıldığı zaman konu sahibinden farklı düşünceleri olan bir insan açılan o konudan neden rahatsızlık duyar? Bir toplumu oluşturan insanlar ( örneklerini bir zamanların demir perde ülkelerinde gördüğümüz şekliyle ) aynı tornadan çıkmış gibi tek bir düşünce ve fikriyata mı sahip olmalıdırlar?

Mustafa Kemal Atatürk'ün “…Büyük davamız, en medenî, çağdaş ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir. Bu yalnız kurumlarında değil, düşüncelerinde de temelli inkılâp yapmış olan büyük Türk Milletinin dinamik idealidir. Bu ideali en kısa zamanda başarmak için, fikir ve hareketi beraber yürütmek mecburiyetindeyiz… sözleriyle bizlere yol gösterdiği 21. yüzyıl Türkiye'sinden beklentimiz nedir Allah aşkına? Daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye idealimize ne oldu?

Birilerine ters geldi, ifade edilen fikirleri yanlış bulup beğenmedi diye başkalarının düşüncelerini kendi hür iradeleriyle söylemelerine asla müdahale etmeyelim. Bırakınız insanlar her türlü düşünce ve fikirlerini özgürce beyan edebilsinler. Eğer bir fikriniz varsa söylersiniz. Yoksa okur geçersiniz. Kendisine aykırı gelen düşüncelere din ve ahlak gibi kutsal değerleri bahane ederek saldırmak kimseyi yüceltmez aksine o değerleri yozlaştırarak her türlü ahlaksızlık ve edepsizliği meşrulaştırmak cahilliğine sürükler. Kimse kendini kandırmasın, hiç kimse de bu ulvi değerlerin kendi tekelinde olduğu gibi çarpık bir düşünceye kapılmasın.
Skorpi nickli yöneticimizin açmış olduğu konuda şahsımı dinsiz eğitimci olarak lanse eden hayro56 gibi cahil bir meczup ve diğerleri beni ne kadar tanıyorlar ki böylesi iğrenç bir ithamda bulunuyorlar. Burada açıklamaktan inanın çok büyük bir hicap ve utanç duyuyorum ama Koçara nickli H.Avni Ataver'in henüz 7 yaşındayken zamanın Samsun Müftüsünden Arapça kuran dersleri alarak bugün ayda bir kuran hatmii indirecek mertebeye geldiğini ve günde beş kez secdeye yüz sürdüğünü biliyorlar mı? Bilmesinler de zaten... Çünkü o Rabbim ile benim aramda. Kime ne ? Peki hangi derin İslami bilgi donanımına sahipler de bana böylesine fütursuzca ahkâm kesiyorlar?
Evet ben Atatürk' çü düşüncelerle yetişmesinin yanında muhafazakâr görüşleri de olan Laik , çağdaş ve milliyetçi bir eğitim neferiyim. Fakat bu güzel ülkemde yaşanan yanlışlıklara gözümü kapatacağım manasına da gelmez. Çünkü benim gözümde siyah siyahtır, beyaz da beyaz... Bunu dindar bir insanın söylemesiyle bir ateistin söylemesi de aynıdır. Bir müslümanla bir isevi yada yahudinin söylemesi de aynı. Doğru doğrudur ve hiç bir dilde yada dinde anlamı değişmez, çünkü mutlaktır...
Son söz olarak, birileri kendini yargı ehli yerine koyma cüretini göstererek insanlara had bildirmek gibi bir misyon ediniyorlar. Oysa forum kuralları açıktır. Eğer bir üye kurallara aykırı bir şekilde forum üyeleri yada yöneticilerine saygısızlık yapıyorsa, toplumu oluşturan dini ve ahlâki değerlere alenen bir saldırıda bulunuyorsa gerekli ceza yönetim tarafından eksiksiz uygulanır. Bu sürekli uzaklaştırma da olur süresiz ban da. Fakat bunu kararını yöneticiler verir. Üyelerin yapması gereken ise rapor tuşuna basıp şikâyetlerini dile getirmektir.

Bu forum bir aile, bizler de o ailenin fertleri gibiyiz. Birbirimize olan saygımız üst düzeyde, yardımlar gönüllülük esasına dayalı olarak azami derecede yapılıyor. Sohbet köşelerinde en içten günaydın ve cuma mesajları paylaşılıyor. İnsanlar birbirlerine iltifatlar ediyor. Ne var ki birileri ısrarla ve inatla bu güzel ortamı sabote etmeye çalışıyor. Lütfen yapmayın. Bu güzel ortamı kirletmeyin. Belki ( ben önemli değilim ama ) benim gibi bir çok insanın forum kültüründen uzaklaşmasına sebep oluyorsunuz. Ve bence hem kendinize hem de bu güzel foruma yazık ediyorsunuz...

Sadece içimden gelenleri paylaşmak istedim. Yoksa niyetim hiç kimse ile polemiğe girmek falan değildir. Uzun yazdım, vaktinizi aldım. Bu yüzden hakkınızı helal edin lütfen. Cümleten hayırlı akşamlar...
Yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum Sayın hocam

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Gerçekten üzülüyorum artık.
Her gün bir gerginlik olmasına.
İnsanların tahammulsuzlugune, benmerkezciligine, kendini gelistiremeyip başkalarını da itham etmesine.
Otekilestirmeye, dislamaya.
Her şeyi damdan düşer gibi hazır beklemeye.
Araştırmaya erinmeye, öğrenmeye kapalı olmaya.
Hele ki saygının kalmamasına.
Bitmisiz yahu bitmisiz.
Adam akıllı tartisamiyoruz bile.
Üzücü, kırıcı.
İnsanı kendinden soğutur bu gerginlikler.
Biz aileyiz yahu.
Biz aileyiz.
Bu bütünlüğü bozacak olan arkasına bakmadan defolup gitsin.
Sabır son demlerinde.

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
İnsanların tahammulsuzlugune, benmerkezciligine, kendini gelistiremeyip başkalarını da itham etmesine.
Bitmisiz yahu bitmisiz.
Üzücü, kırıcı.
Biz aileyiz yahu.
Biz aileyiz.
Sabır son demlerinde.
Forumda bir şey oldu da benim mi haberim yok sayın hocam

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Gerçekten çok yoğun bir süreçten geçiyorum Allah'ın izni ile yönetici pozisyonuna gecmeme az kaldı. Halıyle foruma fazla giremiyorum.

Forumun bu konusunu okuyan yeni uyelerimize nacizane soylemimdir, yönetim ekibimiz başta olmak üzere Koçara hocama veya herhangi hakkını savunan bir uyemize en ufak bir hakaret edeni, kalbini kirani görürsem hiç görmediğiniz kötü yüzümü göstereceğim. Herkes haddini bilsin. Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başka bir insana yapmayın. Bu dünyanın ahireti de var. Kalp kırmayın, kalbinizi kirdirtmayin.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Bitmisiz yahu bitmisiz.
Üzücü, kırıcı.
Biz aileyiz yahu.
Biz aileyiz.
Sabır son demlerinde.
Buse hocam hoşgeldiniz. Sakın olun biraz lütfen, rahatlayın. :)

Üst Alt