Kıymetli Miuitürkiye forum dostları...
Bu insanlara böyle neler oluyor, biz ne ara böyle tahammülsüz bir toplum haline geldik anlamak mümkün değil. Burası bir paylaşım, yardımlaşma ve sohbet platformu arkadaşlar. İsteyen paylaşım yapar, isteyen ihtiyacı olana yardım eder isteyen de sohbet konusu açar. Peki bir konu açıldığı zaman konu sahibinden farklı düşünceleri olan bir insan açılan o konudan neden rahatsızlık duyar? Bir toplumu oluşturan insanlar (
örneklerini bir zamanların demir perde ülkelerinde
gördüğümüz şekliyle ) aynı tornadan çıkmış gibi tek bir düşünce ve fikriyata mı sahip olmalıdırlar?
Mustafa Kemal Atatürk'ün
“…Büyük davamız, en medenî, çağdaş ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir. Bu yalnız kurumlarında değil, düşüncelerinde de temelli inkılâp yapmış olan büyük Türk Milletinin dinamik idealidir. Bu ideali en kısa zamanda başarmak için, fikir ve hareketi beraber yürütmek mecburiyetindeyiz… sözleriyle bizlere yol gösterdiği 21. yüzyıl Türkiye'sinden beklentimiz nedir Allah aşkına? Daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye idealimize ne oldu?
Birilerine ters geldi, ifade edilen fikirleri yanlış bulup beğenmedi diye başkalarının düşüncelerini kendi hür iradeleriyle söylemelerine asla müdahale etmeyelim. Bırakınız insanlar her türlü düşünce ve fikirlerini özgürce beyan edebilsinler. Eğer bir fikriniz varsa söylersiniz. Yoksa okur geçersiniz. Kendisine aykırı gelen düşüncelere din ve ahlak gibi kutsal değerleri bahane ederek saldırmak kimseyi yüceltmez aksine o değerleri yozlaştırarak her türlü ahlaksızlık ve edepsizliği meşrulaştırmak cahilliğine sürükler. Kimse kendini kandırmasın, hiç kimse de bu ulvi değerlerin kendi tekelinde olduğu gibi çarpık bir düşünceye kapılmasın.
Skorpi nickli yöneticimizin açmış olduğu konuda şahsımı dinsiz eğitimci olarak lanse eden
hayro56 gibi cahil bir meczup ve diğerleri beni ne kadar tanıyorlar ki böylesi iğrenç bir ithamda bulunuyorlar. Burada açıklamaktan inanın çok büyük bir hicap ve utanç duyuyorum ama
Koçara nickli H.Avni Ataver'in henüz 7 yaşındayken zamanın Samsun Müftüsünden Arapça kuran dersleri alarak bugün ayda bir kuran hatmii indirecek mertebeye geldiğini ve günde beş kez secdeye yüz sürdüğünü biliyorlar mı? Bilmesinler de zaten... Çünkü o Rabbim ile benim aramda. Kime ne ? Peki hangi derin İslami bilgi donanımına sahipler de bana böylesine fütursuzca ahkâm kesiyorlar?
Evet ben Atatürk' çü düşüncelerle yetişmesinin yanında muhafazakâr görüşleri de olan Laik , çağdaş ve milliyetçi bir eğitim neferiyim. Fakat bu güzel ülkemde yaşanan yanlışlıklara gözümü kapatacağım manasına da gelmez. Çünkü benim gözümde siyah siyahtır, beyaz da beyaz... Bunu dindar bir insanın söylemesiyle bir ateistin söylemesi de aynıdır. Bir müslümanla bir isevi yada yahudinin söylemesi de aynı. Doğru doğrudur ve hiç bir dilde yada dinde anlamı değişmez, çünkü mutlaktır...
Son söz olarak, birileri kendini yargı ehli yerine koyma cüretini göstererek insanlara had bildirmek gibi bir misyon ediniyorlar. Oysa forum kuralları açıktır. Eğer bir üye kurallara aykırı bir şekilde forum üyeleri yada yöneticilerine saygısızlık yapıyorsa, toplumu oluşturan dini ve ahlâki değerlere alenen bir saldırıda bulunuyorsa gerekli ceza yönetim tarafından eksiksiz uygulanır. Bu sürekli uzaklaştırma da olur süresiz ban da. Fakat bunu kararını yöneticiler verir. Üyelerin yapması gereken ise rapor tuşuna basıp şikâyetlerini dile getirmektir.
Bu forum bir aile, bizler de o ailenin fertleri gibiyiz. Birbirimize olan saygımız üst düzeyde, yardımlar gönüllülük esasına dayalı olarak azami derecede yapılıyor. Sohbet köşelerinde en içten günaydın ve cuma mesajları paylaşılıyor. İnsanlar birbirlerine iltifatlar ediyor. Ne var ki birileri ısrarla ve inatla bu güzel ortamı sabote etmeye çalışıyor. Lütfen yapmayın. Bu güzel ortamı kirletmeyin. Belki (
ben önemli değilim ama ) benim gibi bir çok insanın forum kültüründen uzaklaşmasına sebep oluyorsunuz. Ve bence hem kendinize hem de bu güzel foruma yazık ediyorsunuz...
Sadece içimden gelenleri paylaşmak istedim. Yoksa niyetim hiç kimse ile polemiğe girmek falan değildir. Uzun yazdım, vaktinizi aldım. Bu yüzden hakkınızı helal edin lütfen. Cümleten hayırlı akşamlar...