Haber Snapdragon 875 Geliyor! İş Müşteri Xiaomi

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Görünüşe göre A14'ün bile gerisinde ki rakibi A15.Snapdragon gittikçe savaşı kaybediyor gibi görünüyor.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Aslında yorum yapmayacaktım da kısaca bir yorum yapayım.

Snapdragon 875 tek çekirdekte 865'in üstüne %30 civarı koyar. ARM Cortex-X1'in ne vaad ettiği ortada. Bu konuda Snapdragon ailesinin tüm hayatı boyunca Apple'ın çekirdeklerine en yakın olduğu model olacak. Makas açılmıyor kapanıyor.

A14'ü iPad boyutlarında bir cihaza yerleştirdiğinizde alacağınız performans ile bir telefona koyacağınız performans aynı değildir. Tablet boyutunda termal olarak daha fazla ısıyı yayabileceği için daha yüksek hızlara çıkacak şekilde optimize edilir. Telefonda bunu yapamaz.

X1, Apple'ın özelleştirilmiş çekirdeklerine yakın bir performansı çok daha az bir güç ve enerji tüketimi ile verecek. Apple'ın o rekor performans değerleri tek çekirdekte 5W güç tüketimi ile geliyor. Hele iki çekirdeğin bu güçte çalışması mümkün değil.

Kağıt üstünde %40 fark var, eline alıyorsun gündelik işlerde hiçbir performans farkı yok.

Onu geçelim Xiaomi ilk kullanacak olsa ne yazar? Mi 20 koydu diyelim adını. 12.000TL-15.000TL'den geldi diyelim ki gelebilir; ne yapacağız o fiyatta Xiaomi'yi?

Bizim milletin genel olarak peşine düşebileceği telefon Redmi Note'un yeni modeli olur. Bir de gelecek senenin sonuna doğru Poco veya Redmi markası altında Snapdragon 875 ile bir model gelirse ona bakılır belki. Şimdi Poco F2 Pro'nun fiyatı nisbeten biraz düşmüş, Ekim ayı gelmiş Snapdragon 865li telefonun çok bir cazibesi kalıyor mu?

Mediatek X1'li bir yonga seti yaparsa alternatif olabilir. Ama onlar da pek uğramıyor buralara.

Bir de Snapdragon 875 ile kaçak Oneplus 9. Onlar da yazın ortasını bulur.

İlk kim çıkarmış, güncel Apple amiral gemisi ile görece performansı neymiş tartışmalarını gerçekten önemseyen kaldı mı bizim memlekette?

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
İlk kim çıkarmış, güncel Apple amiral gemisi ile görece performansı neymiş tartışmalarını gerçekten önemseyen kaldı mı bizim memlekette?
Benim için, sd835 zamanlarından sonra bi olayı kalmadı. Artan fiyat ve her geçen gün yeni teknolojiye ulaşımının zorlaşması... Şu an sd835 (mi6, samsung note 8, ya da aynı zaman çıkan iphone X) zaten günümüzde performans bakımından günlük oyun, medya, uygulama vs her performans gerektiren işlere fazlasıyla yeter gibime geliyor. Vergiler sağolsun yurt dışından getirenler artıyor. Fiyatlar bu kadar artıyorken artık ilgimi çekmiyor.

Üst Alt