Yardım Snapdragon 7s Gen 2 vs Dimensity 8050

frknaknc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
65
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
0
Telefon Modeli
0
Bootloader Kilidi
Açık
Hangi işlemci daha güçlü arkadaşlar

Snapdragon 7s Gen 2, Redmi note 13 pro kullanıyor, Mediatek Dimensity 8050, İnfinix Note 30 VİP kullanıyor hangi cihazı alayım almalıyım sizce.

Son düzenleme:

Hide

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hide
Cihazım
F2 Pro
Konular
4
Telefonları sadece işlemci olarak kıyas yaparsan evet dimensity daha iyi. Kamera vs hangisi iyi ona bakmak lazım. İkisi arasında çok fark hissetmezsin işlemci olarak. Ve note 13 serisi henüz globale falan gelmediği için şu an 3-4 bin lira daha pahalıya satılıyor. Baz modeli 190 dolar olan telefonu 350 400 dolardan aşağı koyan yok. Bu kadar fahiş kâr marjı olamaz. Xiaomi kendisi bunların yarısı kadar kazanamıyor.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
gördüm o detayı ama daha güçlü 8050 işlemci snapdrogona göre hem 4 olsa ne olur 6 olsa güç tüketimi fark eder sadece sonuçta snapdragon 778g de 6nm gayet de iyidi enerji tüketimi
Yalnızca güç tüketimi açısından ele almak doğru değil... Isınma açısından da baktığımızda 4 nano metrelik işlemciler, 6 nano metrelik işlemcilere göre daha az ısı üretmektedir !

Hatta, çip üreticileri, bu ısı limitlerini daha aşağıya çekebilmek için 3 nano metrelik bir kaç yeni model işlemciyi kullanıma sundular.

Oyla:

frknaknc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
65
Yalnızca güç tüketimi açısından ele almak doğru değil... Isınma açısından da baktığımızda 4 nano metrelik işlemciler, 6 nano metrelik işlemcilere göre daha az ısı üretmektedir !

Hatta, çip üreticileri, bu ısı limitlerini daha aşağıya çekebilmek için 3 nano metrelik bir kaç yeni model işlemciyi kullanıma sundular.
doğru hocam, redmi note 13 pro plusu düşünüyorum almayı saten 7200ultra işlemcisi var dimensity birde imeı de atılır yazılım ile, snapdragon 778g den itibaren atılmıyor bildiğim direnç kayıt oluyor bu da anakartın yanmasına sebep oluyor.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Direnç anakartın yanmasına sebep olur diye bir çıkarım yok hocam. Direnç işlemini düzgün yapamayanlar anakarta zarar veriyor, suç direnç işlemine kalıyor. Tabi daha riskli bir işlem ama anakartı yakar diyip genellemek korku yaymaktır. MTK'nın kötü olduğu zamanlardan gelen kötü yorumların hala yapılması hatası gibi bunu da yaymayalım böyle.

Şu an yazılımla IMEI tamiri yapılanlar dirençten daha çok uğraştırıyor. Durduk yere IMEI numaraları silinen cihazlar var. Sıfırlama yapılamıyor, güncelleme yapılamıyor. Cihazla ilgili herhangi en ufak durumda illa yeniden IMEI tamiri yaptırmak gerekebiliyor. Yazılımla oluyor diye rahata ermiyor kullanıcı yani.

Oyla:

frknaknc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
65
Direnç anakartın yanmasına sebep olur diye bir çıkarım yok hocam. Direnç işlemini düzgün yapamayanlar anakarta zarar veriyor, suç direnç işlemine kalıyor. Tabi daha riskli bir işlem ama anakartı yakar diyip genellemek korku yaymaktır. MTK'nın kötü olduğu zamanlardan gelen kötü yorumların hala yapılması hatası gibi bunu da yaymayalım böyle.

Şu an yazılımla IMEI tamiri yapılanlar dirençten daha çok uğraştırıyor. Durduk yere IMEI numaraları silinen cihazlar var. Sıfırlama yapılamıyor, güncelleme yapılamıyor. Cihazla ilgili herhangi en ufak durumda illa yeniden IMEI tamiri yaptırmak gerekebiliyor. Yazılımla oluyor diye rahata ermiyor kullanıcı yani.
hocam valla ben karşıyım direnç kaydına kendi fikrim telefon arka kapağı açıp takınca yapıştırıcı izi oluyor ve su geçirmezlik özelliği, nfc çalışmama, anakart yanması vs, o riske giremem ben, bende çöp edilecek para yok, direnç kaydını düzgün yapan diye bir şey yok kul yapısı sonuçta ya yapamazsa bir aksilik olursa yanarsa anakart alacak mı sorumluluğu kime güveneceğiz, direnç kaydını yapalım mı deseler, bizde yap desek onay versek sonra izin istedik sizden diyecekler sizde onayladınız diyecekler ne yapabileceksin ki sonra.

Son düzenleme:
Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam valla ben karşıyım direnç kaydına kendi fikrim telefon arka kapağı açınca yapıştırıcı izi oluyor ve su geçirmezlik özelliği, nfc çalışmama, anakart yanması vs, o riske giremem ben, bende çöp edilecek para yok, direnç kaydını düzgün yapan diye bir şey yok kul yapısı sonuçta ya yapamazsa bir aksilik olursa yanarsa anakart alacak mı sorumluluğu kime güveneceğiz, direnç kaydını yapalım mı deseler, bizde yap desek onay versek sonra izin istedik sizden diyecekler sizde onayladınız diyecekler ne yapabileceksin ki sonra.
İşini düzgün yapan adam kendisi garanti veriyor zaten. Cihazı aldığında dene, sorun varsa onayla diyor, direkt suçu karşıya atmıyor. Cihazı hemen karşıya atan kişiye hiçbir zaman güven olmaz.

2 farklı cihaza yaptırdım; yapışkan izi hiç yoktu, NFC sorunsuz çalışıyor (NFC giden model Note 12 Pro Plus 5G sadece), anakartlar sağlam. Suya dayanıklılık gidiyor tabi ama bu cihazlar su geçirmez değil, zaten suyun altında kullanamıyoruz.

Sırf siz karşısınız diye allandıra pullandıra kötü şekilde yazmamanız lazım. Ben de burada MTK sevmediğim için MTK'yı allandıra pullandıra gömeyim o zaman. MTK'lı cihaz daha iyi olsa bile daha kötüsü olsun Snapdragon olsun diyeyim (ki 13T kullanıyorum ve MTK'ya önyargım yok).

Riskli olduğunu bildirirmeniz yeterli düşünceniz için. Geri kalan yorumlar abartıya kaçıyor.

Oyla:

frknaknc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
65
İşini düzgün yapan adam kendisi garanti veriyor zaten. Cihazı aldığında dene, sorun varsa onayla diyor, direkt suçu karşıya atmıyor. Cihazı hemen karşıya atan kişiye hiçbir zaman güven olmaz.

2 farklı cihaza yaptırdım; yapışkan izi hiç yoktu, NFC sorunsuz çalışıyor (NFC giden model Note 12 Pro Plus 5G sadece), anakartlar sağlam. Suya dayanıklılık gidiyor tabi ama bu cihazlar su geçirmez değil, zaten suyun altında kullanamıyoruz.

Sırf siz karşısınız diye allandıra pullandıra kötü şekilde yazmamanız lazım. Ben de burada MTK sevmediğim için MTK'yı allandıra pullandıra gömeyim o zaman. MTK'lı cihaz daha iyi olsa bile daha kötüsü olsun Snapdragon olsun diyeyim (ki 13T kullanıyorum ve MTK'ya önyargım yok).

Riskli olduğunu bildirirmeniz yeterli düşünceniz için. Geri kalan yorumlar abartıya kaçıyor.
benim görüşüm bu şekilde hocam, hayırlı günler.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Direnç değişimi konusunda naçizane kendi fikrimi belirtmem gerekirse;

Direnç değişimini yapan usta, bu değişim işlemini; "tereyağından kıl çeker" gibi bütün ustalık maharetini göstererek yapsa bile, direnç değişiminden sonra, telefon ampute edilmiş olur. Ampute etmek tabiri bana ait bir tabirdir.

Telefon neden ampute edilmiş olur ? Çünkü telefonun işleyişi bozulmuş oluyor. Board üzerinde, kısıtlı düzeyde bir akımın geçişine izin veren parçayı çıkarıyorsun. Yerine daha yüksek akım geçiren bir parça takıyorsun.

Neden ? "Sınırlı ya da şartlara tabi kalıcı" olarak, yüklenen imei'nin, telefonun ROM belleğine yazılabilmesi için.

Yapılan bu parça değişiminin, telefonun board'unda yüksek ısıya neden olmayacağının bir garantisi var mı ? Yok. Çünkü board'un tasarımını ve yerleştirilen parçaların hangi ısı algoritması çerçevesinde tasarlanarak, board'a yerleştirildiğini bilmiyorsun...

Dolayısı ile nano elektronik ürünü olan board üzerinde parça değişimi yapmak demek, benim tabirimle telefonu ampute etmek demektir.

İşlem ; ister sağlıklı yapılsın, ister sağlıksız yapılsın.

İsterse de, parça değişimi sonrası telefon sağlıklı çalışsın.

Hülasası; direnç değişimi gibi palyatif işlemlere tenezzül etmeyin. Telefonunuza da boşuna elletmeyin. Yavaş yavaş server kaydı gibi yöntemler xiaomi telefonlara da gelmeye başladı. Sabırlı olun. Server kaydı yapılan modellerden birini alın.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Direnç değişimi konusunda naçizane kendi fikrimi belirtmem gerekirse;

Direnç değişimini yapan usta, bu değişim işlemini; "tereyağından kıl çeker" gibi bütün ustalık maharetini göstererek yapsa bile, direnç değişiminden sonra, telefon ampute edilmiş olur. Ampute etmek tabiri bana ait bir tabirdir.

Telefon neden ampute edilmiş olur ? Çünkü telefonun işleyişi bozulmuş oluyor. Board üzerinde, kısıtlı düzeyde bir akımın geçişine izin veren parçayı çıkarıyorsun. Yerine daha yüksek akım geçiren bir parça takıyorsun.

Neden ? "Sınırlı ya da şartlara tabi kalıcı" olarak, yüklenen imei'nin, telefonun ROM belleğine yazılabilmesi için.

Yapılan bu parça değişiminin, telefonun board'unda yüksek ısıya neden olmayacağının bir garantisi var mı ? Yok. Çünkü board'un tasarımını ve yerleştirilen parçaların hangi ısı algoritması çerçevesinde tasarlanarak, board'a yerleştirildiğini bilmiyorsun...

Dolayısı ile nano elektronik ürünü olan board üzerinde parça değişimi yapmak demek, benim tabirimle telefonu ampute etmek demektir.

İşlem ; ister sağlıklı yapılsın, ister sağlıksız yapılsın.

İsterse de, parça değişimi sonrası telefon sağlıklı çalışsın.

Hülasası; direnç değişimi gibi palyatif işlemlere tenezzül etmeyin. Telefonunuza da boşuna elletmeyin. Yavaş yavaş server kaydı gibi yöntemler xiaomi telefonlara da gelmeye başladı. Sabırlı olun. Server kaydı yapılan modellerden birini alın.
server kaydı tam olarak nedir hocam ? işleyişini de söylermisiniz ? kullanıcılar neden ona yönelmeli ? yani benim sizin söylediklerinizden anladıgım şey evet yurt dışı cihaz alınabilir ama cihazın içini açtırmayın server kaydıyla ilerlemeye çalışın
bir cihaz alacaksanız
1-garantili tr faturalı kayıtlı cihaz alın
2-yurt dışı alacaksanız server kaydı olan cihaz alın
3-cihazın içini açtırmadan yapılabiliyorsa yazılımsal o şekilde yaptırın
4-içi açılıp yapılan bir cihaz alıyorsanız almayın başınıza bela olabilir
anladıgım bu peki diyelim sizin tabirinizle parça degişimi yapılmış cihaz ampute olması ne gibi bir soruna sebep olacaktır ? sordugum tüm soruların cevaplarını teknolojik ve donanımsal olarak bildiğimi sanıyorum birde sizden duymak isterim doru mu yanlış mı biliyorum misal rsa nedir rsa ya düşmüş bir cihaz eski haline içi açılmadan geri getirilebilir mi ? bu işlerin içinde olmama rağmen bu kadar kesin konuşmak bana cok iddalı geliyor
misal bazı cihazların da içi açılıyor direnç degişikligi yerine sadece direnç sökülüyor ve yerine herhangi birşey takılmıyor bu cihazları alsak bu modellerin suya toza vb durumlara karşı bir dirençleri zaten yok içi açılıp kapatıldıgı zaman daha kötü hale geldiğini söyleyebilirmisiniz? yani cihaz tr de 8-10 bin civarı yurt dışı olanı 5-5.5 falan sizce bu fiyat farkı için içini açtırıp işlem yaptırmak mantıklı mı mantıksız mı ?

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
server kaydı tam olarak nedir hocam ? işleyişini de söylermisiniz ? kullanıcılar neden ona yönelmeli ? yani benim sizin söylediklerinizden anladıgım şey evet yurt dışı cihaz alınabilir ama cihazın içini açtırmayın server kaydıyla ilerlemeye çalışın

sizin tabirinizle parça degişimi yapılmış cihaz ampute olması ne gibi bir soruna sebep olacaktır ?
Kıst alıntı yaptığım hususlara yanıt vereyim.

Server kaydı; ROM belleğin silinemez hafızasına, esasında "açılan arka kapıdan" giriş yöntemidir.

ROM bellekler de, parçalıdır. Yani ROM belleğin fiziki alanlarından bir ya da bir kaçında, yazılımın( image ) şarj edilmeyen bölümüne müdahale edilmesidir.

İşte telefonlara yazılım yüklendiğinde, imei'nin değişmemesinin nedeni budur.

ROM'da imei'nin saklandığı alana, bu maksatla hazırlanmış arayüz vasıtasıyla ulaşılarak imei değiştirildiğinde, yeni yüklenen imei kalıcı olmaktadır.

Tabi diyeceksin ki, imei değişikliği yapabilen çok sayıda arayüz var. Evet var ama o arayüzler, internet ortamına düştüğü için, "bilenen arayüz" durumuna düşmüştür.

Açılan arka kapı dediğimiz nedir ? Üretici seviyesi şarj giriş yöntemidir. Sonuçta, telefonu üreten firma, ürünü satışa koymadan önce, telefona imei şarj ediyor mu ? Ediyor.

İşte arka kapı bilgisi yalnızca üreticinin elinde olur. Üretici kendi kullandığı arayüzü internette paylaşırsa, önüne gelen imei değişikliği yapar ve kullanmaya başlar.

Üretici ile irtibatı olan üçüncü şahıslar, bu işlemi uzaktan kendi kontrollerine alarak yaparsa, ortada arayüz olmadığı için, kullanıcılar yapamaz.

Piyasa çok sayıda telefoncu bu server kaydını uzaktan yapıyor. Ama nasıl yapıyor ? Onlara açılan bir yetki seviyesi var. Server'e bağlanarak yüklediği her bir telefon imei değişimi için, uzak sunucuya ücret ödüyor.

Kıst alıntıda ikinci paragraftaki sorunuzun yanıtı bir önceki mesajımda vardı. Tekrar okursanız...

Oyla:
Üst Alt